Sunday, February 18, 2018

SET PENJAGAAN BAYI ORGANIK SET BABY MIKKAE MAMPU MERAWAT MASALAH RAMBUT GUGUR, GATAL KEPALA, KELEMUMUR

MENYESAL LAMBAT GUNA SET BABY MNM

Dahsyatnyeeee produk mommy noah mikail ni. Set untuk baby tapi che kak yang terlebih excited guna.

Memang kena masuk dalam list produk kegunaan harian che kak dah ni.

Dah berzaman2 sejak dari zaman sekolah lagi che kak dalam misi mencari syampu yang sesuai untuk che kak. Macam2 jenis syampu che kak guna. Tapi kebanyakkannya indah khabar dari rupa.

Kadang2 dah frust sangat, che kak gonyoh dengan limau nipis. Tapi, banyak malas dari rajin la. Hehe..

Tak sangka pula babywash ni mampu menghilangkan gatal2 kepala. Salji2 putih kat kulit kepala pun dah semakin berkurangan. Rambut pun dah kurang gugurnya menyembah lantai bilik air. Walhal saje2 je nak try guna.

Bahan dia Pure Olive Oil, Coconut Oil dan Lavender Oil. Tak de bahan sampingan chemical ke apa ke. Buih pun takde. Sebab takde ejen pembuih.

Memang dahsyattt sebab kenapa la tak beli awal2 lagi. Konon mahal. Tapi kalau tengok kat online dan kedai produk organik, laaaagiii mahallll.

Che kak sapu babyoil. Punnn  bessttt.. Semua boleh sapu. Kat rambut, kat muka wat pengganti pelembap.  Bahan2 Pure Olive Oil, Coconut Oil, Apricot Kernel Oil dan Lavender Oil.

Baby powder? Che kak sebenarnya tak gemar mana bedak. Wangi la macamanapun. Memang che kak tak suka sangat bedak. Kecuali masa pregnant kan Aiman, memang che kak hantu bedak. Lepas je bersalin, terus dah tak suka bedak. Entah le kenapa. Tak leh nak explain kenapa tak suka.

Agaknya sebab terbaca tentang bahaya 'talc' dalam bedak walaupun dalam bedak baby. Kebanyakkannya, nama je produk baby. Tapi macam2 benda chemical ada dalam set baby. Kesian kat baby yang suci murni dah terpalit bahan chemical.

Kaum mak kena baca dulu bahan2 yang ada dalam set baby sebelum membeli.

Che kak tersuka pulak dengan baby powder MNM ni.  Sebab bahan yang digunakan hanya tiga aje. Arrowroot Powder, Kaolin Clay dan Chamomile Oil.

Saje je nak share. Sebab memang dah terjatuh cinta. Kot2 ada mak2 yang duk tercari2 produk organik untuk baby. Mak2 nak pakai pun boleh aje..

#babyoil #babypowder #babywash #babymikkae #organik


No comments: