Friday, April 20, 2018

RESEPI VIRAL ASAS UNTUK CANTIK DAN SIHAT

Nak tahu RESEPI VIRAL TERKINI untuk jadi cantik & sihat ?

Susu kambing sangat bagus untuk mencantikkan kulit dan kesihatan menyeluruh. Malah turut TERBUKTI susu kambing adalah superior berbanding susu lembu dari segi khasiat dan keserasiannya untuk manusia.

Kurma pula adalah salah satu SUPERFOOD yang ada. Dalam sebiji kurma je dah ada pelbagai jenis nutrisi dan zat yang diperlukan oleh manusia setiap hari.

Jadi siapa yang nak amalkan petua kulit CANTIK & SIHAT jom amalkan resepi viral ni !

Resepi ini resepi ASAS untuk membuat minuman berasaskan susu dan kurma ditambah dengan campuran bahan lain untuk dijadikan SMOOTHIE.


MUDAH sangat tau caranya.

Sediakan,

✅ Base (Susu kambing + Kurma/Madu)
✅ Buah-buahan
✅ Sumber kekacang, yoghurt, oat atau dried fruits


Anda boleh variasikan ikut taste anda sendiri.

Nak tambah buah-buahan kegemaran ke, kekacang ke, yoghurt, oat, dried fruits semua pun boleh.

Sesuaikan dengan rasa dan khasiat yang anda mahu !


Yang penting, minuman kesihatan ini cukup SEDAP dan LAZAT !

Nak cuba ?





Jom LIKE, SHARE dan TAG rakan-rakan anda supaya yang lain pun boleh dapat manfaat juga.

Psst dah cuba nanti, snaplah gambar letak kat komen kongsi hasil air tangan anda pula 😉





#MNM #mommynoahmikail #momsfavoritechoice #resepiviral #resepiuntukcantikdansihat #susumikkae #sedapnyasusukambing #sedapnyasusumikkae #jommikkae #kurmasegar #lazatdansedap

REVIEW BUAH KURMA

Che kak paling tak suka makan buah kurma walaupun makanan sunnah.

Manis meleting leting. Bulan puasa, ambil juga le sebiji letak kat bucu pinggan nasi. Konon nak ambil syarat pahala sunnah.

Sudahnya, minum air , terus makan nasi. Sudah makan nasi, letak kurma balik kat dalam bekas kurma.

Kalau paksa makan pun, gigit hujung je sekali gigit.

Tak pernah beli kurma. Setiap tahun, dapat kurma free pemberian daripada YB. Bertahun2 la duk simpan dalam peti ais. 

Selain daripada manis melenting2, che kak tak suka kulit kurma yang kering berkuping tu.

Sehinggalah che kak jatuh cinta dengan kotak pink kurma nuraisya. Comel je. Eh sedap pula kurma nuraisya. 

Pernah dapat sumbangan kurma dari DAWD tahun lepas. Pun sedap yark amat. Tahun ni agaknya dapat lagi tak kurma sedap tu.

Rupanya banyak jenis buah kurma.

Sehingga lah che kak dapat free gift kurma dari Mommy Noah. Kurma mariami.

Ya Allah, sedapnya.  Tak manis melenting pun. Manis fresh yang sedap dimakan.

Kulit pun takde la berkeruping. Tanpa sedar, sekejap je habis kurma 1 peket, 250 g. Macam makan kudap kudapan.

Sekejap2 makan, sekejap2 makan. Macam makan kacang lak.

Rendam dengan air panas, lepas tu lenyek2 je dengan sudu, kemudian campur susu kambing. Pergh cenggini angkat ibu jari.

Kadang2 che kak wat MOCHA MIKKAE KURMA. Bestttt tauuu..

Ada satu lagi jenis kurma ajwa, che kak belum try. Tapi kurma MNM memang kurma yang berkualiti premium dari Madinah.

Tak sangka rupanya ada kurma yang diprose rendam air gula. Patut la manis meleting. Apa pekdah la gi rendam kurma dengan air gula.

