Sunday, December 31, 2017

DEODORANT HOMEMADE D'FRESHPICKS

Che kak ada maklum beberapa kastemer tetap tentang harga baru deodorant homemade untuk tahun depan. Niat che kak hanya nak bagitau je. Takde niat lain pun. Takde niat nak paksa beli pun.

Tak sangka pengguna setia deodorant homemade dfreshpicks order 6 percuma 1. Detik2 hampir tengah malam tiba tak lama lagi.

Che kak terkejut lagi ni betapa berharganya deodorant homemade dihatimu.

#dfreshpicks
#homemadedeodorant
#ubatketiakyangsangatbagus


SUSU KAMBING ORGANIK MIKKAE MILK TIDAK BAU HAMIS

Che kak suka serbuk susu kambing organik. Anak2 pun suka. Tanpa sebarang campuran gula, krimer dan lain2 bahan campuran, rasa berbaloi2 nilai wang yang dibayar.

Che kak tahu, ramai yang mencari susu kambing organik. Che kak pilih susu MIKKAE GOAT  kerana ianya 100% susu segar yg di spray dried dan di packing terus. Kambing dari baka saaanen tidak di inject antibiotik, tidak berapa hamis.

Rasanya sangat sedap, lemak berkrim dan tidak bau hamis.

Che kak suka dan rajin post dlm fb sebab suatu hari nanti apabila uols tergerak hati nak minum susu kambing, senang uols terus terkenangkan dan ingat che kak dan MIKKAE GOAT.

Che kak tak paksa dan che kak tak marah pun uols tak beli. Che kak menjual bukan sebab che kak nak kaya. Atas rasa keprihatinan pentingnya pilih susu kambing organik yang menyebabkan che kak rasa terpanggil nak share. Ramai pengeluar susu kambing jual nama makanan sunnah. Tapi macam2 campuran. Sikit je nilai susu kambing dalam kandungan.

#MIKKAEGOAT
#SERBUKSUSUKAMBINGORGANIK




Friday, December 29, 2017

PROMOSI YES D'FRESHPICKS TINGGAL 2 HARI LAGI

Promosi YEAR-END-SALE !

Produk MNM yang terlibat dengan individual promosi YEAR-END-SALE adalah : -

1. ๐Ÿ‘ถ Set Baby MNM
RM 99 (normal price  RM 150)

2. ๐Ÿผ LEVS-KIYZ : Milkbooster Chewable Candy
RM 55 (normal price  RM 65)

3. ๐Ÿ‘— SVEL-TIYZ : Slimming Lotion
RM 55 (normal price  RM 65)

4. ๐Ÿ MIKKAE GOAT : Susu Kambing Organik
RM 27 (normal price  RM 29)


๐Ÿ˜SET COMBO: (RM75 termasuk postage normal price RM105)

1. COMBO 1
LEVS-KIYZ Milkbooster chewable candy + MIKKAE GOAT susu kambing organik

2. COMBO 2
 SVEL-TIYZ Slimming Lotion + MIKKAE GOAT  Susu Kambing Organik

3. COMBO 3
SVEL-TIYZ Slimming Lotion + LEVS-KIYZ Milkbooster chewable candy


 ๐Ÿ˜ OFFER SPECIAL Set PRIMO = RM 150
 Milxo sabun susu kambing organik, Hyaluronic Face Serum dan Arganne Face Oil.
Dapat 1 FREE Rosewater Facemist + FREE Postage

๐Ÿ˜BEST BUY:

✔️   Beli ENAM Solid Perfume dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 150 (NP : RM 185)

✔️   Beli ENAM Face/Bodysoap dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 185 (NP : RM 255)

✔️   Beli ENAM Refreshing Deodorant dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 150 (NP : RM 185)

✔️   Beli ENAM Hyaluronic Face Serum dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 354 (NP : RM 420)

✔️   Beli SEPULUH Rosewater Facemist dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 180 (NP : RM 210)

✔️   Beli SEPULUH Multipurpose Lipbalm dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 190 (NP : 220)

 Tunggu apa lagi ?? Beli SEKARANG sebelum tawaran berakhir pada 31 December 2017 !

Tinggal 2 hari lagi untuk anda dapatkan produk PREMIUM kegemaran anda pada harga JIMAT !

WHATSAPP : ww.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : ww.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : ww.wasap.my/+60133703161

#dfreshpicks #feelbeautifulnaturally #yearendsale #yearendsalemalaysia #jualanakhirtahun #jualanakhirtahun2017 #promosimurahmurah

KELEBIHAN SUSU KAMBING BERBANDING SUSU LEMBU

TUJUH kelebihan SUSU KAMBING berbanding susu lembu !

1. Susu Kambing lebih mudah hadam oleh manusia dari susu lembu kerana molekul fat nya lebih kecil berbanding susu lembu

2. Mempunyai 13% LEBIH kalsium dari susu lembu

3. Mempunyai 25% LEBIH Vitamin B6 dari susu lembu

4. Mempunyai 47% LEBIH Vitamin A dari susu lembu

5. Mempunyai 134% LEBIH Potassium dari susu lembu

6. Susu kambing mempunyai kurang lactose jadi ia akan lebih mudah dicerna oleh perut. Sesuai sebagai alternatif kepada pengidap "lactose intolerant"

7. Susu kambing kurang allergik kerana mempunyai 89% KURANG Alpha Casein dari susu lembu. Alpha Casein ini punca allergi kepada ramai kanak2 berumur bawah 3 tahun

Wahh. Terbuktilah yg susu kambing mempunyai banyak kelebihan dari susu lembu daripada segi nutrisi dan kesesuaiannya utk manusia. ๐Ÿ˜‰

WHATSAPP : www.wasap.my/+60133603161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133603161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133603161

#mnm #mommynoahmikail #susukambingorganik #milkbooster #susukambingasli #agenwanted #dealerwanted #dropshipwanted

Thursday, December 28, 2017

CARA PEMAKAIAN ARGANNE FACE OIL D'FRESHPICKS

[Cara pemakaian Arganne Face Oil]

Cara pemakaian supaya ia mudah dan CEPAT meresap ke dalam kulit !

1. Letak amaun minyak yg sesuai utk muka anda di tapak tangan.

2. Gosok kedua-dua TAPAK tangan anda bersama-sama 2-3 kali. Memadai utk panaskan minyak itu menggunakan kepanasan tapak tangan anda.

3. Terus tekapkan kedua-dua TAPAK tangan anda ke pipi dan usapkan tangan anda ke atas.

4. Seterusnya buat yang sama pada kiri dan kanan dagu anda, hidung dan dahi menggunakan kedua-dua tapak tangan anda ya.

5. Teruskan mengurut muka anda menggunakan tapak tangan ataupun jari jemari hingga tangan dan muka anda tidak lagi rasa berminyak !

Okay, inilah tipsnya supaya kulit tak lagi rasa berminyak selepas pemakaian Arganne Face Oil ya. Anda-anda boleh cuba di rumah ๐Ÿ˜‰

WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161

#dfreshpicks #feelbeautifulnaturally #faceoil #argannefaceoil #naturalsafeskincaremalaysia #skincareselamat #skincareberkesandanselamat #skincareorganikmalaysia


Tuesday, December 26, 2017

SIAPA YANG BOLEH MINUM SUSU KAMBING ORGANIK MIKKAE GOAT

Siapa yang boleh minum Mikkae Goat?

๐Ÿฅ›Ibu menyusu
๐Ÿฅ›Ibu hamil
๐Ÿฅ›Parents yang nak belikan untuk minuman harian anak-anak (coz Mikkae ni zero sugar, bukan minuman premix, tak ada creamer tak ada maltodextrin, so sesuai minuman harian untuk anak-anak)
๐Ÿฅ›Yang ada masalah asma
๐Ÿฅ›Yang ada masalah gastrik
๐Ÿฅ›Yang ada masalah elergi kulit
๐Ÿฅ› Yang suka minum susu (so better pilih Mikkae goat coz 100% kandungan susu asli, no sugar, no creamer, etc)
๐Ÿฅ›Yang nak cari susu kambing yang pure
๐Ÿฅ›Yang nak cuba hamil
๐Ÿฅ›Yang nak belikan untuk parents

Dapatkan harga pengenalan RM27 untuk canister 250g  (normal price RM29).

#mikkae   #susukambingorganik   #zerosugar   #nocreamer
#bukan3in1

www.wasap.my/+60133703161


KESAN BAHAYA HYDROQUINONE DALAM PRODUK PENJAGAAN WAJAH

Ramai peniaga yang tidak bertanggungjawab mengeksploitasikan penggunaan Hydroquinone didalam set penjagaan kulit mereka.

Diiklankan sebagai produk efektif untuk memutihkan kulit, menghilangkan sebarang pigmentasi di kulit untuk kulit putih mulus kemerah-merahan.

