Monday, September 2, 2019

PRODUK HARGA RUNCIT 1 SEPTEMBER 2019 - 31 DECEMBER 2019

HARGA RUNCIT 1 SEPTEMBER 2019 - 31 DECEMBER 2019

๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›
MIKKAE MILK POWDER (serbuk susu kambing asli)
1 canister 250g RM35 (not available for the moment)
1 pek 500g RM69. Offer RM66 (available)

SPECIAL : 8pek 500g + FREE 1pek 500g
RM550 postage RM15

COMBO I - RM75 freepos (LIMITED 50 set only)
1 PEK 500G + 1 botol mikkae chewable

COMBO III -RM150 freepos
2 PEK 500G + 1 mikkae chewable

COMBO IV -RM290 freepos
4 PEK 500G + 1 mikkae chewable

๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช

MIKKAE HEALTHY SNACKS

Kurma Mariami 1pek + Ajwa 1 pek RM30 freepos
Kurma Mariami 2 pek + Ajwa 2 pek RM50 freepos

Mikkae Cookies 1pek RM6 postage rm8
Offer RM36 -6 pack + free 1pack freepos & free 1 sachets Mikkae Choc Drink premix

๐Ÿซ๐Ÿซ๐Ÿฅฎ๐Ÿฉ
MIKKAE CACAO POWDER
1 canister RM25

☕️☕️☕️☕️
Sample of Mikkae Choc Drink premix
1set ( 4sachets) RM5 (normal price RM10)

MIKKAE CHEWABLE
1bottle RM49 freepos
Twin bottle RM80 free pos

Harga diatas valid untuk semenanjung Malaysia
Tambahan RM4-RM8 untuk sabah sarawak.

Ingin harga special. Daftar sebagai ahli/dealer dan nikmati potongan diskaun harga istimewa

Sunday, June 2, 2019

MIKKAE COOKIES CHOCOLATE CHIP WITH NUTS


Apabila dapat free gift cookies (Mikkae Cookies -Chocolate Chip with Nuts) dari founder susu kambing MIKKAE, che kak makan sorang je kat opis.

Minggu lepas che kak beli cookies sepeket je. Sebab puasa, che kak bawa balik ke rumah. Lepas berbuka puasa, che kak kasi anak sorang satu. Seandainya tak puasa pun segan nak makan kat opis. Takut ada sisa cookies kat celah bibir. Kahkahkah.

Anak suh order cookies lagi. Sedap sangat katanya.

Adusss.. Tak sampai hati nak tolak permintaan anak-anak. Ada yang tak sempat merasa cookies. Jadi che kak order lagi hari ni.
Bab makan, che kak tak berkira harga sebab che kak memahami setiap titik peluh dan harga barang si peniaga.

Anak nak makan, lagi la che kak tak berkira.

Memang mahal cookies ni sebab guna bahan-bahan premium seperti La Belle andaine butter, golden brown sugar, valrhona & Callebaut Choc, no egg. Takde telur sebab takut ada yang alergik telur.

Founder buat sendiri dengan penuh kasih sayang.
Kalau rasa mahal, boleh je buat sendiri. Itupun kalau rajin la. Kalau ada penyakit malas dan tak pandai macam che kak, telan air liur je la ye.

Mommy Noah buat cookies secara kecil-kecilan.  Jadi, kena order awal-awal.

๐ŸŽ€Retail Normal Price 1 packet RM6.
๐ŸŽ€Offer Set of 3 packets= RM15.90 (NP RM18)
๐ŸŽ€Suitable as gift (Set of 3packs = 50g x 3)


HARGA RUNCIT PRODUK MIKKAE 1 JUN 2019 - 31 AUGUST 2019

MIKKAE MILK POWDER (serbuk susu kambing asli)

1 canister 250g RM35
1 pek 500g RM69. Offer RM65

SPECIAL : 8pek 500g + FREE 1pek 500g + FREE 1 Chewable
RM552 postage flatrate RM8 (SM) RM15 (SS)

