Thursday, April 30, 2020

KEISTIMEWAAN FOREVER ALOE BERRY NECTAR


✅ Membantu kesuburan wanita ~ Dengan adanya Ekstrak Kranberi, is dapat membantu dalam keseimbangan hormon, justeru meningkatkan kekerapan pengovuman + meredakan senggugut + melancarkan haid

Formula berpaten ini amat digemari oleh pelanggan-pelanggan wanita kami walau bagaimanapun ia juga amat sesuai untuk lelaki.

Mengandungi Aloe Vera distabilkan 100% dan antioksidan.. vitamin A & C yang boleh membantu:

* Membersihkan Sistem Gastrousus
* Menguatkan Sistem Imun
* Merangsang Penyembuhan (Pertumbuhan Semula)
* Mengurangkan Keradangan


Ia juga bertindak sebagai bahantara yang amat baik untuk mengangkut nutrien yang terkandung dalam kranberi kepada sel-sel tubuh.

Flavonoid Proanthocyanidin yang boleh membantu menghalang bakteria berbahaya daripada melekat pada dinding saluran kencing, oleh itu ia dapat menolong mengekalkan saluran kencing yang sihat dan menstabilkan hormon.

Tahap Vitamin A dan C yang tinggi serta Pycnogenol, Antioksida yang berguna untuk melindungi kolagen. Kolagen memainkan peranan penting bagi mengekalkan keanjalan kulit.

FOREVER ALOE BITS N' PEACHES


🍑 Aloe Bits n Peaches FOREVER Living mengandungi khasiat aloe vera yang diperkaya dengan khasiat buah pic yang enak.

Minuman aloe vera dan buah pic ini sangat sesuai untuk meningkatkan sistem daya ketahanan badan (imuniti) dan membantu sistem penghadaman.

🍑Buah pic adalah sumber yang sangat kaya dengan Vitamin A & potasium yang membantu menjadikan kulit lebih sihat, gebu dan glowing.

Seperti aloe vera, buah pic juga membantu mencuci usus @ detox jadi ianya sangat membantu dalam penyingkiran cacing dari saluran usus.

Usus yang bersih boleh membunuh parasit dan cacing di dalam perut dengan cepat.

Cacing tidak dapat hidup kerana usus yang bersih tiada lagi sisa kotoran yang melekat pada dinding usus untuk dijadikan makanan. 

Gabungan aloe vera dan buah pic adalah “ubat cacing” yang paling berkesan. Tidak perlu lagi melakukan “parasite protocol” setiap kali bulan mengambang. 


🍑Amalan meminum Aloe Bits N' Peaches FOREVER Living setiap hari bukan sahaja menyihatkan tetapi juga membebaskan diri anda dari masalah kecacingan sepanjang masa.

Vitamin A dalam buah pic juga membantu mencegah kanser dalam organ-organ dan kelenjar dengan tisu epitelium. 

🍑 Buah pic terdiri daripada lebih daripada 80 peratus air dan sumber serat pemakanan, menjadikan ia pilihan yang baik untuk mereka yang cuba mengurangkan berat badan dan mengurangkan sembelit.

Beberapa penyelidik mendapati bahawa antioksidan dalam buah pic membantu merencatkan perkembangan sel-sel tumor. 

Buah pic juga mempunyai kesan julap kecil dan kesan diuretik yang kuat jadi sangat disyorkan kepada orang yang mengidap penyakit sendi dan gout.

🍑 Kandungan vitamin A yang tinggi dalam buah peach ini mampu mengurangkan risiko penyakit kanser kelenjar dan oran-organ lain dalam tubuh. 
Manakala kandungan fosforus buah pic mampu menghilangkan toksin di dalam buah pinggang.

🍑 Aloe Bits N' Peaches FOREVER Living juga kaya dengan vitamin C yang tinggi dari buah pic yang mampu memelihara kesihatan dan mencantikkan kulit kerana ia juga bersifat antioksidan. 

Amalan meminum FOREVER Aloe Bits N' Peaches ini juga mampu meningkatkan daya ketahanan tubuh atau sistem imun badan

Wednesday, April 29, 2020

APAKAH KEISTIMEWAAN FOREVER BEE HONEY ?


🍯Penternakan lebah sendiri – Ladang ternak lebah Forever Living adalah yang terbesar di Dunia

🍯Sumber : 3000-7000 jenis bunga dan tumbuh-tumbuhan di Gunung Sonoran, Arizona yang kering dan bebas pencemaran dengan mukabumi yang tinggi

🍯100% madu tulen semulajadi, tidak ditambah gula

🍯Mentah, tidak dimasak, tidak ditapis dan tidak diproses

🍯Mengandungi lebih 16 jenis asid amino, karbohidrat, vitamin, mineral dan enzim

🍯Bentuk botol yang unik dan senang digunakan


🍯Pembekal tenaga semulajadi

🍯Menyokong dan meningkatkan fungsi system imun

🍯Membantu penghadaman

🍯Kaya dengan enzim

🍯Pengganti gula putih yang ideal – pemanis semulajadi

🍯Mudah dicerna dan diserap oleh badan

🍯Khasiat madu lebah mentah asli yang bersifat anti-bakteria, anti kulat dan anti-keradangan

Forever Bee Honey 1/2kg ni kalau join ahli Forever jimat 15%. Manakala VIP jimat RM35%.

Dari harga asal RM86.00

Jimat bukan? Jom daftar ahli.

Tuesday, April 28, 2020

KEBAIKAN DAN KHASIAT POMESTEEN POWER


🍒Melambatkan proses menopause

🍒 Menggalakkan pembinaan kolagen dan menjadikan kulit bertambah lembut, gebu dan berseri.

