Friday, March 20, 2020

APA YANG ADA PADA FOREVER BEE PRODUCTS

♥ FOREVER BEE PRODUCTS ♥

๐ŸŒธ BEE HONEY ๐ŸŒธ
→ Madu mentah yang 100% tulen.
→ Ia tidak dimasak, tidak ditapis, tidak diproses dan dikekalkan kandungan semulajadi jeli raja dan debunganya.
→ Ia mengandungi 16 jenis asid amino, karbohidrat, vitamin, mineral & enzim.
→ Setiap sudu besar mengandungi 70 kalori.
→ Mudah dicerna dan sangat sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa.
→ Pemanis semuajadi yang berkhasiat.

๐ŸŒธ BEE ROYAL JELLY ๐ŸŒธ
→ Royal Jelly merupakan makanan Ratu Lebah yang kaya dengan Vitamin A,C,D dan E dan juga Vitamin B kompleks yang tinggi termasuk Vitamin B5.
→ Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah hormon seperti sengugut dan haid tidak teratur.
→ Meningkatkan fungsi sistem peranakan.
→ Menghilangkan stress.
→ Mengurangkan migrain.
→ Mengawal hipotiroidism atau hipertiroid.
→ Gout
→ Anti penuaan
→ Ingin Hamil.

๐ŸŒธ BEE PROPOLIS ๐ŸŒธ
→ Membantu memerangi kuman.
→ Meningkatkan sistem ketahanan badan.
→ Kaya dengan pelbagai zat makanan seperti vitamin, galian dan enzim.
→ Diperkayakan dengan jeli raja.
→ Mengandungi 22 jenis asid amino, Vitamin B-kompleks.
→ Membantu menggalakkan sistem imun.
→ Mempertingkatkan ketahanan badan terhadap jangkitan.
→ Mempercepatkan proses penyembuhan.

๐ŸŒธ BEE POLLEN ๐ŸŒธ
→ Debunga lebah terdiri daripada 40% protein, mengandungi spektrum lengkap kesemua 22 jenis asid amino.
→ Amat kaya dengan vitamin-vitamin A,C,D,E dan K, enzim aktif, ko-enzim, unsur surih, garam galian dan bioflavonoids.
→ Mudah dihadam dan amat mudah diserap.
→ Penggalak tenaga yang baik, membantu meningkatkan kekuatan, ketahanan dan tenaga.
→ Membantu mengelakkan keradangan prostat. Zink penting bagi kesihatan prostat.
→ Membantu merangsangkan sistem reproduksi.
→Magnesium penting untuk menolong mengawal atur tekanan.


BAGAIMANA PRODUK FOREVER MEMBANTU MENGUATKAN SISTEM IMUNITI BADAN

Tak tau lah sempat ke tak nak order set immunity support #forever ni.  Tapi takpelah. Order je la kan. Bukan untuk kali ini saje.  Jadikan amalan untuk menguatkan sistem imuniti  badan sekeluarga.

๐ŸฏMadu tulen asli bertindak sebagai prebiotic.

๐Ÿ‹๐ŸŠVitamin C utk immune support.

๐ŸBee Propolis bantu badan hasilkan interferon secara semulajadi.

๐Ÿ€☘️AVG. Aloe vera gel as well as best known as great cleanser and great detoxifier, it really helps as it acts as a very good source of prebiotic.

๐Ÿฅ‘๐Ÿšฐ๐ŸšฟAmal basuh tangan dengan sabun Aloe Avocado or Aloe Handsoap.. buat doploh saat

#stayhomestaycleanstayforeverfit #FOREVER



Saturday, March 14, 2020

AVOCADO FACE & BODY SOAP - FOREVER LIVING

Sabun yang lembut ini mengandungi pati avocado yang menyubur dan melicinkan kulit muka dan badan anda dengan haruman sitrus yang segar. 

Selain itu, ianya kaya dengan Omega 3 yang sangat bagus untuk menyihatkan kulit dan mencantikkan permukaan kulit dari dlm hinggalah ke lapisan luar.

Keunikan Avocado Face & Body Soap :

Diperbuat daripada 100% mentega dari buah avocado yang tulen. Tanpa campuran. Maksudnya, tiada penggunaan bahan mentega dari lemak binatang mahupun sintetik. Hanya dari Avocado 100%


Fungsi utama :

✔Menghilangkan kesan-kesan gelap di bawah lengan, celah-celah peha dan belakang tengkok.
✔Menanggalkan daki dan kulit mati.
✔Melembut serta mencerahkan tona kulit.
✔Menyuburkan dan melicinkan kulit muka dan satu badan. Kulit yg kekurangan kolagen, akan dianjalkan secara semulajadi.
✔Membuat kulit lebih tegang dan muda.


