Monday, April 9, 2018

REVIEW PRODUK ORGANIK D'FRESHPICKS

Dah tido ke? Che kak baru je siap iron baju sekolah anak2 dan sediakan bahan2 untuk masak ayam masak merah pagi esok. Anak request nak bawa bekal esok.

Sebelum tido, jom la layan review produk premium mampu milik bebas bahan kimia.

Che kak dah jatuh cinta dan setakat ni tak curang lagi. Haha..

Sabun susu kambing pure, serum dan argan face oil memang membantu pulihkan wajah che kak drpd jerawat yang bermaharajalela tahun lepas.


Apabila dah tersuka set basic skincare organik ni, che kak add on rosewater facemist dan DD cream. Serius, memang best. Kalau naik jerawat, cepat kecut.

DD cream ni tak membuatkan wajah che kak rasa 'berat'. Tekstur ringan je. Duk tengah panas pun, tak de la muka hangus sunburn. Tapi jangan la sengaja nak membakarkan diri semata2 nak uji DD Cream ni pulak.

Lepas tu, sapu bedak tabur sikit. Dap dap. Pergh..  Koya meta .. (abaikan gambar yang terkeluar tulisan tu.. sebab dah lama sangat..😆).



Sebulan lepas, bibir che kak kering tahap pecah2 dah. Pedih giler. Tapi malas nak gi klinik. Maka, gigih che kak sapu lipbalm ni siang dan malam. Alhamdulillah, dah beransur pulih.

Jangan ingat walaupun che kak tak bergincu kat luar rumah, tapi che kak ada juga gincu versi lipmoist. Warna pink tak menyerlah sangat. Cukup la untuk wat arman rider sedap kelih mata memandang.


Sekali sekala che kak scrub. Bau koko dan gabungan kopi , pergh terangkat. Scrub merangkap masker. Tenang jiwa dan licin je rasa kulit muka ni. Perasaan macam hilang sel2 kulit mati dan daki2 yang membuatkan kulit muka nampak kusam.

Minyak wangi jenis balm memang che kak suka. Bau yang tak menyengat lubang hidung. Calit kat nadi. Itu pun, arman rider pesan, jangan sapu kat luar rumah. Bau wangi. Eh! Kuat ke baunye?


Che kak paling tak suka deodorant yang menyebabkan baju jadi keras kat bawah ketiak. Basuh pun masih keras lagi. Deodorant homemade ni mampu menghilangkan bau badan, rasa selesa, dan ketiak tak bau hangit! Sape2 yang ketiak sensitif, deodorant ni paling best.


Che kak share ni sebab mana la tahu, kot2 ada rakan2 fb yang duk tercari2 produk organik tapi mampu milik, menggunakan bahan2 premium, tanpa bahan chemical setanding produk organik luar negara.

#dfreshpicks #produkorganik


Www.wasap.my/60133703161


No comments: