Wednesday, February 28, 2018

MISI DIET 6 MINGGU TANPA LAPAR

Ini kali betul2 serius mau turunkan berat badan. Tak celang celuk dah.

Bermula 22.2.2018 dengan berat X3.6 kg. Guna timbang che linda. Timbang che kak takde bateri. Tak sempat nak gi beli bateri lagi.

Hari ini, 28.2.2018, berat X2.2kg. Hilang 1.4 kggggggg.. Yahooooooo...

Ok la kot sebab che kak makan nasi jugak. Tak sempat nak lapar pun.

Che kak nulis ni bukan nak menyohor. Tapi nak lebih bersemangat nak dapatkan sais S. Baju akad nikah merangkap baju majlis kahwin che kak sais S tauuu..

Che kak amalkan diet ikut suka hati che kak. Try n error ikut kemampuan diri che kak.

Sarapan, minum susu kambing mikkae dan roti gardenia hijau@pepel. Kadang2 campur juga min kaffe, milo. Makan roti sampai 4 keping pun, che kak bedal juga. Try makan roti putih, tak leh bertahan lama. Lapar ketaq lutut.

Time kerja biasanya memang che kak tak makan. Fokus kerja la kononnnn..  Tapi ada la juga biskut wat hilang stress time komputer terpadam dan masa tu la lupa nak klik save dulu.

Tengahari wajib makan nasi sebab takut malam kang bedal nasi tak ingat dunia pulak. Takde pekdah duk diet macam tu. Lauk, ofkos la lauk tanpa santan, kuah bukan kuah lemak bersantan. Kalau takde , makan je lauk apa yang suka. Janji bukan kuah santan berlemak. Opsss nasi separuh tau.

Balik keje, minum susu kambing mikkae campur pati kurma homemade.  Wat stok pati kurma , simpan dalam peti ais. Kalau ada biskut, makan juga la sekeping dua.

Malam pun makan juga nasi kuantiti 1 senduk je. Tak tambah nasi walaupun rasa nak bertambah. Lauk pun takde santan berlemak. Kadang2 makan juga mi sup. Jangan sesekali suruh che kak masak mi kari, hokeyyy... Che kak akan pastikan makan sebelum jam 8.00 malam.

Air manis bergula, bersusu pekat manis, che kak tak minum. Air masak minum juga time ingat. Hehe.. Fokus kerje la katakannn.

Lupa lak. Air teh hijau jenama boh ada dalam senarai juga ni. Katanya untuk membakar lemak dan meningkatkan metabolisme. Tak sedap? Tapi setakat ni boleh je che kak telan.

 Selama beberapa hari, che kak campur halia muda dalam teh hijau. Tapi dah stop sebab jadi kering bibir. Ambil berpada2 la..  Dah la minum tak cukup 3 liter air masak.

Masih bersemangat meneruskan diet sebab tak perlu lapar dan tinggal nasi. Nasi tetap makan..

Susu kambing mikkae bantu kenyang dan mengelakkan nak makan banyak. Walaupun diet, khasiat kalsium dan protein jangan tinggal tau.

Kira kalori? Malas  nok kiro. Kijo banyak weii.

Slimming lotion halia pun che kak sapu kat area... malu ah nak habaq. Losyen pilihan che kak, losyen yang tak panas tapi berkesan. Takde bahan2 kimia.Teka losyen apa?

#misidiet6minggu

Sunday, February 18, 2018

SET PENJAGAAN BAYI ORGANIK SET BABY MIKKAE MAMPU MERAWAT MASALAH RAMBUT GUGUR, GATAL KEPALA, KELEMUMUR

MENYESAL LAMBAT GUNA SET BABY MNM

Dahsyatnyeeee produk mommy noah mikail ni. Set untuk baby tapi che kak yang terlebih excited guna.

Memang kena masuk dalam list produk kegunaan harian che kak dah ni.

Dah berzaman2 sejak dari zaman sekolah lagi che kak dalam misi mencari syampu yang sesuai untuk che kak. Macam2 jenis syampu che kak guna. Tapi kebanyakkannya indah khabar dari rupa.

Kadang2 dah frust sangat, che kak gonyoh dengan limau nipis. Tapi, banyak malas dari rajin la. Hehe..

Tak sangka pula babywash ni mampu menghilangkan gatal2 kepala. Salji2 putih kat kulit kepala pun dah semakin berkurangan. Rambut pun dah kurang gugurnya menyembah lantai bilik air. Walhal saje2 je nak try guna.