🍒Mengurangkan senggugut semasa menstrual / haid.

🍒Antioksidan tinggi dalam kandungan buah delima dapat melawan radikal bebas yang menyebabkan kanser seperti kanser serviks.

🍒Membantu menyembuhkan buasir

🍒Merawat masalah  keputihan


🍒Untuk kebaikan jantung dan salur darah.

🍒Ia bukan sahaja merendahkan tahap kolestrol, tetapi juga merendahkan tekanan darah.

🍒Mengelakkan kanser payudara, kalenjar pundi kencing, usus, leukemia, kalenjar prostat.

🍒Membantu menstabilkan paras kolesterol.

🍒Menurunkan pembentukan lemak pada dinding arteri.

🍒Menguatkan sistem pertahanan badan.

🍒Mengurangkan risiko penyakit kencing manis.

🍒Penyelidik mendapati bahawa minyak bijian daripada delima dapat memusnahkan sel kanser payudara dan mengekal tanpa menjejaskan sel sedia ada. Ini adalah kajian terbaru yang diperolehi dari kebaikan jus delima.

www.wasap.my/+60133703161

#teammommycery #foreverpasirputeh #pomesteenpower

APAKAH FOREVER POMESTEEN POWER DAN ORAC?


🍇Forever Pomesteen Power ialah jus buah-buahan berantioksidan tinggi iaitu buah Delima, Pear, Manggis, Raspberi, Beri Hitam, Beri Biru dan ekstrak Biji Anggur. 


🍇7 jenis buah-buahan dengan nilai ORAC tinggi dalam satu botol!

🍇Sangat bagus untuk memberikan tenaga, melawan penyakit dan menyelesaikan masalah ketidakseimbangan hormon lelaki dan wanita.

🍇Menggalakkan pembinaan kolagen dan menjadikan kulit bertambah lembut, gebu dan berseri. Nak sihat dan cantik glowing? Minumlah Pomeesten Power!




Apa itu ORAC (Oxygen Radical Absorbence Capacity)?

✔Nilai ORAC adalah petunjuk yang digunakan untuk mengukur KEUPAYAAN ANTIOKSIDAN MENYEKAT KEROSAKAN RADIKAL BEBAS.

✔Nilai ORAC pada setiap buah-buahan adalah berbeza. Forever Pomesteen Power mencatat nilai ORAC yang tertinggi kerana hasil gabungan buah pilihan yang kaya dengan antioksidan.

✔7 jenis buah-buahan di dalam Forever Pomesteen Power ialah buah delima, beri biru, beri hitam,raspberi, pear, manggis dan ekstrak biji anggur adalah berantioksidan tinggi dalam senarai teratas nilai ORAC.


Monday, April 27, 2020

KENAPA DIGALAKKAN ADA ID FOREVER SENDIRI

Kenapa che kak galakkan join ahli forever sekiranya nak cuba produk forever. Produk forever head to toe. Semua kegunaan harian dan sangat berbaloi.

Sebab che kak pun bermula dari pengguna.
Sebagai pengguna biasanya kita suka nak beli dengan harga diskaun. Lagi banyak diskaun lagi kita suka.

Untuk join ahli, kita cuma perlu bayar RM105 (dapat free sebotol Aloe Vera Gel botol kuning). Sebotol tu bernilai RM99 retail price tau. 

Kenapa Forever bagi free AVG?
Kerana Forever nak bantu kita bersihkan dulu usus kita sebelum kita mengambil supplement yang lain, supaya penyerapan nutrien jadi lebih baik dan berkesan.

Keahlian Forever adalah seumur hidup.
Tak perlu susah2 nak renew keahlian.

Untuk pengetahuan semua, bisnes Forever ni simple dan telus. Tiada yg tersembunyi. Patuh syariah. Sebab tu Forever adalah MLM yang dapat bertapak di Arab Saudi.

Untuk menten jadi ahli, tak ada belian wajib setiap bulan. Tak diwajibkan untuk buat bisnes.. ikut suka kita sendiri, nak guna sendiri ke, nak join buat side income ke.. Tak kisah la. 

Yang penting jadi ahli, dapat diskaun yang banyakkkk..


www.wasap.my/+60133703161

#teammommycery #foreverpasirputeh #foreverliving #daftarahliforever #adaIDsendiri

KENAPA ALOE VERA GEL FOREVER LIVING TERBAIK DI DUNIA

Kenapa Aloe Vera Gel Forever Living No 1 di dunia?

✔ Ia dihasilkan daripada spesies aloe vera terbaik di dunia, iaitu Barbadensis Miller.

✔ Ia telah distabilkan dan kesegarannya dikekalkan pada tahap 99.875%. Aloe Vera yang tidak distabilkan akan kehilangan khasiat dalam masa 48 jam. 

✔Setakat ini hanya Aloe Vera Gel Forever Living sahaja yang berjaya distabilkan dan ia telah dipatenkan bagi tujuan hakcipta terpelihara.

✔ Kulit aloe vera mengandungi emodin yang beracun dan menyebabkan alergi, cirit birit dan sebagainya. Kajian menunjukkan aloe vera hanya selamat dimakan jika kandungan emodinnya kurang daripada 10ppm.

✔Tetapi, teknologi di Forever Living mampu mengawal kandungan emodin dalam aloe vera sehingga 0.3ppm.

 ✔Aloe Vera sangat membantu 😎 ketika berpuasa terutamanya:
- Menggalakan sistem pencernaan yang sihat 
- Memaksimakan penyerapan nutrien
- Meningkatkan sistem imun badan 



#daftarahlifreeAVGsebotol

www.wasap.my/+60133703161

#teammommycery #foreverpasirputeh #aloeveragel #foreverliving

Sunday, April 26, 2020

TESTIMONI PENGGUNA PRODUK FOREVER

😍Saya suka sangat ubat gigi sebab terasa gigi sangat licin dan segar sepanjang hari.