Namun apa yang konsumer TIDAK tahu adalah KESAN Hydroquinone ini pada kulit sehinggakan RAMAI yang menyesal tak sudah setelah mereka menggunakan produk tersebut.

1. Ochronosis
Menyebabkan kulit anda bertukar menjadi kehitaman

2. Kulit anda lebih terdedah kepada UV ray
Ini bermakna kulit anda menjadi lebih sensitif dan lebih mudah terkena sunburn yang teruk

3. Kulit anda berisiko untuk lebih pigmentasi di kulit

4. Kulit anda sensitif, mudah ter-iritasi dan terkena contact dermatitis

5. Kulit menjadi keras, leathery dan bumpy

Hydroquinone sudah terbukti bahayanya secara klinikal dan sebenarnya sudah lama diharamkan di banyak negara disekitar Europe dan Asia namun disebabkan permintaan yang tinggi dari konsumer yang mahukan kulit putih cantik dengan instant results, maka penghasilan produk ini tetap dilakukan oleh individu yang tidak bertanggungjawab.

Konsumer harus lebih bijak dalam memilih produk kecantikan agar tidak menyesal di kemudian hari. Jom jadi konsumer yang bijak ! Pilih produk yang natural dan SELAMAT untuk kulit anda kerana diri anda begitu berharga. ๐Ÿ˜‰

WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161

#dfreshpicks #feelbeautifulnaturally #dangersofhydroquinone #produkmurahberbahaya #hydroquinonedalamprodukpenjagaankulit


Sunday, December 24, 2017

10 SEBAB PERLU CUBA D'FRESHPICKS

10 sebab ANDA perlu cuba D’FRESHPICKS

1. Harga mampu milik bermula dari RM20

2. Bahan mentah premium dari gred terbaik berkualiti tinggi

3. 100% Natural & Organik

4. Kebanyakan produk utama D’freshpicks dibuat secara exclusive Handmade & Homemade dalam batch yang kecil jadi anda akan sentiasa mendapat stok yang fresh.

5. Buatan bumiputera tapi berkesan setaraf antarabangsa

6. Sesuai untuk seisi keluarga

7. Tidak mengandungi chemical berbahaya seperti mercury dan hydroquinone

8. Bahan mentah dari supplier mempunyai halal certication, dibuat di lab berdaftar dan melalui R&D

9. Selamat untuk jangkamasa panjang kerana tidak mengandungi bahan kimia berbahaya

10. Tak perlu beli kuantiti besar untuk bermula

www.wasap.my/+60133703161


PRODUK ORGANIK DARI KOLEKSI MNM

Assalammualaikum semuaa. Jap jap, meh baca dulu senarai produk jualan MNM, baru korang tahu selama ni MNM jual apa sebenarnya kan ? Pendek kata...eh jom baca dulu lah ! ๐Ÿ˜‰

1. SVEL-TIYZ (ST) Slimming Lotion
Lotion slim dari 8 bahan premium untuk membakar lemak dan mengurangkan inci dikawasan perut, peha dan lengan. Tambahan bonus, ia akan membantu menghaluskan kulit. Bauannya aroma apple green yang segar !
Ada not no KKM dan lulus labtest.




2. LEVS-KIYZ (LK) Milkbooster Candy
Dari 7 bahan premium (susu kambing, delima, kurma, avocado, halba, habbatussauda, kismis) efektif dalam menggalakkan penghasilan susu ibu. Berperisa vanilla, hanya perlu kunyah dan telan. Selamat mematuhi akta peraturan makanan.




3. MIKKAE GOAT Susu Kambing Organik
Serbuk susu kambing organik asli tanpa campuran gula, non-dairy krimer, maltodextrin, penstabil atau pengawet. Kandungan 100% susu yang di “spray-dried” dan di packing terus. Kambing dari baka saaanen tidak di inject antibiotik, hormon dan rasanya tidak berapa hamis. Rasa lemak berkrim, dengan kadar protin tinggi (27g per serving 100g). Sesuai untuk kanak2, remaja, dewasa, ibu hamil, ibu menyusu, low hb, high kolestrol, anak alergi/eczema, gastrik, kurang selera makan, rendah imuniti dan masalah kulit.





4. SET BABY MIKKAE (babypowder, babyoil, babywash)
Set penjagaan mandian baby terdiri dari baby wash (100% olive oil), baby powder (arrowroot powder) dan baby oil (apricot kernel oil, olive oil & coconut oil ). Exclusively fresh, homemade, bebas SLS, bebas petrolatum, bebas talc dan BEBAS kimia berbahaya. Bagus untuk masalah kulit kering, sensitive, ruam lampin, ruam dll. Made for baby ideal for all ! Satu family pun boleh pakai !


