Tuesday, March 27, 2018

MANFAATKAN MEDIA SOSIAL UNTUK BUAT BISNES

Orang cop che kak ni kuat bisnes. Hahaha.. Walhal che kak ni paling pemalu. Pemalu tahap gaban nak menjual.

Che kak takde bakat alam nak menjual.

Tapi che kak manfaatkan bil internet 10GB yang disponsor bayar setiap bulan oleh arman rider.


Che kak manfaatkan fb dan blog. Itulah promosi bisu stail che kak. Tulis pun tak ganggu kerja hakiki che kak.

Kawan2 yang beli pun sebab baca status fb che kak. Bukan melalui mulut che kak. Apabila tanya, baru che kak semangat bercerita. Tak tanya, che kak diam je.

Singgah wall che kak dan baca, alhamdulillah. Kalau tak suka scroll laju2.

Che kak lebih suka sharing apa yang che kak guna.

Che kak terbeli, terguna, tersuka, tertulis, terjual.

Dalam malu2 tahap gaban pun, jumlah sale che kak bulan ni melebihi RM1000. Satu kejayaan peribadi buat che kak. Hanya menjual pada hari cuti dan lepas ofis hour dan waktu rehat.

Sekian.

Jemput cuci mata..







MANFAAT SUSU KAMBING UNTUK KECANTIKAN

  • Menghilangkan Jerawat
Susu kambing mengandungi alpha hydroxy acid yang mampu  menanggalkan sel-sel kulit mati.


ü  Melembutkan dan Melembapkan Kulit

Susu kambing mempunyai kandungan PH setara dengan kulit manusia mampu menjaga kulit tetap lembut dan lembap.


ü  Kulit Jadi Anjal

Sapukan susu kambing dengan sedikit air, dan jadikan masker.


ü  Menghilangkan Kulit Kering, Sensitif, dan Berminyak

Minum susu kambing secara rutin dapat membuat kulit jadi lebih baik dan sihat.


ü  Untuk  Regenerasi Kulit

Susu kambing akan menanggalkan sel-sel kulit mati dan mempercepatkan sel-sel kulit baru yang membuat kulit semakin lembap dan halus.


ü  Mencegah Penuaan

Sentiasa amalkan meminum susu kambing untuk pencegahan penuaan.





Justeru itu, minumlah susu kambing yang benar-benar organik.  Pilihan susu kambing MIKKAE adalah tepat kerana ianya 100% susu tanpa gula, tanpa krimer, tanpa maltodextrin.


KENAPA SUSU KAMBING AMAT BAGUS UNTUK KECANTIKAN KULIT

Tahukah uolls yang SUSU KAMBING ini sangat berkhasiat dan bagus dalam kecantikan kulit ?

Susu kambing memiliki tekstur yang ringan yang mudah diserap berbanding susu yang lain.

Antara manfaat susu kambing pure untuk kecantikkan kulit :

1. Kaya dengan antioksidan yang berguna untuk melawan radikal bebas (pendek kata bagus untuk awet muda)

2. Susu kambing pure sangat baik untuk membantu meregenasi sel kulit sehingga cantik dan awet muda

3. Susu kambing juga mengandungi lpha-hydrocxyl Acid atau AHA yang berperanan sebagai ejen pengelupasan semulajadi untuk menghilangkan noda, kotoran, jerawat

Kami syorkan MIKKAE susu kambing organik yang asli tanpa campuran apa-apa, bebas gula tambahan, tinggi protin.

Sesuai diminum setiap hari untuk kesan yang baik ke atas kulit wajah.


WHATSAPP : www.wasap.my/60133703161



#mnm #mommynoahmikail #mikkaegoat #sedapnyasusukambing #sedapnyamikkaegoat #sedapnyasusumikkae #susukambingorganik #susukambingasli #bebascampuran #bebasgula #bebaskrimer

Monday, March 26, 2018

MIKKAE SUSU KAMBING ORGANIK HARGA MAMPU MILIK

Che kak dah lama mencari susu yang benar-benar pure tanpa campuran gula, dan krimer.

Tak kiralah susu lembu ke susu kambing ke susu unta ke.

Terjumpalah susu kambing MIKKAE. Dah la sedap, kurang hamis, lemak berkrim.