#kurmapremiumdarimadinah


Tuesday, April 10, 2018

ONE DAY SALE MIKKAE MILK 14 APRIL 2018

ONE DAY SALE!

Buy 9 canister 250g mikkae milk,
free 3 canister & FREEPOS.
RM315 only
JIMAT RM121!

(Normal price RM436 termasuk pos)

Valid dari 12.01 tgh mlm 14 April 2018 sampai 11.59 pm

www.wasap.my/60133703161


LAPAN SEBAB ANDA HARUS CUBA MIKKAE CHEWABLE : TABLET KUNYAH SUSU KAMBING

Tak tahu apa kegunaan Mikkae Chewable ?

Nak tahu apa kelebihan dan keunikan Mikkae Chewable ?

JOM baca LAPAN sebab ANDA harus cuba Mikkae Chewable !! 😉

1. Mikkae Chewable adalah Tablet Kunyah Susu Kambing Berperisa Natural Vanilla

2. BEBAS perisa dan pewarna sintetik

3. BAGUS untuk kesihatan menyeluruh

4. KALSIUM untuk pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat

5. PROTIN membantu pembinaan dan pemulihan tisu badan

6. Alternatif untuk yang tidak boleh minum susu. Sama ada tidak gemarkan susu ataupun alergi

7. Menguatkan sistem IMUNISASI badan, kesihatan USUS dan mencantikkan KULIT

8. Meningkatkan daya penumpuan dan INGATAN

Nah, LAPAN sebab yang cukup HEBAT kenapa ANDA harus cuba Mikkae Chewable !

Jom dapatkan SEKARANG !

Beli sekarang dapat harga OFFER PRICE iaitu..

🛍️HANYA RM 39 / 60 tablet

Wasap: 0133703161



STARTER SET MIKKAE

Berita baik kepada mereka yang ingin mencuba set MIKKAE. Amat berbaloi.

✔1 canister mikkae milk 250 g (susu kambing pure)
✔1 pek kurma mariami 250 g (kurma premium keluaran Madinah)
✔ 1 cànister 100% cacao powder unsweetened 200 g
✔1 botol mikkae chewable 60 tabs

Normal price RM140. HARGA OFFER HANYA RM89 termasuk pos.

Berbaloi2. Jimat banyak! Jom grab sementara ada limited!

Wasap tau! 0133703161




RESEPI MIKKAE MOCHA KURMA

MIKKAE MOCHA KURMA

Jemput minum .. minum suam panas pun sedap. Sejuk tambah ais pun sedap.

Che kak dah lama tak minum 'nescafe gelas' sejak tak keluar breakfast. Air manis pun dah lama tak minum.

Kalau minum air manis, terasa macam manis sangat kat tekak.

Move on kata orang. Haha..

Jom layan minuman baru yang che kak dah jatuh cinta. Cinta baru.

Bahan2:

3@5 biji kurma mariami@ajwa mikkae
1 sudu kecil kopi mikkae
2 sudu kecil serbuk cacao unsweeted mikkae
1@2 sudu susu kambing mikkae
Air panas

Cara2:
Rendam kurma dengan air panas. Kurma sebagai pemanis asli.
Masukkan kopi, cacao dan susu kambing. Kacau atau shake. Nak blend pun boleh.

Nak tambah ais, ikut suka hati. Che kak suka suam2 panas.

Yummyyyy.. sungguh sedap dan berkhasiat dengan produk premium dan mampu milik.

#mikkaemochakurma #sedapnyasusukambing


Monday, April 9, 2018

REVIEW PRODUK ORGANIK D'FRESHPICKS

Dah tido ke? Che kak baru je siap iron baju sekolah anak2 dan sediakan bahan2 untuk masak ayam masak merah pagi esok. Anak request nak bawa bekal esok.

Sebelum tido, jom la layan review produk premium mampu milik bebas bahan kimia.

Che kak dah jatuh cinta dan setakat ni tak curang lagi. Haha..

Sabun susu kambing pure, serum dan argan face oil memang membantu pulihkan wajah che kak drpd jerawat yang bermaharajalela tahun lepas.


Apabila dah tersuka set basic skincare organik ni, che kak add on rosewater facemist dan DD cream. Serius, memang best. Kalau naik jerawat, cepat kecut.

DD cream ni tak membuatkan wajah che kak rasa 'berat'. Tekstur ringan je. Duk tengah panas pun, tak de la muka hangus sunburn. Tapi jangan la sengaja nak membakarkan diri semata2 nak uji DD Cream ni pulak.

Lepas tu, sapu bedak tabur sikit. Dap dap. Pergh..  Koya meta .. (abaikan gambar yang terkeluar tulisan tu.. sebab dah lama sangat..😆).



Sebulan lepas, bibir che kak kering tahap pecah2 dah. Pedih giler. Tapi malas nak gi klinik. Maka, gigih che kak sapu lipbalm ni siang dan malam. Alhamdulillah, dah beransur pulih.

Jangan ingat walaupun che kak tak bergincu kat luar rumah, tapi che kak ada juga gincu versi lipmoist. Warna pink tak menyerlah sangat. Cukup la untuk wat arman rider sedap kelih mata memandang.


Sekali sekala che kak scrub. Bau koko dan gabungan kopi , pergh terangkat. Scrub merangkap masker. Tenang jiwa dan licin je rasa kulit muka ni. Perasaan macam hilang sel2 kulit mati dan daki2 yang membuatkan kulit muka nampak kusam.

Minyak wangi jenis balm memang che kak suka. Bau yang tak menyengat lubang hidung. Calit kat nadi. Itu pun, arman rider pesan, jangan sapu kat luar rumah. Bau wangi. Eh! Kuat ke baunye?


Che kak paling tak suka deodorant yang menyebabkan baju jadi keras kat bawah ketiak. Basuh pun masih keras lagi. Deodorant homemade ni mampu menghilangkan bau badan, rasa selesa, dan ketiak tak bau hangit! Sape2 yang ketiak sensitif, deodorant ni paling best.


Che kak share ni sebab mana la tahu, kot2 ada rakan2 fb yang duk tercari2 produk organik tapi mampu milik, menggunakan bahan2 premium, tanpa bahan chemical setanding produk organik luar negara.

#dfreshpicks #produkorganik


Www.wasap.my/60133703161


Saturday, April 7, 2018

APA BEZA ANTARA SERBUK CACAO VS SERBUK COCOA

Che kak memang suka coklat, serbuk koko dan seangkatan dengannye.

Apabila mommy open order serbuk cacao, terus tertanya2 apa beza cacao dengan cocoa?

Serbuk cacao ni boleh buat macam2. Hotchoc, brownies, kek, dan macam2 lagi la yang guna serbuk koko. Ala2 serbuk Herxxxx (tak reti nak eja).

Che kak nak wat kek batik nanti apabila abam posmen hantar. Apabila baca wasap ahli grup duk cerita betapa sedapnya cacao mikkae, teruja pulak che kak. Tak sabar.

Jom la baca apa beza Serbuk CACAO dengan serbuk COCOA.

SERBUK CACAO
✅ Kurang diproses dari buah koko ke bentuk serbuk
✅ Tinggi anti-oksidan dan vitamin
✅ Sumber hebat untuk magnesium, potassium, iron dan kalsium
✅ BEBAS gula
✅ BEBAS tenusu
✅ Tiada bahan lain ditambah
✅ Digelar sebagai SUPERFOOD !



VS

SERBUK COCOA
❌ Dibakar pada suhu tinggi untuk menjadi serbuk
❌ Banyak melalui pemprosesan sebelum menjadi serbuk
❌ Kebanyakan yang dijual dipasaran mempunyai kurang sehingga TIADA nilai nutrisi yang tinggal
❌ Selalunya mengandungi gula, lemak susu, hydrogenated oils dan perasa tiruan
❌ Ditambah dengan pelbagai bahan seperti yang ditulis diatas
❌ TIDAK lagi digelar sebagai superfood kerana nilai nutrisinya sudah hampir TIADA dan ditambah pula dengan pelbagai bahan yang tidak sihat

Www.wasap.my/60133703161

#serbukcacaomikkae