Cara penggunaan :

Sapukan Avocado Face & Body soap pada muka atau badan untuk tujuan membersihkan kulit. Bilas secukupnya dan keringkan dengan tuala bersih.

Size 142g

#avocadosoap
#foreverlivingproducts
#forever
#foreverpasirputehkelantan
#chekakforever

Thursday, March 12, 2020

KENAPA FOREVER ALOE SCRUB MENJADI PILIHAN

Kebanyakkan scrub yang berada dipasaran adalah berasaskan kekacang.

Walaupun dikisar halus, namun permukaan teksturnya yang berbucu akan menyebabkan permukaan kulit kemerah-merahan & melukakan kulit kita.

Sebab itulah hanya disyorkan penggunaan hanya seminggu sekali....BETUL TAK?

FOREVER ALOE SCRUB dihasilkan dengan aloe yang banyak & dipaternkan dalam bentuk sfera @ bebola yang diadun dengan minyak jojoba (vitamin E).

Apabila scrub bersentuhan dengan kulit, bebola tadi akan pecah & kulit menerima vitamin E secukupnya.

Vitamin E mampu melembutkan kotoran pada permukaan kulit.

Biarpun penggunaan yang sedikit, ia mampu mengeluarkan daki & minyak yang tidak diingini pada kulit. Kulit kusam tiada lagi..

Boleh cuci muka setiap hari.



Manfaat Aloe Scrub adalah :

๐Ÿ‘ฉmenghilangkan white/blackhead tanpa rasa sakit
๐Ÿ‘ฉmengecilkan pori wajah
๐Ÿ‘ฉboleh digunakan diseluruh badan
๐Ÿ‘ฉmenghilangkan daki dan kulit mati
๐Ÿ‘ฉmerawat masalah bibir gelap
๐Ÿ‘ฉkulit muka semakin cerah.

#forever #chekakforever #foreverpasirputehkelantan #foreveraloescrub

PRODUK FOREVER LIVING ADA SET COMBO DAILY PACK

COMBO DAILY PACK (FOREVER)

✔UBAT GIGI FOREVER BRIGHT -

Mengandungi aloe vera dan propolis lebah yang sangat efektif dalam menghapuskan bakteria dalam mulut.

Tidak mempunyai florida - sangat sesuai bagi mereka mengidap tiroid dan berkesan dalam menghapuskan plak dan bakteria.

Formula yang  sangat sesuai untuk gigi yang sensitif.

Membersih, memutih dan menghilangkan kotoran pada gigi tanpa agen pemutih

Melegakan ulser mulut dan mengurangkan jangkitan pada gusi.

Menyembuh, melindungi dan menguatkan gigi serta menyihatkan gusi

Mengurangkan jangkitan pada gusi dan menghilangkan enamel.

 ✔AVOCADO FACE & BODY SOAP -

Sabun yang lembut ini mengandungi pati avocado yang menyubur dan melicinkan kulit muka dan badan anda dengan haruman sitrus yang segar.

 Diperbuat daripada 100% mentega dari buah avocado yang tulen. Tanpa campuran penggunaan bahan mentega dari lemak binatang mahupun sintetik. Hanya dari Avocado 100%.

Kaya dengan Omega 3 yang sangat bagus untuk menyihatkan kulit dan mencantikkan permukaan kulit dari dalam hinggalah ke lapisan luar.


 ✔ ALOE EVER-SHIELD DEODORANT

 ๐Ÿ‘‰ Deodorant Forever Living ini mengandungi Aloe Vera, Vitamin C dan banyak lagi kandungan yang mampu mencerah, melembut dan sekaligus membasmi bakteria yang menjadi punca bau badan.

๐Ÿ‘‰ Tiada bahan kimia yang bahaya seperti garam alumunium yang boleh menyumbat liang pori kulit

๐Ÿ‘‰ Tahan lama lebih 6 bulan

๐Ÿ‘‰ Tak melekit- selesa je rasa

๐Ÿ‘‰ Bahagian ketiak baju tidak lagi kuning

๐Ÿ‘‰ Tidak jadikan baju keras di bahagian bawah lengan tu

Yang paling best takkan membuat bahagian bawah lengan anda hitam .. tapi semakin cerah dan cerah ๐Ÿ˜

 ✔ ALOE LIPS

 Forever Living Aloe Lips adalah lip balm @ pelembab bibir terbaik untuk mencegah bibir kering, bibir pecah-pecah & bibir menggelupas.

๐Ÿ’‹ Mengandungi Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil.

๐Ÿ’‹ Sesuai untuk melembabkan bibir semasa aktiviti luar & bersukan.

๐Ÿ’‹ First aid segera yang melegakan gigitan nyamuk, luka terbakar, luka kecil, kegatalan & selaran matahari.

๐Ÿ’‹ Sebagai pelindung bibir @ lip gloss menjadikan bibir bersinar.