😍Saya suka sangat sabun avocado sebab 2 dalam 1. Boleh wat mandi dan cuci muka. Lembut, licin dan wajah tak kering.

😍Saya suka deodorant kerana tanpa garam aluminium.  Boleh sapu kat tumit kaki kasi licin tumit.

😍Saya suka aloe lips sebab melembapkan bibir yang kering.

😍Saya suka scrub sebab lembut dan tak pedihkan kulit wajah. Bintik2 hitam pun semakin kurang. Boleh scrub satu badan.

😍Saya suka aloe propolis creme sebab tak berminyak dan terasa lembut je kulit.

😍Saya suka vitamin C sebab nak cantikkan kulit. Sedap pulak tu apabila dikemam. Perasan juga macam dah takde gatal2 kat hidung.

😍Saya suka aloe vera gel sebab lawas apabila membuang.

😍Saya excited menunggu produk yang lain sebab nak sihat dan cantik dengan forever.



#teammommycery #foreverpasirputeh #chekakforever #foreverliving


KENAPA SANGAT BERBALOI SIGN UP AHLI FOREVER LIVING?

Berbaloi ke kalau signup jadi ahli Forever? Eh berbaloi sangat. Produk premium head to toe to tummy... Antara rangkaian produk Forever:

Ada minuman aloevera utk detox, energy, inchloss, glowing
✔Aloe Vera Gel (AVG) / Aloe Berry Nectar / Aloe Bits N' Peaches

Nak madu tulen?
✔Bee Honey

Nak multivitamin?
✔Ada Bee Pollen

Nak suplemen untuk anak?
✔Aloe Bits N' Peaches, madu, vitamin c

Nak standby antibotik semulajadi musim demam?
✔Bee Propolis, Bee Honey, Vitamin C, AVG

Nak bersihkan salur darah? Nak jaga jantung? Nak kulit cantik? Nak slim? Nak minyak ikan?
✔Ada ARTIC SEA (gabungan fishoil+oliveoil)

Nak kulit cantik? Nak awet muda? 
✔Vit C, Pomesteen power, field of green

Nak suplemen tinggi antioksida?
✔Pomesteen power

Nak slim? Nak inchloss?
✔Ada SET CLEAN 9 , AVG, Forever lite protin, fiber

Ada masalah kulit?
✔Ada Aloevera Gelly, Aloe propolis cream,

Cari lotion panas?lenguh?sendi?
✔Ada heat lotion, ada msm gel

Nak buildup muscle ? Nak alas perut?Nak inchloss?
✔Ada Forever lite protin

Sakit lutut? Slipdisc?
✔Ada AVG

Nak kulit bersih, cantik luaran?
✔set Sonya, set Infinite, 
Avocado soap+ Aloe scrub+ moisturizing lotion
                                                                                                   
Nak penjagaan diri?
✔Ada ubat gigi, deodorant, lipbalm, syampoo, avocadosoap



🌷Apa syarat nak ada ID Forever Living?                                                                   
✅Hanya bayar RM90 + postage RM15(time PKP)

✅Dapat 1 totebag cantik jenama Forever. cantik!

✅Dapat FREE sebotol Aloe Vera Gel (AVG) (normal size, bukan size tester, normal sebotol tu harga runcit RM99 tauu)

✅Tiada yuran tahunan.. No No.. takde kene maintain belian tiap bulan

✅Nak add on apa2, dapat terus diskaun 15%, bukannya tunggu 2nd purchase baru dapat less. Tiap kali beli memang dapat less 15% 

✅Barangan keperluan semua berasaskan aloevera & madu dari hujung rambut sampai hujung kaki. Alang2 memang keperluan kena beli selalu, why not ada ID kan kan kan.

✅Boleh guna tanpa was-was sebab Selamat, Organik, Natural, & Halal.

✅Kalau belian terkumpul cecah RM1550 dalam tempoh 2 bulan, dapat pulak less 35% tiap kali beli.  JIMAT BANYAKKK!!!     
                                                                       


✅Bila nak repeat order, takde MOQ, maksudnya, beli seketui pun tetap dapat less 15% or 35% tu. Nak jual semula bulih, nak guna sendiri bulih.. 

✅kekdahnya kalau sama guna, sama share, dapat extra gajipokok/bonus cemana tu?.. kuikuikui #askmehow

✅Belian terkumpul setahun, dapat redeem produk Free daripada company. Kalau join #teammommycery  ada extra gift lagi.

www.wasap.my/+60133703161

#foreverlivingpasirputeh 

KENAPA PERLU AMBIL ALOE VERA GEL SEBELUM CONSUME SUPPLEMENT

Walau apa jua jenis supplemen yang  uols nak ambil, sebaik2nya perlulah ambil aloe vera gel terlebih dahulu kerana AVG Forever Living akan mencuci usus kita yang berkeladak.

Tujuannya nak bagi laluan pada nutrien yang ingin diserap. 

So, penyerapan maksimum nutrien akan bagi kesan cepat pada tubuh kita terutamanya apabila kita mula consume supplemen.

Selain AVG melindungi bahagian usus dan nyahtoksin, ianya juga dapat mencegah sembelit.

Best ke best AVG.