Ingat Produk MNM & D’Freshpicks, ingat produk PREMIUM, berKUALITI tinggi, SELAMAT pada harga MAMPU milik ๐Ÿ˜‰

Berminat nak mencuba produk MNM ? Ingin menjana pendapatan dengan menjual produk MNM ?

WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161

#mnm #mommynoahmikail #rangkaianprodukuntukibudananak #losyenkurus #susukambingorganik #milkbooster #setpenjagaanbayi #agenwanted #dealerwanted #dropshipwanted


Saturday, December 23, 2017

KEISTIMEWAAN SOLID PERFUME D'FRESHPICKS

Apa yg membezakan SOLID PERFUME keluaran D’Freshpicks ini daripada Perfume Spray biasa ataupun Solid Perfume lain adalah kerana…ia turut MERAWAT, MEMBAIKI dan melembutkan kulit. Haa, Perfume biasa yang lain semua setakat spray amik bau je. Tapi produk kami ni ada manfaatnya tersendiri.

Nak tahu macamana Solid Perfume kami boleh jadi begitu istimewa dan berbeza ? Kita lihat pada bahannya yang serba-serbi PREMIUM ni ! Jom check it out !

Produk ini diperbuat daripada :-

1. Sweet Almond Oil
merawat kulit bermasalah (ruam, kulit kering dll)

2. Castor Oil
Membanteras pertumbuhan bakteria di kulit

3. Essential Oil
Gabungan essential oils dari high and therapeutic grade untuk memberi bauan bunga sambil memberi nutrisinya yg tersendiri

4. Beeswax
Sejenis humectant yang akan menarik air dari sekeliling untuk kelembapan kulit


Harganya RM 25 setanding dengan bahan-bahan PREMIUM yang sudah tentu mahal yang digunapakai untuk menghasilkannya.

Anda mahukan produk EKSKLUSIF, PREMIUM dan BERKUALITI tinggi ? Jika itu yang anda mahu, anda berada di tempat yang betul !

WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161



#dfreshpicks #feelbeautifulnaturally #solidperfume #perfumebalm #perfumedengankhasiat #perfumepremium #skincareorganikmalaysia #naturalskincaremalaysia

Friday, December 22, 2017

APAKAH MEISTIMEWAAN SUSU KAMBING ORGANIK MIKKAE GOAT?

MIKKAE GOAT - serbuk susu kambing  organik 100% asli tanpa sebarang campuran gula, krimer, maltodextrin dan bahan-bahan lain.

MIKKAE GOAT - Sesuai untuk bayi,kanak2,remaja, dewasa. Sesuai untuk ibu hamil, ibu menyusu,low hb, high kolestrol, anak alergi/eczema,gastrik, kurang selera makan,rendah imuniti,masalah kulit.

MIKKAE GOAT - 100% susu segar yg di spray dried dan di packing terus.Kambing dari baka saaanen tidak di inject antibiotik,tidak berapa hamis.

MIKKAE GOAT -Kandungan susu 100%, Rasa lemak berkrim,tinggi nutrisi tinggi protin (26g per serving 100g)

๐ŸššDelivery seluruh Malaysia via Poslaju

www.wasap.my/+60133703161


SET PENJAGAAN BAYI DARI SUMBER ORGANIK - KOLEKSI MNM

Alternatif buat mommies yang mahukan set penjagaan bayi dari sumber natural dan organik untuk kegunaan si manja anda !

Set Baby MNM merangkumi : -
1. Nourishing Baby Oil
2. Baby Wash Head-To-Toe
3. Organic Baby Powder

Produk ini BEBAS daripada :-
๐Ÿšซ SLS
๐Ÿšซ Parabens
๐Ÿšซ Petrolatum
๐Ÿšซ Suplhates
๐Ÿšซ Pewangi sintetik
๐Ÿšซ Formaldehyde
๐Ÿšซ Dyes
๐Ÿšซ Bahan kimia berbahaya !

Waaah. Banyak betul bahan berbahaya yang menyorok belakang produk babycare ni kan ? Jom kita berhijrah kepada produk Babycare yg selamat, premium, dan BEBAS daripada bahan2 bahaya ni.

Dapatkan 1 set untuk si manja anda pada harga pengenalan iaitu hanya RM 99 !! Selagi stok masih ada !


WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161

#mnm #mommynoahmikail #setbabymnm #organicbabyproducts #produkbayiorganik #produkbayinatural #naturalorganicproducts #safeforbaby #premiumandnaturalingredients


Thursday, December 21, 2017

PROMOSI, BEST BUY OFFER PRODUK D'FRESHPICKS

Sempena YEAR-END-SALE akhir bulan ini, ramai yang PM admin tentang PROMOTION dari D'Freshpicks dan senarai harga.

Maka, jom admin tepek katalog senarai harga, promosi dan best buy OFFER yg ada dalam SATU post ! Lagi senang untuk uoll baca dan summarizekan !

✅ OFFER SPECIAL Set PRIMO = RM 150
Dapat 1 FREE Rosewater Facemist + FREE Postage




Nak tahu lagi PROMOSI dan BEST BUY offer yg ada ?

✅ Hyaluronic Serum BEST BUY Offer
Beli 6 dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 354
(Normal price RM 420)



✅ Rosewater Facemist BEST BUY Offer
Beli 10 dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 190
(worth RM 220)




✅ Refreshing Natural Deodorant BEST BUY Offer
Beli 6 dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 150
(worth RM 185)



✅ Exclusively Handmade Face & Body Soap BEST BUY Offer
Beli 6 dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 185
(worth RM 255)




✅ Multipurpose Lipbalm BEST BUY Offer
Beli 10 dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 190
(worth RM 210)




✅ Solid Perfume BEST BUY Offer
 Beli 6 dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 150
(worth RM 185)




Tunggu apa lagi ?? Beli SEKARANG sebelum tawaran berakhir pada 31 December 2017 !

Tinggal sepuluh hari lagi untuk anda dapatkan produk PREMIUM kegemaran anda pada harga JIMAT !

WHATSAPP : ww.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : ww.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : ww.wasap.my/+60133703161

#dfreshpicks #feelbeautifulnaturally #yearendsale #yearendsalemalaysia #jualanakhirtahun #jualanakhirtahun2017 #promosimurahmurah


PROMOSI YEAR-END-SALE PRODUK KOLEKSI MNM

Promosi YEAR-END-SALE !

Produk MNM yang terlibat dengan individual promosi YEAR-END-SALE adalah : -

1. ๐Ÿ‘ถ Set Baby MNM
RM 99 (normal price  RM 150)


2. ๐Ÿผ LEVS-KIYZ : Milkbooster Chewable Candy
RM 55 (normal price  RM 65)


3. ๐Ÿ‘— SVEL-TIYZ : Slimming Lotion
RM 55 (normal price  RM 65)


4. ๐Ÿฅ› MIKKAE GOAT : Susu Kambing Organik
RM 27 (normal price  RM 29)


bukan ini SAHAJA, MNM turut mengadakan promosi COMBO dan promosi BEST BUY sempena year-end -sale ini !


Slide ke kiri untuk lihat LEBIH OFFER yg tak masuk akal !
Produk PREMIUM dan BERKUALITI tinggi pada harga yang sangat MURAH sempena YEAR-END-SALE !


Jangan ketinggalan peluang ini. Cepat klik link ini untuk tinggalkan pesanan anda ! OFFER tinggal SEPULUH hari lagi !


www.wasap.my/+60133703161


#MNM #mommynoahmikail #yearendsalemalaysia #jualanakhirtahun #jualanakhirthaun2017 #salemurahmurah





Wednesday, December 20, 2017

KENAPA SUKA DENGAN SLIMMING LOTION DARI KOLEKSI MNM

Lama doh che kak cari losyen slimming yg tak panas sebab che kak tak tahan panas.. Gelepar sero kalu losyen panas. Pedih sero kulit. Nok losyen yang dingin tapi berkesan.

Lama doh che kak nok losyen yang tak bau herba. Kalau g opis, org tak perasan kita pakai losyen kurus. Tido sebeloh tok laki pun tak bau halio serai supo duk dapur.

Lama doh che kak nok losyen kurus yang mesra baby. Maksudnya baby tak kena panas losyen kurus.

Lama doh che kak nok losyen yang menggunakan bahan-bahan premium.

Akhirnya,,,,,, jumpaaaaaa....

#svel-tiyz
#slimminglotionorganik



BAHAN PREMIUM MILK BOOSTER ORGANIK LEVS-KIYZ

Jom baca INFO MENARIK tentang Levs-Kiyz : Milkbooster ๐Ÿ˜‰

LEVS KIYZ diformulasi dari 7 bahan premium - susukambing, delima,kurma, avocado,halba,kismis, habbatussauda. Dan datang dalam perasa vanila


Pagi ni admin kongsikan info  3 bahan dahulu.
FENUGREEK, SUSU KAMBING dan flavor vanilla ๐Ÿ’•


SUSU KAMBING, selain menggalakkan penghasilan susu, ia turut memberikan pelbagai nutrisi untuk menghasilkan susu ibu yg BERKUALITI.