Bahan dia Pure Olive Oil, Coconut Oil dan Lavender Oil. Tak de bahan sampingan chemical ke apa ke. Buih pun takde. Sebab takde ejen pembuih.

Memang dahsyattt sebab kenapa la tak beli awal2 lagi. Konon mahal. Tapi kalau tengok kat online dan kedai produk organik, laaaagiii mahallll.

Che kak sapu babyoil. Punnn  bessttt.. Semua boleh sapu. Kat rambut, kat muka wat pengganti pelembap.  Bahan2 Pure Olive Oil, Coconut Oil, Apricot Kernel Oil dan Lavender Oil.

Baby powder? Che kak sebenarnya tak gemar mana bedak. Wangi la macamanapun. Memang che kak tak suka sangat bedak. Kecuali masa pregnant kan Aiman, memang che kak hantu bedak. Lepas je bersalin, terus dah tak suka bedak. Entah le kenapa. Tak leh nak explain kenapa tak suka.

Agaknya sebab terbaca tentang bahaya 'talc' dalam bedak walaupun dalam bedak baby. Kebanyakkannya, nama je produk baby. Tapi macam2 benda chemical ada dalam set baby. Kesian kat baby yang suci murni dah terpalit bahan chemical.

Kaum mak kena baca dulu bahan2 yang ada dalam set baby sebelum membeli.

Che kak tersuka pulak dengan baby powder MNM ni.  Sebab bahan yang digunakan hanya tiga aje. Arrowroot Powder, Kaolin Clay dan Chamomile Oil.

Saje je nak share. Sebab memang dah terjatuh cinta. Kot2 ada mak2 yang duk tercari2 produk organik untuk baby. Mak2 nak pakai pun boleh aje..

#babyoil #babypowder #babywash #babymikkae #organik


Saturday, February 17, 2018

KENAPA PERLU MINUM SUSU KAMBING MIKKAE GOAT


✔️ Kandungan 100% Susu Kambing

✔️ Kambing Saanen (baka tenusu terbaik) yang diternak secara organik tanpa pemakanan GMO, hormon mahupun antibiotik

✔️ Dipekkan tanpa sebarang tambahan gula, krimer, penstabil, pengawet, perasa, pemanis, pewarna dan maltodextrin

✔️ Mendapat pengiktirafan COKS dan juga pensijilan HALAL Eropah yang turut diiktiraf oleh JAKIM

✔️ Keluaran produk Muslim dan dipek di kilang bertaraf GMP

✔️ Kandugan protein yang tinggi, bukti susu asli 100%

✔️ Sesuai untuk bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa, ibu hamil dan ibu menyusu

✔️ Produk PREMIUM dari Holland yang lazat pada harga MAMPU milik

✔️ Mudah dihadam dengan 1001 KHASIAT


Friday, February 16, 2018

KENAPA PILIH SET BABY ORGANIK MIKKAE

SET BABY MIKKAE

Che kak dah try set baby mikkae. Set baby organik yang bebas bahan kimia. Menggunakan bahan2 premium yang berkualiti tinggi.

Che kak sebelum menjual, che kak suka guna dulu, alami dulu. Baru ada feeling nak cerita kat uols. Che kak pulak yang terlebih excited guna.

Serius, memang che kak suka dan jatuh cinta dengan set baby mikkae. Antara yang che kak perasan, che kak syampu rambut dengan baby wash. Lepas tu sapu baby oil. Wah segar rasanya dan hilang gatal2 kat kepala. Lembut je rasa.

Ada TIGA produk dalam Baby Skincare Range keluaran Mommy Noah tau. Semuanya pure, suci dalam debu gittew dan BEBAS bahan merbahaya. DIJAMIN natural dan SELAMAT.


1. Baby Wash Head-To-Toe (125ml)
Diperbuat daripada Pure Olive Oil, Coconut Oil dan Lavender Oil. Boleh dipakai seisi keluarga.



2. Nourishing Baby Oil (60ml)
Gabungan Pure Olive Oil, Coconut Oil, Apricot Kernel Oil dan Lavender Oil. Kalau anak ada ruam2, ruam lampin, bekas gigitan serangga, mild eczema semua boleh sapu.


3. Organic Baby Powder (120g)
Ada tiga bahan je dalam produk ni. Arrowroot Powder, Kaolin Clay dan Chamomile Oil. Menyerap peluh dan Chamomile pula boleh membantu meredakan masalah kulit.


Nak beli SATU set boleh, nak beli loose pun boleh. Tapi admin sangat syorkan uolls beli satu SET terus sebab lebih JIMAT. Sebab jika beli satu SET dapat harga PROMO RM 99 je !