Daftar ahli, dapat free sebotol AVG. Saiz normal tau bukan saiz sample.


www.wasap.my/+60133703161

#foreverliving #aloeveragel #teammommycery #foreverpasirputehkelantan


Saturday, April 25, 2020

KENAPA RAMADHAN PACK SANGAT BERBALOI

RAMADHAN PACK

huntung sangat amik pek ni.. dahlah PREMIUM, harga lak sangat murah compare dgn produk yang sama premium gak..



retail rm551, novus rm468, VIP RM358..

rm358 je kalo vip gaiss.. brand yg sama premium ada yg rm800 ada yg rm1000 ..

sbb tu produk FOREVER ni laku keras.. sbb terlebih mampumilik...

yg rm1000 pun org ramai beli. apatah lagi set yg ramadan pack ni.. tak smpai rm500.. dpt 6 item lak tu.. bulih share ramai2.. masyaallah. huntungggggggg sangat.. ramaiii order... 

sampai warehouse pengsannn nak proses order... no wonder beraturrrr panjangggggg... sbb ramai peminatttttttttttt..


www.wasap.my/+60133703161

#teammommycery #foreverpasirputeh #chekakforever #ramadhanpack

KENAPA MADU LEBAH FOREVER SANGAT SEDAP DAN MENJADI REBUTAN

Pengguna forever yang lain kata, Madu forever ni sedap, lain dari yang lain. Bau pun wangi je sebab dari 3k-7k debunga. 


Harga rm86.00 untuk setengah kilo. Harga ni jauh beza dengan kualiti madunya yang tiptop. 100% Pure. Kenapa?

🍯 Tak di masak
🍯 Tak di proses
🍯 Tak di tapis
🍯 Tak ditambah air atau gula/pengawet/perasa
🍯 Madu lebah tulen Gred AAA
🍯 Warna agak kehitaman sebab sangat pekat. Kandungan cecair dalam madu kurang 17%.
🍯 Dikekalkan kandungan semulajadi Royal Jelly dan Debunga
🍯 Rasanya manis bunga tak ada rasa gas atau pahit
🍯 Sumber madu dari lebih 3000-7000 jenis bunga dan tumbuhan di Gurun
🍯 Ternakan lebah dari Gurun di Spain yang mana jauh dari pencemaran


Jadi, che kak amat teruja tengah tunggu madu yang diposkan oleh warehouse. Kena beratur la sebab order mencanak-canak walaupun PKP.


Kalau ada ID sendiri, boleh less 15%. VIP lagi banyak less. Mau tak teruja weiii. 

#teammommycery #beehoney #chekakforever #foreverpasirputeh

FOREVER LITE

Forever Lite

Untuk yang nak sahur mudah dan cepat, boleh ambil ni. Shake shake, siap. Mengenyangkan, beri tenaga, susu jadi meriah dan boleh kurus juga. Pastu tetiba kukit muka makin cantik dan gebu😆

FAKTA MENARIK TENTANG FOREVER LITE
✅ Setiap skup (25g) membekalkan sebanyak 13g protien
✅ Bebas laktosa
✅ Sesuai untuk vegetarian, tiada bahan tenusu
✅ Baik untuk kesihatan jantung
✅ Membantu dalam pengurusan berat badan
✅ Meningkatkan tahap tenaga dan stamina
✅ Sokongan otot
✅ Free Gluten
✅ GI yang rendah sesuai untuk pesakit kanser kencing manis ekzema dan lain-lain


Note: Add on Artic sea & AVG untuk result lebih memuaskan.

Friday, April 24, 2020

KEISTIMEWAAN ALOE VERA GEL FOREVER LIVING

Bayangkan, daun lidah buaya dikupas kulit dan gel itu dimakan terus dari pokok. Begitulah tulen dan segarnya aloe vera Forever Living.

🌵 Daun lidah buaya ajaib ini didapati mengandungi lebih daripada 200 bahan, termasuk 20 mineral, 18 asid amino dan 12 vitamin.



🌵 Distabilkan dan dipatenkan bagi mengekalkan sistem penghadaman yang sihat dan tahap tenaga yang semula jadi.

🌵 Yang pertama menerima sijil daripada International Aloe Science Council (IASC), pati ini kaya dengan pulpa dan cecair mengesahkan lagi produk ini sama sifat dengan aloe vera yang dikehendaki dan tulen.



🌵 Boleh diambil setiap hari sama ada minum terus atau dicampur dengan jus buah-buahan tulen, ia adalah salah satu minuman kesihatan yang terbaik.



🌵 Forever Aloe Vera Gel dimantapkan untuk membekalkan kita dengan asid amino, vitamin, mineral, polisakarida, enzim dan berbagai-bagai faktor kesihatan yang lain untuk membantu memperkuatkan system imun dan pemulihan sel asas. Ia dapat membantu meningkatkan kesihatan secara umum.

www.wasap.my/+60133703161

#flpteammommycery #chekakforever #foreverpasirputeh #foreverlivingproduct


Thursday, April 23, 2020

SIHAT DAN BERTENAGA DENGAN RAMADHAN PACK FOREVER

Jom ikhtiar sihat dan bertenaga sepanjang bulan Ramadhan dengan set *Vital 5 Ramadhan* Forever...

Istimewanya set ini sebab ⤵

📝Aloevera Gel,

Terkenal kerana melindungi bahagian usus dan nyahtoksin.Juga mencegah sembelit

📝Pomesteen
Terdapat 7 buah antioksidan termasuk delima untuk meningkatkan sistem imun

📝Arctic Sea
Softgel yang menggabungkan kebaikan minyak ikan dan minyak zaitun satu²nya di dunia

📝Forever Bee Honey
💯 madu asli untuk kebaikan kesihatan keseluruhan.