๐Ÿ’‹ Membantu masalah bibir kering & menggelupas — ubat bibir luka, ubat bibir kering, ubat bibir pecah-pecah.



#foreverliving #chekakforever #foreverpasirputeh #foreverkelantan #ubatgigi #sabunavocado #aloelips #deodorant

Wednesday, March 11, 2020

10 SEBAB UTAMA KENAPA PERLU MENGAMALKAN PATI ALOE VERA

Aloe vera / lidah buaya / daun sabir terkenal sebagai penawar semulajadi untuk pelbagai jenis penyakit dalam dan luar.




Jom baca sedikit info tentang aloe vera ๐Ÿ‘‡

1. MEMBINA BADAN - Ia mengandungi 20 JENIS asid amino termasuk 7 asid amino PERLU yang tidak boleh di hasilkan oleh badan. Asid Amino adalah blok binaan bagi membina badan.

2. SIFAT PEMULIHAN - Ia mengandungi 12 unsur semulajadi yang dapat membantu memulihkan luka akibat calar calar , luka luka kecil, luka terbakar dan lain-lain .

3. KESIHATAN DAN KEBERSIHAN GIGI - Mengalakkan gusi dan mulut yang sihat. Satu kajian pada 2008 yang di terbitkan dalam JURNAL APPLIED ORAL SCIENCE mendapati bahawa Aloe vera adalah berkesan daripada 2 jenama ubat gigi yang utama. Menggabungkan penggunaan FOREVER BRIGHT TOOTHGEL dengan pengambilan GEL ALOEVERA berpotensi menyokong kesihatan dan kebersihan mulut dan gigi anda.

4.MEMPERCEPATKAN PENYEMBUHAN DAN PEMBAIKPULIHAN - GEL ALOE VERA meningkatkan fungsi fibroblas iaitu sel yang membantu pembentukan KOLAGEN dan ia juga menolong melegakan kelecuran, luka luka dan calar calar kecil serta kegatalan kulit.

5. PEMBAIKPULIH ELASTIN & KOLAGEN- Ia dapat menokok bekalan bahan bahan binaan untuk menghasilkan dan mengekalkan kulit yang sihat.

6. MENGEKALKAN BERAT BADAN YANG SIHAT & MENINGKATKAN TAHAP TENAGA - Secara semula jadi dapat menggalakkan pembersihan sistem penghadaman kita.Dengan demikian meningkatkan tahap tenaga serta membantu mengekalkan BERAT BADAN yang IDEAL.

7. MENYOKONG & MENGGALAKKAN FUNGSI SISTEM KETAHANAN BADAN.- Kandungan unsur unsur perangsang dapat membantu menggalakkan fungsi sistem pertahanan badan kita.

8. SISTEM PENGHADAMAN YANG SEMULAJADI - Secara semulajadi nya. GEL ALOE VERA mempunyai keupayaan membersihkan, dengan demikian membantu pergerakan usus dan meningkatkan penyerapan protein serta nutrien lain.

9. MEMBEKALKAN MINERAL SURIH - Ia mengandungi 20 mineral semula jadi termasuk kromium , magnesium, mangan, kuprum dan zink.

10. MEMBEKALKAN VITAMIN SEMULAJADI - Ia mengandungi vitamin yang diperlukan dalam diet harian kita termasuk vitamin B12, asid folik, niasin , B6, B2, B1, C, E dan A.



Ingat!!
80% Punca penyakit datang dari usus yang kotor..
20% dari salur darah yang tersumbat

Bantu diri sendiri..
Mencegah lebih baik dari merawat ๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘

FOREVER ARCTIC SEA

Forever Arctic Sea adalah softgel @ kapsul gel lembut yg mengandungi campuran Minyak Ikan (Omega 3) dan Minyak Zaitun (Omega 9) 

Kandungan FOREVER ARCTIC SEA

✔Minyak ikan 750mg - ikan salmon, ikan bilis & ikan kod lautan arctic
✔Minyak zaitun 250mg
✔dengan tambahan Vitamin E (antioksidan) bagi mengekalkan kesegaran dan khasiatnya. 

Artic Sea adalah supplement yang  MEMBANTU-
❤ melancarkan aliran darah
❤ menstabilkan kuantiti kolestrol jahat (LDL) dlm darah
❤mengurangkan berat badan
❤meningkatkan kualiti kehidupan pesakit jantung
❤membantu menstabilkan tekanan darah 
❤meninggikan tahap kecerdasan otak 
❤mencantikkan kulit
❤mencerahkan penglihatan
❤melegakan kesakitan kerana ia bersifat anti keradangan
❤membantu masalah senggugut 
❤bagus untuk meredakan sakit sendi dan merehatkan kejang otot
❤bagus untuk mengurangkan kebas kebas saraf.