 100 % susu tanpa campuran.

Harga mampu milik pulak tu. Kualiti pun terbaik la. Harga promosi RM29 memang mampu sangat. Kalau harga RM35 pun masih mampu milik sebab memang pure susu.

Tak de la bayar harga gula, krimer dalam susu tu.

Alang-alang dah beli untuk sendiri dan anak-anak, che kak share juga la dalam fb.

Kot-kot ada yang macam che kak duk mencari susu kambing pure versi serbuk.

Eh tak sangka pulak mendapat sambutan.

Che kak menjual bukan sebab nak kaya.

Che kak menjual pun tak nak pening-pening. Nak happy je. Nak beli, alhamdulillah. Tak nak beli, che kak tak kisah pun.

Setakat ni, alhamdulillah semua yang beli dengan che kak semua baik-baik.

Susu kambing MIKKAE adalah sekadar susu. Khasiat susu kambing semua orang dah tau.

#mikkae #sedapnyasusukambing

Www.wasap.my/60133703161


Friday, March 16, 2018

KENAPA KASTEMER CHE KAK MINUM SUSU KAMBING MIKKAE DAN REPEAT ORDER

Susu kambing pure MIKKAE adalah 100% susu kambing baka saanen.

Tanpa campuran gula, krimer, maltodextrin.

Ianya adalah minuman harian yang penuh khasiat.

Terutama protin dan kalsium serta mengandungi asid amino yang penting untuk tisu2 tubuh.

Setakat ni, mana2 kastemer che kak yang minum susu mikkae ni antara sebabnya ialah:

🐐Bantu diet. Mikkae bukan ubat kurus tapi ianya membantu kenyang lebih lama. Paling penting jangan takut minum mikkae walaupun diet. 

🐐Minum susu kambing tak gemuk pun. Mitos mengatakan susu kambing jadi gemuk tu sebab susu kambing dah bercampur dengan gula dan krimer.

🐐Pesakit gastrik, cuba amalkan minum susu kambing. Ianya bersifat alkali. Sebab tu mampu merawat sakit gastrik. Berbanding susu lembu, ianya bersifat asidik. Tak digalakkan minum susu lembu masa sakit gastrik. (Che kak lupa dah baca kat mana)

🐐Ibu2 yang hamil amat digalakkan minum susu kambing kerana tinggi kalsium dan protin. Bagus untuk baby dalam rahim. 

🐐Ibu menyusu yang mengamalkan susu kambing bagus untuk 'milk booster'.

 🐐Untuk ikhtiar hamil. Makan dengan kurma. Insya Allah, rezeki Allah bagi zuriat.

🐐Ada masalah HB rendah? Ianya amat bagus kerana mampu meningkatkan kadar hb.

🐐Anak2 ada masalah asma pun boleh mengamalkan minum susu kambing. 

🐐Ramai juga kastemer  yang dah tukar susu formula dengan susu mikkae. Sebabnya, susu formula untuk kanak2 pun ada kandungan gula yang tinggi. 

🐐Katanya lagi jimat minum susu kambing mikkae. 1 scoop untuk 150 ml pun dah cukup lemak dan sedap. Yang penting bebas gula, krimer. I canister 250 gram bersamaan 25 hidangan (25 scoop).

🐐Pesakit alergik pun minum susu kambing mikkae. Sebab susu kambing mengandungi AHA semulajadi.

🐐Saje2 nak minum sebab sedap katanya.  Sedap, lemak berkrim. Macam susu pure dalam botol yang fresh dari ladang kambing. Mikkae versi serbuk. 

🐐Katanya lagi, dah lama cari susu kambing bentuk serbuk tanpa campuran gula, krimer. Nak pure 100% susu. Senang nak bawa ke mana2 dan cepat disediakan.

Ok lah setakat ni dulu, ye. Yang pasti, Che kak nak ucapkan terima kasih sebab support susu kambing MIKKAE.