📝Bee Pollen
Terkenal sebagai makanan superfood dan penambah tenaga 🏋🏻



Jom bersedia sekarang.💪💪



#RamadhanPack
#HelpMorePeople
#FlpTeamMommyCery
#Foreverpasirputeh
#Foreverkelantan
#PengedarDiperlukan

FOREVER SYARIKAT PENGELUAR ALOE VERA TERBESAR DI DUNIA

Forever adalah syarikat pengeluar Aloe Vera terbesar dunia. Forever memiliki 3 ladang Aloe Vera terbesar di Mexico, Republic Demonican dan Texas.

Keluasan ladang Aloe Vera adalah bersamaan dengan 3 kali Singapura. Luas giler!

Hasil ladang inilah yang membantu memenuhi permintaan produk Aloe Vera untuk 169 buah negara. Wow!


Jadi, dah faham kenapa dalam Forever tiada konsep orang tengah..? Inilah jawapannya.

Aloe Vera Forever Living :

👉 penanaman secara organik
👉 spesis terbaik dunia - Aloe Barbandesis Miller
👉 dituai menggunakan tangan
👉 ladang terbesar di dunia
👉 aloe vera yang mencapai tempoh matang boleh membesar setinggi pinggang orang dewasa.

 www.wasap.my/+60133703161

#foreverliving #chekakforever #foreverpasirputeh #foreverkelantan #ubatgigi #sabunavocado #aloelips #deodorant #teammommycery


Tuesday, April 21, 2020

RAMADHAN PACK FOREVER LIVING

Beberapa hari lagi kita dah nak berdepan dengan bulan puasa kan????
.
Ada yang risau ke..??
.
√ Masalah gastrik..
√ Migrain..
√ Tekanan darah rendah..
√ Diabetis..
√ Perut angin..
√ Sebu..
√ Mengantuk..
√ Letih melampau..
√ Tak boleh fokus buat keja..

Ikhtiar dengan Set RAMADHAN Forever Living


RAMADHAN PACK 2020.❤️


#teammommycery #foreverpasirputeh #ramadhanpack

Monday, April 20, 2020

IMPIAN BERSAMA FOREVER


Pada asalnya suka guna ubat gigi aloe vera. Alang2 suka, sign up ahli untuk dapatkan ID. Senang nak repeat order produk forever.

Banyak produk kegunaan harian seperti ubat gigi, sabun, scrub, deodorant skincare, krim serbaguna, lipbalm, supplement macam madu asli, vit c, minyak ikan dan aloe vera gel. Eh banyak lagi la. Produk head to toe kata orang.

Produk berasaskan aloe vera dan madu. Suka! 

Madu gurun sonoran antara sebab yang membuatkan  tertarik nak kenal lebih dekat dengan forever.

Apabila dah jadi ahli, tak semestinya kena buat bisnes. Beli untuk kegunaan sendiri je asalnya.

Tapi, alang2 dah jadi ahli, try jual juga. Guna 100% platform blog, fb dan status wasap. Maklum la, kiter ni pemalu nak jual offline. Tobat lahum malu giler. Orang tanya, kiter gelak2 je. 

Eh rupanya ramai juga yang pm nak beli.   

Apabila join #teammommycery, eh memang membuatkan asyik terbakar je. Haha. Daripada pengguna biasa, impian nak upgrade jadi VIP la pulak April 2020 dengan 2cc. 


Impian bersama forever, suatu hari nanti nak g haji dan melancong  dengan duit bonus forever. 

#produkforeverbest
#teammommycery
#chekakforeverpasirputeh

ALOE PROPOLIS CREME FOREVER

ALOE PROPOLIS CREME

Aloe Propolis Creme krim pelembab gabungan dua jenis penawar iaitu ALOEVERA dan PROPOLIS LEBAH.

Ianya mengandungi chamomile serta vitamin A&E yang meredakan kerengsaan dan luka-luka ringan.

KEBAIKAN :-

• Melegakan keseluruhan badan.

• pH seimbang, sesuai untuk semua jenis kulit.

• Mengandungi Bee propolis - antibiotik semulajadi.

• Mengandungi Aloe vera gel yg distabilkan 100%.

KEGUNAAN :-

• Membantu masalah kulit akibat luka kecil, melecer, kulit twrbakar dan selaran matahari@sunburn.

• Melegakan kegatalan kulit akibat gigitan serangga.

• Melegakan ruam panas dan ruam lampin.

• Memudarkan kesan parut akibat stretch mark.

• Melegakan kegatalan & kerengsaan akibat demam campak dan chicken pox.

• Bagus untuk kesihatan kulit kepala - hilangkam kelemumur, kerak kepala, eczema, kegatalan.

• Melegakan rasa gatal bagi kulit bermasalah alergik seperti urticaria/hives (gegata).

• Melegakan masalah kulit seperti kulit kering, kulit kaki pecah, eczema, psoriasis, jerawat.

• Melegakan buasir luaran.


KELEBIHAN :-

• Pengesahan Majlis Sains Aloevera Antarabangsa - aloevera tulen dan semulajadi.

• Pensijilan Halal IFANCA yg diiktiraf JAKIM - boleh amalkan tanpa was-was.

• Pensijilan Kosher - operasi kilang, formula bahan, proses penghasilan dan kandungam bahan berkualiti tinggi.

• 100% aloevera organik tulen dengan pH seimbang - Sesuai untuk semua jenis kulit.

• Menggunakan spesis aloevera terbaik dunia - Aloe Barbadensis Miller.

• Perladangan organik sendiri - ladang aloevera Forever Living adalah terbesar di dunia.

• Penternakan lebah sendiri - Ladang lebah Forever Living adalah yang terbesar di dunia.

• Bersifat anti bakteria, anti kulat dan anti keradangan.

PERBEZAAN ANTARA ALOE VERA GEL, ALOE BERRY NECTAR, ALOE BITS N' PEACHES

🌸 ALOE VERA GEL

Mengandungi 99.7% aloe vera dari bahagian dalam daun aloe vera. Bahagian yang terbaik lah kiranya dari daun aloe. Ni pure natural punya tanpa campuran.