Produk natural dan organik gini RM 99 untuk TIGA produk dah kira murah amat dah tu. Cube mommies gi belek produk 100% NATURAL lain. Terkezut nanti.

Kualiti sangat PREMIUM.

Cepat GRAB sebelum harga PROMO habis !

WHATSAPP : http://www.wasap.my/60133703161
WHATSAPP : http://www.wasap.my/60133703161
WHATSAPP : http://www.wasap.my/60133703161

#mnm #mommynoahmikail #babyskincarerange #setbaby #skincarebaby #100peratusnatural #produknaturalbaby #produkorganikbaby #organicbabypowder #babyoilnatural #babypowderorganic #babywashnatural


Thursday, February 15, 2018

KENAPA SUSU KAMBING MIKKAE GOAT MENJADI PILIHAN

Uols kalau menjual, sebab apa?

Che kak menjual susu kambing organik mikkae goat, bukanlah bermaksud che kak nak kaya taraf jutawan. Walaupun semua orang bercita2 menjadi jutawan.

Che kak menjual susu mikkae goat bukanlah sebab che kak nak melancong luar negara walaupun hati teringin nak pergi ke Kashmir sambil berguling2 kat padang rumput tepi gunung.

Che kak menjual bukanlah sebab nak kejar untung berlipat ganda sampai boleh beli helikopter peribadi. Ada heli boleh jugak round tengok kawasan pedalaman.

Tapi che kak menjual susu MIKKAE GOAT kerana ianya pilihan tepat untuk ibu2 yang mencari susu untuk anak.
Kerana zero gula, zero krimer, zero maltodextrin. 100% kandungan susu.

Menjadi pilihan tepat untuk wanita hamil dan ikhtiar hamil. Kerana ianya kaya kalsium.
Ibu mengandung mendapat bekalan kalsium yang lebih sekaligus menggalakkan pembekalan kalsium yang cukup untuk bayi malah mengelakkan masalah kejang kaki pada wanita itu sendiri.

Menjadi pilihan tepat untuk pesakit athma dan alahan.
Kerana ianya tidak menyebabkan alahan kerana tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) yang menjadi penyebab utama alahan.

Menjadi pilihan tepat untuk menjaga kecantikan.
Kerana Susu kambing merupakan sumber yang kaya mineral selenium sebagai nutrisi yang diperlukan untuk kekebalan tubuh dan bersifat antioksidan.

Menjadi pilihan tepat untuk pesakit gastrik. Kerana susu kambing bersifat alkali.

Susu kambing bukanlah ubat. Ianya adalah minuman harian yang menga dungi pelbagai khasiat. Dengan mengamalkan minum susu kambing secara konsisten, pelbagai khasiat dan manfaat yang akan diperolehi.

MIKKAE GOAT adalah susu kambing premium yang berkualiti tinggi, harga mampu milik. Seratus peratus kandungan susu.

#sedapnyasusukambing #mikkaegoat #susukambingorganik #dealerpasirputeh #dealerketereh

Tuesday, February 13, 2018

SUSU KAMBING SESUAI UNTUK IBU HAMIL

Susu kambing adalah minuman sunnah yang mempunyai banyak khasiat.

 Ianya sangat bagus diamalkan oleh kita terutamanya ibu mengandung. Susu kambing mengandungi kalsium yang sangat tinggi.

Dengan mengamalkan minum susu kambing, ibu mengandung mendapat bekalan kalsium yang lebih sekaligus menggalakkan pembekalan kalsium yang cukup untuk bayi malah mengelakkan masalah kejang kakinpada wanita itu sendiri.

Selain itu, susu kambing dapat menghasilkan kulit bayi yang cantik. Pasti semua ibu mengandung suka melihat bayi yang bersih dan cantik serta bebas dari pelbagai penyakit.

Amalan minum susu kambing diawal kehamilan dapat membantu bayi jauh daripada risiko penyakit kulit.

Jom kita minum susu kambing. Sedapnya susu kambing.
Che kak pilih susu kambing mikkae goat kerana susu ini 100% kandungan susu tanpa gula, krimer dan maltodextrin.



Nilai wang yang dibayar amat berbaloi dengan kualiti premiumnya.

www.wasap.my/60133703161

#sedapnyasusukambing #mikkaegoat #puresusukambing #susukambingketereh #susukambingpasirputeh

Friday, February 9, 2018

SET PENJAGAAN BAYI ORGANIK KELUARAN KOLEKSI MNM

 Mommy2, ibu2, mama2 tengah pening nak cari produk penjagaan baby yang organik?