FENUGREEK (halba), sangat bagus dalam menggalakkan penghasilan susu ibu. Tambah lagi bonus, ia akan membantu masalah pencernaan makanan serta masalah sembelit.


Untuk ibu-ibu yg tidak gemar menelan pil atau tidak suka makan ubat pahit. Jangan risau ! LEVS-KIYZ adalah seperti mengunyah gula-gula berperisa vanilla. ๐Ÿ˜  Sedap


Nanti admin stori lagi 5 bahan lain dalam LEVSKIYZ ni. Stay tuned..


Jadi untuk ibu-ibu yg menyusu ni bolehla ambil LEVS-KIYZ sebagai supplemen penyusuan ibu sambil mencantikkan kulit dan meningkatkan stamina. ๐Ÿ˜‰


Badan kuat, stok susu bertambah, mudahkan lagi proses nak jaga bayi dengan LEVS-KIYZ !

www.wasap.my/+60133703161



Tuesday, December 19, 2017

RUTIN SEBELUM TIDUR

Seperti biasa, sebelum tido, gosok gigi, cuci muka tau. Che kak guna sabun susu kambing organik yang menggunakan 100% Pure Susu Kambing, Olive Oil dan Coconut Oil sebagai ramuan utama.

Paling malas tahap dewo pun, che kak sapu juga minyak argan. Kalu rajin, sapu la serum tu. Sayang tau beli wat hiasan je.


Oh ye. Gigih juga rupanya che kak ni. Sapu slimming lotion ni best la. Sesuai untuk ibu2 yang menyusu baby. Sebab tak panas. Kesian kat baby kan kalau terkena lotion panas. Bau pun best .. Nyaman je rasa..


Eh lupe pulak. Susu kambing yang sedap lemak berkrim dan lazat.. Minum untuk sihat...



#svel-tiyz
#mikkaegoat
#setprimo

Monday, December 18, 2017

SUSU KAMBING MIKKAE GOAT TIDAK BAU HAMIS, SEDAP, LEMAK BERKRIM

Subhanallah...  Tak tergambar perasaan teruja apabila saat che kak buka bekas susu kambing organik MIKKAE GOAT. Wangi susu tepung... mmmmmm... sedap baunya...

Ketika saat air susu yang dibancuh kosong melalui tekak che kak, ...... Sedapnyeeeeeee.... Sikit pun tak bau hamis.. Rasa lemak berkrim.. Memang sedap sengoti.. Sikit pun che kak tak tipu...

Seikhlas hati che kak nok royak, memang sedap..

Berbaloi-baloi beli susu MIKKAE GOAT sebab nilai duit yang dibayar adalah 100% susu. Bukan bayar krimer, gula, penstabil makanan dan apa sahaja la campuran. 100 % susu organik.

Che kak suka bancuh kosong macam tu je. Tapi kalau nak sedap lagi, uols buleh tambah madu, kurma, milo atau apa sahaja minuman kegemaran uols.

Anak-anak che kak pun suka minum susu ni. Siap bancuh sendiri.


www.wasap.my/+60133703161




Friday, December 15, 2017

SUMMARY PRODUK D'FRESHPICKS DAN KOLEKSI MNM

Sebelum rehat santai hujung minggu,mommy summarykan sekali lagi semua produk D’freshpicks dan koleksi MNM (MommyNoahMikail). Seminggu sekali kena refresher ๐Ÿ˜€

1. Face Soap, premium,eksklusif homemade - tak merengsakan atau mengeringkan kulit tapi melembapkan kulit, mencerahkan wajah, atasi kulit kusam. (Ada Milxo,sabun susu kambing, Cherry Beauty Soap & Hanybee,sabun madu )

2. Facemist Rosewater - Air mawar asli & essential oil bantu lembapkan kulit, segarkan muka, rawat jerawat, cerahkan wajah.Juga sebagai toner, make-up setter & rejuve kulit

3. Face Serum - Hyaluronic acid sangat bagus untuk lembapkan kulit serta bantu pulih masalah kulit yang rosak.Beautybooster & antipenuaan

4. Arganne Face Oil - kombinasi minyak argan 100% pure, jojoba oil ,apricot kernel oil, rosehipseed oil dan gabungan essential oil - bagus untuk rawat kulit bermasalah, tona tak sekata, kulit kering, atau terlampau berminyak, jerawat, parut,pori besar. Malah wangi dan menyegarkan.