Memang 100% PATI dan bukan JUS yang dicampur air ke apa ya. Betul² asli! .

🌸 ALOE BERRY NECTAR

Berbeza dengan yang kuning tu, Berry nectar mempunyai campuran aloe vera, Cranberry & epal 🍎

Terdiri dari 90.7% aloe vera dari bahagian dalam daun aloe

🌸 ALOE BITS N' PEACHES

Satu lagi Aloe drinks yang sangat sedap dengan perasa buahan segar. Budak² pun suka tau!

🍑Mengandungi 84.5% aloe vera dari bahagian dalam daun aloe dan juga puri buah pic 🍑.

#teammommycery #chekakforever #foreverpasirputeh #aloeveralgel #aloeberrynectar #aloebitsnpeaches


KENAPA SIGN UP AHLI FOREVER


Kenapa che kak pilih forever? Produk atau sistem?

Pada asalnya che kak suka guna ubat gigi aloe vera. Alang2 suka, sign up ahli untuk dapatkan ID. Senang nak repeat order produk forever.


Banyak produk kegunaan harian seperti ubat gigi, sabun, scrub, deodorant, skincare, krim serbaguna, lipbalm, supplement macam madu asli, vit c, minyak ikan dan aloe vera gel. Eh banyak lagi la. Produk head to toe kata orang.

Produk berasaskan aloe vera dan madu. Che kak memang suka!

Madu gurun sonoran antara sebab yang membuatkan che kak tertarik nak kenal lebih dekat dengan forever.

Forever ni ada ladang aloe vera dan madu serta kilang sendiri. Monopoli pulak tu!

Apabila dah jadi ahli, tak semestinya kena buat bisnes. Beli untuk kegunaan sendiri je asalnya.

Tapi, alang2 dah jadi ahli, che kak try jual juga. Guna 100% platform blog, fb dan status wasap. Maklum la, che kak ni pemalu nak jual offline. Tobat lahum malu giler. Orang tanya, kiter gelak2 je.

Eh rupanya ramai juga yang pm nak beli. Forever dah 42 tahun wujud dan lebih 169 negara jual produk ni. 

Apabila dah suka dengan produk, baru che kak tengok sistem dia pula.  Eh bagus la. Syarikat yang bertitle "MULTI-BILLIONAIRE" dan bebas hutang. Che kak je yang ketinggalan. Sepatutnya 'semalam' lagi kena berforever.

Sebab apa che kak kata bagus?

Bertahun2 tak beli, tiba2 nak beli 1 ubat gigi je, pun masih boleh beli dengan keahlian kita. Takde la nak kena renew ID setiap tahun.

Kalau nak buat bisnes forever, inilah bisnes yang tak perlu nak stress. Nak closing bagai semata2 nak maintain point/pv/bv/uv/sv. Che kak pun malas nak terkejar2 kumpul dan maintain point secara bulanan. Last2 produk berlambak jadi tukun kat rumah.

Biasanya hujung bulan, dah 18 tahun hidup che kak bizi dengan laporan bulanan. Sebab tu che kak malas nak bisnes yang terpaksa kejar closing. Mana nak terkejar dengan keje hakiki lagi.

Tiada sistem piramid/pairing. Mana2 MLM yang berasaskan sistem piramid, memang wat aniaya pada ahli.


Apabila join #teammommycery, eh memang membuatkan che kak terbakar je. Haha. Daripada pengguna biasa, che kak nak upgrade jadi VIP la pulak. Banyak benefit apabila jadi vip. Nanti che kak cerita apabila che kak dah berjaya.

Banyak ilmu sharing dari ahli grup. Takde istilah mati kutu apabila nak buat bisnes forever. Dapat 'mak' pulak yang sangat menjaga anak2 nya. Bagi 'makan' ikut 'tahap umur' anak.

Dapat adik beradik pula yang tak lokek dengan ilmu dan testimoni serta gambar2 produk yang sangat cantik.

#produkforeverbest
#teammommycery
#chekakforeverpasirputeh



Sunday, April 19, 2020

RESEPI CORNFLAKES MADU FOREVER

Amboi sakan depa share resepi kat grup eksklesip forever #teammommycery. Grup telegram yang tak tahu masa mana depa tido. 😆😆

Belum raya dah buat kuih raya. Che kak share copi paste sini dulu. Kot2 mai kerajinan tahap gaban, boleh che kak buat juga.

Maklum la tauke sekut raya terkandas kat kampung, tak leh nak order sekut raya.😂😂

Bahan-Bahan
✅Butter 250g
✅3 sudu brown sugar
✅3 sudu susu pekat
✅7 sudu madu
(Saya guna Forever Bee Honey, sebab madu tulen & berkhasiat)
✅Cornflakes 500g

Cara2 dia :-
✅Masukkan butter, brown sugar, susu pekat, madu. Gaulkan sebati. Dah sebati semua tutup api. Tunggu dalam 5 minit baru gaulkan cornflakes tu. Dah siap!

Jangan lupa tau sebelum makan ambil gambar dulu😁
Kalau tak habis semua🤣😂

kreditflpteammummisyahmi


KENAPA BISNES FOREVER MENJADI PILIHAN

FOREVER

💥Forever sudah ada di dunia sejak 1978, well establish, DIIKTIRAF 165 buah negara, lebih 10 juta FBO (AHLI ) seluruh dunia, membina ribuan jutawan. Pengurusan perniagaan Forever semuanya secara CASH. Semua bangunan headquarters seluruh dunia, kebanyakannya dibeli secara cash dan dipelihara. TIADA HUTANG SYARIKAT.