TIGA produk dalam Baby Skincare Range keluaran Mommy Noah tau. Semuanya pure, suci dalam debu gittew dan BEBAS bahan merbahaya. DIJAMIN natural dan SELAMAT.

BabyWash Head-To-Toe (125ml)
Diperbuat oleh Pure Olive Oil, Coconut Oil dan Lavender Oil. Boleh dipakai seisi keluarga.



Nourishing Baby Oil (60ml)
Gabungan Pure Olive Oil, Coconut Oil, Apricot Kernel Oil dan Lavender Oil. Kalau anak ada ruam, ruam lampin, bekas gigitan serangga, mild eczema semua boleh sapu.



Organic Baby Powder (120g)
Ada tiga bahan je dalam produk ni. Arrowroot Powder, Kaolin Clay dan Chamomile Oil. Menyerap peluh dan Chamomile pula boleh membantu meredakan masalah kulit.



Nak beli SATU set boleh nak beli loose pun boleh. Tapi admin sangat syorkan uolls beli satu SET terus sebab lebih JIMAT. Sebab jika beli satu SET dapat harga PROMO RM 99 je !


Produk natural dan organik gini RM 99 untuk TIGA produk dah kira murah amat dah tu..

Kualiti sangat PREMIUM

Wasap: 0133703161

Tuesday, February 6, 2018

SET COMBO FEBRUARI 2018 KELUARAN KOLEKSI MNM

Atas permintaan mommies2, TIGA Favorite combo anda kini KEMBALI dengan nama BARU siap dengan FREE gifts sekali kami sertakan untuk anda ! 😍

Jom kita intai2 sekali lalu !

1.INCHLOSS SET
Svel-Tiyz, 50g + Mikkae Goat, 250g
Sesuai untuk mereka yang ingin menguruskan badan sambil mengurangkan inci. Minum Mikkae Goat segelas yang cukup mengenyangkan dan sangat berkhasiat. Combo-kan pula dengan sapuan Svel-Tiyz di target area berlemak seperti perut, paha dan lengan.




2. CONFINEMENT SET
Svel-Tiyz, 50g + Levs-Kiyz, 30tab
Set khas untuk mommies yg berpantang ini sesuai untuk mommies yang mahu hasilkan susu berkualiti, tingkatkan atau maintain penghasilan susu dan pada masa yg sama masih mahu menguruskan badan dengan losyen kurus yg tidak panas, tidak pijar pada kulit bayi. Kunyah2 Levs-Kiyz Milkbooster Chewable Candy kemudian sapu aje Svel-Tiyz.




3. MILKBOOSTER SET
Levs-Kiyz, 30 tab + Mikkae Goat, 250g
Nak tingkatkan penghasilan susu badan yang berkualiti atau hanya nak maintain ? Dua-dua pun boleh dengan Mikbooster Set dari MNM ni. Susu Kambing memang sudah dibuktikan boleh meningkatkan supply susu bersama-sama dengan Levs-Kiyz, tablet campuran TUJUH makanan penggalak susu !



Menarik tertarik tak ?

Ada sebab kenapa TIGA combo ini menjadi faveret mommies2 tau. Dapatkan pada harga yg lebih JIMAT dengan kemunculan Set combo ini !

Sunday, February 4, 2018

BAGAIMANA SUSU KAMBING DAPAT MEMBANTU PESAKIT GASTRIK

Sape ada masalah gastrik macam che kak? Aduss kalau gastrik datang menyerang, Allah saje la yang tahu sakitnya. Memang tak boleh nak buat kerja.

Kalau lambat makan, pun gastrik. Kalau makan pedas pun gastrik. Sakit pedih kat ulu hati. Rasa senak susah nak bernafas. Seksanya oiii.

Tapi che kak malas nak gi klinik. Bukan apa, dah tengah sakit, serba serbi malas. Duk melayan sakit tu je la.

Mula la makan gaviscon la, minum air halia suam la.

Apa itu gastrik dan bagaimana susu kambing mampu merawat gastrik?

Gastrik terjadi akibat dinding permukaan di dalam perut seseorang individu itu telah terhakis oleh asid gastrik iaitu asid yang dikeluarkan oleh perut untuk mencernakan makanan.

Hakisan pada permukaan dinding perut ini bukan berlaku dalam masa sehari malahan mungkin mengambil masa berbulan-bulan atau bertahun-tahun sebelum seseorang itu mengalami symptom  sakit perut di bahagian ulu hati.