5. Fresh Finishing DD Cream- Daily Defense Cream dengan SPF 50++. Its like a tinted moisturiser yang akan merawat, melembapkan dan melindungi kulit dari radikal bebas

6. Refreshing Deodorant - Bebas ALUMINIUM chlorohydrate. Bantu rawat masalah peluh,bau badan,ketiak gelap, jerawat. Tak melekit dan tak meninggalkan kesan

7. Multipurpose Lipbalm- Satu Lipbalm pelbagai guna. Melembap dan merawat bibir. Sebagai intense moisturising efek di kawasan kulit kering. Juga bagus as primer berfungsi sebagai face primer / acne stick

8. Bodysoap : Marvell. Sabun badan dengan bauan yang wangi dari coconut oil & essential oil. Turut melembapkan dan mencerahkan kulit. Bantu rawat masalah kulit badan yg gatal2, jerawat, bersisik, panau,dll

9. Set PRIMO - Set basic skincare (face soap Milxo, Arganne Face Oil dan Hyaluronic Face Serum). Berfungsi bantu rawat kulit rosak,bantu mencerahkan dan dan melembapkan, Mengawal minyak muka dan memberi nafas baru untuk kulit

10. 100% Pure Argan Oil - Dibawa khas dari Morocco. Asli. Unrefined,tiada kimia tambahan, bau asal kacang argan, bagus untuk kulit, muka, lembutkan rambut,cantikkan kuku, tangan, badan, mild eczema,stretch mark,dll

Yang ni pula koleksi MNM

1. SVEL-TIYZ (ST) Slimming Lotion - Lotion slim dari 8 bahan premium untuk membakar lemak dan mengurangkan inci dikawasan perut, peha dan lengan. Bonus bantu kulit halus, Bauan apple green yang segar. Ada not no KKM dan lulus labtest.

2. LEVS-KIYZ (LK) Milkbooster Candy - Dari 7 bahan premium (susukambing,delima,kurma, avocado,halba, habbatussauda, kismis) efektif untuk menggalakkan penghasilan susu ibu. Perisa vanila, hanya kunyah dan telan. Selamat mematuhi akta peraturan makanan.

3. MIKKAE GOAT susu kambing organik - Serbuk susu kambing  organik asli tanpa campuran gula, nondairykrimer, maltodextrin. Kandungan 100% susu yang di spray dried dan di packing terus.Kambing dari baka saaanen tidak di inject antibiotik,tidak berapa hamis. Rasa lemak berkrim,tinggi protin (27g per serving 100g)Sesuai untuk kanak2,remaja, dewasa.ibu hamil, ibu menyusu,low hb, high kolestrol, anak alergi/eczema,gastrik, kurang selera makan,rendah imuniti,masalah kulit.

4. SET BABY MNM (babypowder,babyoil,babywash) - Set penjagaan mandian baby terdiri dari baby wash (100% olive oil), baby powder (arrowroot powder) dan baby oil (apricot kernel oil,olive oil  & coconut oil ). Exclusively freshhomemade, bebas SLS, bebas petrolatum, bebas kimia berbahaya.bebas talc. Bagus untuk masalah kulit kering, sensitive, ruam,dsb. Made for baby ideal for all.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

www.wasap.my/+60133703161

TQ Support


#Dfreshpicks #feelbeautifulnaturally #MNM #momsfavoritechoice



SILKYSOFT VELVET LOOSEPOWDER D'FRESHPICKS

SILKYSOFT VELVET LOOSEPOWDER D'FRESHPICKS

Description

Fungsi/Kelebihan Loosepowder D'freshpicks:

�Mempunyai tektur yang sangat halus

�Membuat mekap/dd cream tahan lebih lama

�Membantu menyerap minyak

�Memberi lebih kesan coverage pada kulit

�Mengurangkan penampilan pori

 Harga : RM49.00

www.wasap.my/+60133703161



BEST BUY PRODUK D'FRESHPICKS DISEMBER 2017

Sepanjang Disember 2017 kita ada OFFER SET PRIMO, dan SOLID PERFUME sebagai produk special appearance.

Sekarang jom kita tengok BEST BUY pula !