💥 *Produk2 BERASASKAN aloe vera dan hasil penternakan MADU.* Forever merupakan pengeluar dan pembekal aloe 92.5% aloe dunia, penternak lebah terbesar dunia di gurun sonoran, menghasilkan madu gred AA. Produk MONOPOLI dunia.

💥 *Lebih 200 lebih produk keluaran Forever cover head to toe. Dalaman dan luaran. Repeat sales tinggi.*


💥 *Kesemuanya mendapat pengiktirafan IFANCA* - pengesahan HALAL dunia, serta pengiktirafan dari pelbagai institusi dan agensi. FDA, IASC, KKM ....


💥 *Produk dan packaging DIPATENKAN.* Serta dipack dan diseal terus ditempat asal sebelum dihantar ke setiap negara. Tiada repackaging.

💥Sumber bahan ASAS adalah monopoli Forever MAKA harganya mampu milik bagi semua.

💥Semuanya diurus sendiri oleh Forever, dari penanaman hingga sampai pada FBO, maka harganya mampu milik.

💥Pelan pemasaran sangat simple, lumayan, mudah rakan kongsi nak ikut. Dan paling penting , FUN & PROFITABLE.


MADU LEBAH ASLI DARI GURUN SONORAN


🐝 BEE HONEY 🐝

🍯 Madu mentah yang 100% tulen

🍯 Ia tidak dimasak, tidak ditapis, tidak diproses dan dikekalkan kandungan semulajadi jeli raja dan debunganya atau propolis

🍯 Ia mengandungi 16 jenis asid amino, karbohidrat, vitamin, mineral & enzim.

🍯 Setiap sudu besar mengandungi 70 kalori.

🍯 Mudah dicerna dan sangat sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa.

🍯 Pemanis semuajadi yang berkhasiat.
Sesuai untuk penghidap gastrik, ulser perut, asthma, kencing manis. Ia tiada campuran gula tetapi campuran beribu jenis debunga yang dihisap oleh lebah gurun yang dibela di gunung Sonoran, Arizona.


#teammommycery #chekakforever #chekakforeverpasirputeh #foreverlivingproducts #foreverbeehoney #madulebahasli #madulebahgurunsonoran



BAGAIMANA NAK SIHAT DAN CANTIK SEPANJANG BULAN PUASA


Perut adalah tempat bermulanya penyakit. Macam2 penyakit timbul maaa. Banyak sangat toksin. Makan macam2 racun yang ada dalam makanan zaman sekarang ni.

Dah makan macam2 supplement serta guna set skincare untuk kasi cantik tapi kenapa tetap berwajah kusam juga.

Tubuh kurus pun ramai yang ada masalah kolestrol.  Masalah kolestrol ni berkait rapat dengan penyakit jantung.

Time puasa, Masya Allah gastrik suka sangat menyinggah. Nak ibadat puasa pun tak selesa.

Lebih baik cegah sebelum parah.

Sebelum makan apa2 supplement, minum *ALOE VERA GEL* untuk cuci usus, nyah toksik, melancarkan pencernaan dan pembuangan.

Apabila usus cuci, baru la senang dan memudahkan penyerapan nutrisi. Gastrik pun tak singgah dah.

Penyakit yang datang daripada salur darah yang tersumbat oleh kolestrol/lemak dari pemakanan, elok la ambil *ARCTIC SEA* untuk membakar kolestrol, buang lemak, melindungi kesihatan jantung, hati, buah pinggang dan salur darah.

Arctic sea ni gabungan minyak ikan semulajadi dan minyak zaitun yang kaya dengan asid lemak penting, Omega 3 dan Omega 9.

Minum *BEE HONEY* untuk kesihatan menyeluruh dan kecantikan. Madu lebah asli dari gurun sonoron sangat premium, asli tanpa sebarang campuran.


Nak puasa ni, mak2 kan nak jaga kesihatan dan kekal cergas serta kecantikan. Tak mau dah gastrik time puasa ni. Tak mau dah kusam2 ni.


#teammommycery
#chekakforever
#foreverpasirputeh
#sihatcantik


Thursday, April 16, 2020

MANFAAT ALOE VERA GEL


🌸 ALOE VERA GEL

Mengandungi 99.7% aloe vera dari bahagian dalam daun aloe vera. Bahagian yang terbaik lah kiranya dari daun aloe. Ni pure natural punya tanpa campuran.

Mengandungi 99.7% aloe vera dari bahagian dalam daun aloe vera. Bahagian yang terbaik lah kiranya dari daun aloe. Ni pure natural punya tanpa campuran.
.
Memang 100% PATI dan bukan JUS yang dicampur air ke apa ya. Btol² asli! .

🌱 Kaya dengan Zat SAPONIN yang bersifat seperti buih sabun- membantu membersihkan usus + antiseptik

🌱 Zat LIGNIN membantu meningkatkan penyerapan nutrien dan membawa nutrien jauh kedalam tubuh

🌱 Zat ANTRAKUINON yang bersifat antiradang, antibakteria dan membantu penyembuhan luka

🌱Membantu sistem penghadaman yang sihat, menyahtoksin dan meningkatkan imuniti tubuh

#teammommycery
#chekakforever
#foreverpasirputeh





Wednesday, April 15, 2020

FAKTA MENARIK TENTANG ALOE VERA FOREVER

Fakta menarik tentang aloe ☘️

Ladang aloe terbesar di dunia
✓ 6,500 ekar di Republik Dominican
✓ melebihi 30 juta pohon aloe
✓ hasil tuaian mingguan melebihi 500,000 kg aloe
✓ terdapat juga ladang aloe di Rio Grande Valley di Selatan Texas
✓ penuaian secara manual
✓ daun aloe dituai secara tradisional oleh para petani menggunakan tangan
✓ daun aloe diproses serta merta selepas dituai bagi mendapatkan hasil gel yg asli dan segar
✓ pemprosesan yang unggul oleh pakar
✓ hanya bahan2 berkualiti sahaja yg dipilih untuk dipasarkan
✓ untuk memastikan keaslian gel aloe kekal hingga ke makmal penghasilan, dengan bantuan fasiliti pembungkusan berteknologi tinggi, kesegaran dapat dikekalkan tanpa
menjejaskan khasiatnya.