Susu kambing pula bersifat alkali. Ianya mempunyai kandungan pH beralkali. Maka, susu kambing tidak menjana asid dalam darah atau usus. Ianya bertindak meneutralkan asid dalam badan. Disebabkan zarahnya yang halus dan sifatnya yang menyah asid, maka sangat sesuai digunakan bagi rawatan ulser dan gastrik.

Sejak che kak amalkan minum susu kambing, alhamdulillah, setakat ni gastrik tak datang lagi.


Jom kita amalkan minum susu kambing. Susu kambing pilihan che kak ialah MIKKAE GOAT kerana ianya 100% susu kambing tanpa campuran gula, krimer.

Rasanya sangat sedap, lemak berkrim macam susu fresh versi serbuk.



www.wasap.my/60133703161

Friday, February 2, 2018

SKINCARE ORGANIK D'FRESHPICKS BANTU MENYELESAIKAN MASALAH JERAWAT DAN PARUT JERAWAT

Sape ada masalah jerawat?
Sape ada masalah parut jerawat?

Meh la baca cerita che kak yang mana tahun lepas che kak ada masalah jerawat yang teruk juga la.

Stress apabila tengok jerawat penuh kat pipi. Tak tahu la kenapa tetiba je naik jerawat bagaikan cendawan yang tumbuh selepas hujan.

Che kak tak tahu punca sebab jerawat naik mendadak. Mungkin tersalah guna produk tiruan. Beli dengan bukan ejen, risiko dia gitu la.

Ataupun healing crisis sebab che kak makan jamu. Apa pun memang che kak stress. Nak tengok cermin pun malas.

Setiap hari che kak review produk yang boleh hilangkan jerawat. Macam-macam petua che kak baca. Tapi sekadar baca je la. Haha. Malas!

Akhirnya che kak cuci muka dengan pencuci himalaya. Bau dia, alahai, tahan je la lubang hidung ni.

Sebelum tidur, che kak sapu 100% argan oil keluaran D'Freshpicks.

Dah habis 1 tiub besar dan 1 tiub kecil pencuci muka himalaya, jerawat dah semakin mengecut.

Che kak review lagi produk lain. Mmmm ada paraben la.

Tiba-tiba terlintas dalam benak fikiran. Kan che kak pakai minyak argan D'Freshpicks. Kenapa je che kak tak pakai terus skincare organik D'Freshpicks.

Dalam hati che kak, biarlah lambat. Akan ku sabar dengan produk organik. Dah serik, takut tersalah produk tiruan dan ada bahan-bahan kimia. Lebih-lebih lagi produk skincare yang timbang kilo.

Akhirnya, set PRIMO D'Freshpicks jadi pilihan che kak.
Sabun susu kambing (milxo), serum, dan argan face oil. Dengan penuh sabar che kak guna. Produk organik, kena sabar wei.

Selepas 2 bulan che kak guna set primo, alhamdulillah, jerawat dah hilang. Parut jerawat pun dah beransur-ansur pergi.

Tak de dah yang tegur, "bakpo muko penuh jerawat?"

Yang ada tegur loni, " napok lain doh muko kak za loni. Pah mana gi jerawat" .


Sekian, cerita che kak.

Suami dah bising suruh buat awah perap ayam nak wat ayam bakar. Bini duk ngadap tepon lagi.Haha..







Thursday, February 1, 2018

PROMOSI BEST BUY FEBRUARI 2018 SUSU KAMBING ORGANIK MIKKAE GOAT

KHASIAT SUSU KAMBING ORGANIK

 1.Melancarkan sistem penghadaman dan usus
2.Kuatkan sistem imunisasi
3. Merawat elergi kulit, ulser, demam kuning, lelah, gastrik
4. Mencerdaskan otak
5. Bersifat Alkali
6. Imbangi gula dalam darah
7. Awet muda

Mikkae Goat Serbuk Susu Kambing Asli dan Organik dengan 100% Kandungan susu tanpa campuran lain.

NO maltodextrin
NO gula
NO penstabil
NO pengawet
NO non-dairy creamer
NOT hormone injected goats
NOT GMO fed goats
NOT antibiotic injected goats

ORGANIK dan sangat berkhasiat untuk seisi keluarga.
Tidak hamis, sedap dan lemak berkrim.

www.wasap.my/+60133703161

Pos laju seluruh Malaysia
COD Ketereh, Kok Lanas, Pasir Puteh

#susukambingorganik
#mikkaegoat
#bestbuy