✔️   Beli ENAM Solid Perfume dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 150 (NP : RM 185)

✔️   Beli ENAM Face/Bodysoap dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 185 (NP : RM 255)

✔️   Beli ENAM Refreshing Deodorant dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 150 (NP : RM 185)

✔️   Beli ENAM Hyaluronic Face Serum dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 354 (NP : RM 420)

✔️   Beli SEPULUH Rosewater Facemist dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 180 (NP : RM 210)

✔️   Beli SEPULUH Multipurpose Lipbalm dan dapatkan 1 FREE pada harga RM 190 (NP : 220)

Best OFFER ini sangat menguntungkan tauu. Jadi cepat-cepatlah ajak rakan, ofis mates, adik-beradik, atau famili ke untuk order sama-sama supaya dapat PENJIMATAN BERGANDA !

www.wasap.my/+60133703161


BAHAN PREMIUM DEODORANT HOMEMADE D'FRESHPICKS BUY 6 FREE 1

Nak travel, jangan lupa bawak Deodorant D’freshpicks, size travel-able senang nak selit dalam beg. Bulan ni offer BUY 6 FREE 1 Deodorant ni.

Bestselling, exclusively fresh homemade using bahan premium:

1. Coconut Oil : Mampu membunuh fungus, yis dan bakteria penyebab bau dan jerawat.

2. Shea & cocoa butter : Melembutkan dan merawat underarms anda.

3. Baking soda : Mencerahkan dan neutralize bau badan anda supaya anda tidak lagi berbau kurang menyenangkan.

4. Arrowroot powder : Menyerap moisture supaya underarms anda kekal kering.

5. Essential oil : Highest quality (pure & therapeutic grade) membawa khasiat sendiri seperti anti-bakterial, nutrisi buat kulit sambil memberi bau yang menyenangkan.

Bahan mewah premium, kesan pun superbbbbb..
Buy 6 free 1. Jgn ckp mommy tak ๐ŸŒ‚

www.wasap.my/+60133703161



Thursday, December 14, 2017

BABY WASH HEAD TO TOE MIKKAE

Baby Wash Head-To-Toe dari MNM diperbuat khusus dari Pure Olive Oil, Pure Coconut Oil dan EO : Lavender.

1. Pure Olive Oil
Cleansing agent yang hypoallergenic dan sangat lembut untuk kulit sensitif bayi anda

2. Pure Coconut Oil
Mempunyai anti-fungal dan anti-bakterial properties yg akan memberi perlindungan kepada kulit si manja anda sambil melembutkan dan merawat kulit bermasalah

3. Essential Oil Pure & Therapeutic Grade Lavender Oil
Memberi bauan yg menenangkan bayi anda tanpa menggunakan sebarang pewangi sintetik.



Berminat ?

WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161 ๐Ÿ’•


Wednesday, December 13, 2017

NOURISHING BABY OIL MIKKAE

Nourishing Baby Oil dari MNM dengan formula gabungan mantap minyak :

1. Apricot Kernel Oil yang paling mild dan sesuai untuk bayi2.

2. Pure Olive oil
    Sifatnya yg hypoallergenic membuatkan ia sangat selamat untuk kulit bayi yg baru lahir.

3. Pure Coconut Oil
 Bersifat anti-fungal, anti-bacterial jadi akan melindungi kulit bayi dari jangkitan atau ruam. Melembapkan dan merawat kulit bayi yg bermasalah.

4. Essential Oil : Lavender
    Memberi bauan yg menenangkan anak for a more fuss-free  experience.

Kesannya kulit bayi anda akan sentiasa lembut, halus, gebu dan SELAMAT. Produk premium ini sudah pasti akan menawan hati ibu-ibu ๐Ÿ’•


Untuk order sila hubungi:

☎️ www.wasap.my/+60133703161


BABY POWDER MIKKAE GUNA BAHAN PREMIUM

Baby powder dari MNM adalah gabungan dari Arrowroot Powder dan essential oil Chamomile. Suka sangat bau chamomile ni. Very calming. 

Baby Powder with Chamomile dari MNM ni TERBAIK sangat sebab TAK pakai bedak talc atau mengandungi bahan2 kimia lain yang berbahaya. Synthetic fragrance pun TAK guna tau. Bau wangi datang dari essential oil yang PURE & THERAPEUTIC grade tau. Mahal nak oii. 

Sebab tu baby products kami semua berkualiti tinggi, premium dan SELAMAT. Just for your baby, and mine. ๐Ÿ˜‰

 ☎️ www.wasap.my/+60133703161


KATALOG PRODUK ORGANIK D'FRESPICKS