Masih ragu2 dengan produk Forever?

#42 tahun di pasaran
#169 buah negara
# sijil halal antarabangsa
# produk keperluan seisi keluarga
# makanan sunnah
#teammommycery


KENAPA MADU FOREVER DIBOTOLKAN DALAM BOTOL PLASTIK

Kenapa madu forever living dibotolkan dalam botol plastik?

👉Khasiat Madu Lebah akan beransur-ansur hilang atau berkurangan apabila terlalu lama terdedah kepada cahaya matahari. Oleh itu reka bentuk botol Forever Bee Honey telah di reka khas supaya kalis cahaya (tinted) bagi membendung cahaya matahari daripada merosakkan khasiat madu.

👉Dengan reka bentuk sebegini, madu lebah yang terkandung di dalam botol madu forever adalah terpelihara daripada sinaran cahaya matahari. Ini menjawab persoalan ramai orang yang bertanya kenapa madu forever tidak dibotolkan di dalam botol kaca.
-
👉Disamping itu, penutup botol Forever Bee Honey juga direka agar mudah untuk madu lebah dikeluarkan dan dikawal pengeluaran isipadunya ke dalam sudu/gelas. Ianya juga direka dengan sistem penguncian atau "locking system" agar madu lebah tidak mudah meleleh keluar ke sekeliling botol semasa dituang.

HAAAA PASAL BOTOL PUN ADA CERITANYA.

ISINYA?
Tiada tandingan.☺️

madu tulen 1/2 kilo RM86


Monday, April 13, 2020

KENAPA PERLU DETOKS DENGAN ALOE VERA GEL DAN ARCTIC SEA

*SET DETOX BASIC*

📌 80% penyakit berpunca daripada usus yang kotor.
Sabda Rasulullah SAW,
“Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan.”

⚜*ALOE VERA GEL* untuk cuci usus, nyah toksik dan melancarkan pencernaan , penyerapan nutrisi dan pembuangan.

📌 20% penyakit datang daripada salur darah yang tersumbat oleh kolestrol/lemak dari pemakanan.

⚜*ARCTIC SEA* untuk membakar kolestrol, buang lemak, melindungi kesihatan jantung, hati, buah pinggang dan salur darah.



#setdetoxbasic
#teammommycery
#aloeveragel
#arcticsea
#chekakforeverpasirputeh
#jomdetoks

Sunday, April 12, 2020

KOMBINASI ALOE PROPOLIS CREME DAN ALOE VERA GELLY YANG SANGAT MEMBANTU MASALAH KULIT

🔹ALOE PROPOLIS CREME dibuat daripada Kombinasi dua (2) jenis penawar semulajadi yang terkenal, iaitu
1)gel sebenar ALOE VERA (lidah buaya) yang telah distabilkan 💯%
2)BEE PROPOLIS yang merupakan antibiotik semulajadi.

✅mengandungi kamomil serta vit A dan E yang berguna untuk meredakan kerengsaan dan luka2 ringan.
✅tekstur yang lembut
✅sesuai digunakan oleh semua peringkat umur (bayi, kanak2, dewasa dan orang tua)

Kebaikan :
‼️Memudarkan kesan parut (stretch mark)
‼️Membantu kulit bermasalah (jerawat, ekzema, psoriasis, herpes)
‼️Membantu menyembuhkan luka dan kulit merah

🔹ALOE VERA GELLY dibuat dari gel sebenar ALOE VERA (lidah buaya) yang telah distabilkan 💯%

Kebaikan :
‼️Memberi kelegaan pada iritasi kulit
‼️Memberi rasa nyaman dan dingin pada kulit
‼️Menyejukkan kulit
‼️Melembabkan kulit yang kering dan bersisik
‼️Melembutkan kulit yang kasar
‼️Menghaluskan rekahan pada tapak kaki
‼️Menghilangkan parut-parut jerawat dan ekzema
‼️Sesuai untuk disapu ke atas luka-luka kecil
‼️Sesuai untuk disapu ke atas kulit yang terkena minyak atau air panas
‼️Tidak meninggalkan kesan ke atas pakaian

Kedua2 di atas sangat elok dipakai untuk :
🔸Masalah kulit kering
🔸Eczema
🔸Luka kecil dan besar
🔸Sembelit
🔸Ruam panas
🔸Gatal
🔸Tangan yang sensitif kulit dan rasa gatal
🔸Allergik
🔸Psoriasis
🔸Campak
🔸Jerawat/Jeragat
🔸Tumit kering
🔸Kulit kena minyak panas
🔸Sesuai untuk bayi ada masalah kulit sensitif

👆Selain membantu seperti di atas, ALOE PROPOLIS CREME & ALOE VERA GELLY ini pun boleh dijadikan krim muka siang dan malam.
Bagusnya kedua-dua krim ini kerana ia selamat digunakan oleh semua lapisan umur lelaki dan wanita serta bebas dari bahan yang boleh memudaratkan kulit kita.
Mailah cuba!!!




#CheKakForever
#thealoebeehut
#aloeveragelly
#aloepropoliscreme
#Foreverlivingproduct