COMBO I - RM80 freepos freechewable
1 PEK 500G + 1 pek kurma mariami

COMBO II -RM110 freepos freechewable
1 PEK 500G + 1 pek kurma mariami + 1 pek kurma ajwa

COMBO III -RM150 freepos freechewable
2 PEK 500G + 1 mikkae chewable

COMBO IV -RM290 freepos freechewable
4 PEK 500G + 1 mikkae chewable

๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช
MIKKAE HEALTHY SNACKS

Kurma Mariami 1pek RM15. Beli 15pek free 1pek
Kurma ajwa 1pek RM30. Beli 5pek free 1pek

Mikkae Cookies 1pek RM6.
Offer 3 pek RM15.90

Combo Special I RM25 freepos
Mikkae Cookies 2pek + Kurma Mariami 1 pek

Combo Special II RM55 freepos
Mariami  1 + Ajwa 1 + Pistachio 1 + MikkaeCookies 1

๐Ÿซ๐Ÿซ๐Ÿฅฎ๐Ÿฉ
MIKKAE CACAO POWDER
1 canister RM25

☕️☕️☕️☕️
Sample of Mikkae Choc Drink premix
1set ( 4sachets) RM5 (normal price RM10)

MIKKAE CHEWABLE
1bottle RM49 freepos
Twin bottle RM90 free pos

Harga diatas valid untuk semenanjung Malaysia
Tambahan RM4-RM8 untuk sabah sarawak.

Ingin harga special. Daftar sebagai ahli/dealer dan nikmati potongan diskaun harga istimewa

Pesanan/Pertanyaan klik www.wasap.my/60133703161



















Thursday, February 14, 2019

KURMA PREMIUM

Berita baik buat peminat kurma mariami dan ajwa. Kurma premium. Kacang cerdik pun best.

Jom grab wat bekal ganti puasa dan puasa nanti.

Kurma mariami 250 g RM15.00
Kurma ajwa 250 g RM30.00
Kacang cerdik 3 pek × 115g Rm39.00

Yang ni tak termasuk pos.

Jom beli set best buy.
Kurma mariami buy 10 free 1 RM150.00 free pos
Kurma ajwa buy 5 free 1 RM150.00 free pos

Combo mikkae healthy snack (kurma ajwa, kurma mariami, pistachios)
RM49.00 free pos.




Wednesday, January 16, 2019

KENAPA SUKA MENULIS DAN MANFAATNYA

Che kak suka menulis. Berbekalkan aplikasi colornote atau memo dalam samsung tab, che kak akan tulis apa sahaja yang terlintas dalam minda dan hati. Sebagai pengganti lidah untuk berbicara. 




PENGGANTI LIDAH UNTUK BERBICARA.

Kenapa? Sebab che kak tak pandai berkata-kata. Tiada bakat untuk berbicara. Salah bicara tak dapat tarik balik. Salah bicara, boleh menyebabkan orang akan salah faham. Lebih baik diam aje kalau rasa ragu-ragu untuk berbicara.

Che kak kagum dengan sesiapa sahaja yang ada bakat berbicara secara spontan. Ahli politik sudah tentu punyai bakat berbicara tanpa teks.

Dalam hati sanubari che kak berlegar-legar nak sampaikan apa yang ada dalam minda. Tak pandai nak susun bicara secara spontan. Kadang kala idea datang terlalu cepat, tak seiring dengan lidah untuk bertutur. Akhirnya, idea akan berkata "bye bye , saya pergi dulu "dan jadi blur secara tiba-tiba.

Jadi, che kak akan menulis. Selepas menulis, baca dulu dan semak isi kandungan. Sesuai atau tidak dipamerkan isi penulisan dalam laman sosial. 


MENYAMPAIKAN MAKLUMAT 

Menulis dapat menyampaikan sesuatu maklumat dengan lebih tersusun. 

Kalau sesuai, bolehlah dipamerkan. Kalau tak sesuai, simpan sahaja entry  dalam "only me". 

Kadang kala ego seseorang menyebabkan tidak mahu langsung mendengar apa yang kita nak sampaikan secara komunikasi dua hala. 

Jadi, apabila kita menulis, dia tetap akan baca walaupun hanya sekadar jelingan dan cepat-cepat scroll. 


BERKONGSI PENGALAMAN DAN CERITA


Che kak suka berkongsi cerita dan pengalaman serta apa jua kisah. Nak berborak-borak pasal cerita dan pengalaman dengan sesiapa sahaja, bimbang orang akan meluat.

Jadi, che kak akan menulis. Puas hati rasanya. Syok sendiri pun tak kisah lah. Hahaha. Ada ku kisah?


MENGHIBURKAN HATI

Menulis juga dapat menghiburkan hati che kak yang gundah gulana. Sedih, tapi tak mampu nak luahkan. Terlalu mengasyikkan apabila menulis. Setenang air dalam baldi yang tak berusik.


HOBI DAN IMPIAN

Che kak tahu, che kak bukan penulis handalan. Bukan penulis blog yang hebat. Tapi menulis adalah hobi dan kesukaan che kak. Walau bagaimanapun, jangan sesekali paksa che kak menulis jurnal atau apa sahaja penulisan bersifat ilmiah. Che kak hanya menulis berdasarkan pengalaman kehidupan seharian sahaja.

Cita-cita che kak nak kumpul kisah-kisah klien che kak yang positif. Nak bukukan. Bahawasanya ujian hidup seperti kemiskinan tidak menghalang seseorang itu untuk berjaya. Tapi masa belum mengizinkan untuk che kak berbuat demikian. Banyak komitmen lain yang perlu diutamakan dahulu. Kerja, anak-anak, rumahtangga dan bisnes kecil-kecilan.


DAPAT MENJANA PENDAPATAN

Selain itu, menulis juga dapat menjana pendapatan. Che kak tak pandai berniaga. Malu nak promosikan produk. Malu sangat. Jangan harap nak tengok che kak pegang produk dan bla bla bla bla bla bla bla bla. Tapi, seronok berniaga dalam alam maya. Maka, ambillah peluang menggunakan medium ini sebagai kedai maya kita. 




Jadi, inilah sedikit sebanyak kenapa che kak suka menulis. Menulis terutama pada waktu malam sebelum tidur membuatkan che kak lupa pada tekanan perasaan.

Salam sayang dari che kak suka menulis dan menaip.












Sunday, January 13, 2019

TABLET KUNYAH SUSU KAMBING

MIKKAE CHEWABLE

RM49.00

Susu kambing dalam bentuk tablet kunyah dengan perasa Natural vanila.

-mudah dihadam
-bebas perisa/pewarna sintetik
-bagus untuk kesihatan menyeluruh
-kalsium untuk pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat
- protein untuk membantu pembinaan dan pemulihan tisu badan
-juga alternatif terbaik untuk yang tidak boleh minum susu atau alergy dengan susu lembu
-susu kambing bagus untuk menguatkan sistem imunisasi badan, untuk kesihatan usus dan pencernaan, untuk mencantikkan kulit, menguatkan tulang, untuk meningkatkan daya penumpuan dan ingatan.


SUSU KAMBING MIKKAE

NP RM35.00 / CANISTER 250 G

-100% susu kambing dalam bentuk serbuk.
๐Ÿฅ›-Dispraydried dari susu segar ke serbuk tanpa pemanis tambahan seperti gula / nondairy creamer / maltodextrin
๐Ÿฅ›-Tinggi protein dan kalsium
๐Ÿฅ›-Sesuai untuk kanak-kanak, dewasa, juga ibu hamil/ibu menyusu
๐Ÿฅ›-Bagus untuk menguatkan sistem imunisasi badan, untuk kesihatan usus dan pencernaan, untuk kecantikkan kulit, kesihatan tulang, untuk meningkatkan daya penumpuan dan ingatan, untuk kesihatan jantung serta kesihatan menyeluruh
-Enak diminum begitu sahaja atau di tambah kurma/ madu/ koko/puri buah/dan sebagainya
๐Ÿฅ›-Susu dari kambing baka Saanen. Diimport dari holland.
-Dipek di kilang bertaraf GMP. Sampel susu juga telah melalui ujian nutrisi di makmal MARDI