Susu premium harga mampu milik. 



www.wasap.my/60133703161
 www.wasap.my/60133703161
 www.wasap.my/60133703161
 www.wasap.my/60133703161
 www.wasap.my/60133703161

#sedapnyasusukambing #mikkae #dealersusukambingketereh #dealersusukambingpasirputeh




Saturday, March 10, 2018

PRODUK ORGANIK SKINCARE MENJADI PILIHAN UTAMA

PRODUK ORGANIK PILIHAN CHE KAK
BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT
ORGANIK BERKUALITI TINGGI
PREMIUM
HARGA MAMPU MILIK

Che kak takut dengan lambakan produk kat pasaran sekarang ni. Walaupun ada produk yang bagus, tapi banyak juga produk tiruan.

Berhati-hatilah takut tersalah pilih produk tiruan. Naye je wajah nanti.

Uols pakai produk skincare ape?

Che kak PILIH dan GUNA  produk  skincare ORGANIK D'FRESHPICKS.

Konsisten pakai, cukup untuk kulit sihat dan berseri semulajadi.

💖 memula cuci muka dengan sabun susu kambing. (MILXO)
Sabun yang dibancuh khas menggunakan susu kambing pure bersama pure olive oil dan coconut oil.
💖 Ada juga sabun sabun madu, sabun dari ekstrak lime. Manakala marvell, bodysoap bantu rawat masalah kulit badan yg gatal2, jerawat, bersisik, panau,dll

💖 Spray Facemist Rosewater
Air mawar asli & essential oil bantu lembapkan kulit, segarkan muka, rawat jerawat, cerahkan wajah. Juga sebagai toner, make-up setter & rejuve kulit.

💖 Apply Hyaluronic Face Serum
Menggunakan Hyaluronic Acid sebagai bahan utama, yg melembutkan dan melembapkan di samping melindungi kulit muka anda dari kesan penuaan.

💖 Apply Arganne Face Oil
Face Oil yg diramu khas menggunakan LIMA bahan utama iaitu Argan Oil, Rosehip Seed Oil, Jojoba Oil, Apricot Kernel Oil dan Essential Oils Pure & Therapeutic grade. Semua bahan premium berkualiti tinggi khas untuk mencantikkan wajah anda.

💖 Apply DD Cream
Best tau cream ni. Daily Defense Cream dengan SPF50. Berfungsi seperti tinted moisturiser yang akan merawat, melembapkan dan melindungi kulit dari radikal bebas.

DD Cream akan memberikan perlindungan matahari untuk kulit anda disamping merawat dan melembapkan kulit. 

💖 Selepas itu anda boleh tepek Silkyvelvet Loosepowder jika anda mahu more coverage.

💖  Apply Multipurpose Lipbalm
Diramu khas dengan Pure Primed Pressed Cocoa Butter dan avocado oil yang sangat eksklusif dan premium. 

Kesannya sangat hebat dalam melembapkan bibir anda sepanjang hari. Tiada lagi masalah bibir kering atau gelap ! Penggunaan konsisten membantu bibir pink semulajadi.

💖 Apply tinted lipmoist
Lip tint yang memberi warna pada bibir juga memerangkap lembapan supaya bibir kekal lembut dan lembap. Teksturnya matte dan light.

💖 Untuk ketiak, che kak sapu Refreshing Deodorant
Bebas ALUMINIUM chlorohydrate. Bantu rawat masalah peluh, bau badan, ketiak gelap, jerawat. Tak melekit dan tak meninggalkan kesan.

Gabungan bahan premium terbaik dalam pembuatan deodorant freshpicks .
☑️pure coconut oil ,
☑️ (beeswax)lilin lebah asli ,
☑️sheabutter
☑️kaolin clay
☑️arrowroot powder
☑️soda bicarbonate (cosmetic grade)
☑️essential oil - tea tree oil,citronella lime, lemongrass

💖100% Pure Argan Oil
Dibawa khas dari Morocco. Asli.
Unrefined, tiada kimia tambahan, bau asal kacang argan, bagus untuk kulit, muka, lembutkan rambut, cantikkan kuku, tangan, badan, mild eczema, stretch mark, dll

💖 Untuk scrub, che kak sapu CHOCOFFEE : FACE MASK + SCRUB !
Chocoffee ni datang dalam bentuk SERBUK tau, supaya uolls ada kebebasan nak campurkan Chocoffee dengan bahan bernutrisi pilihan anda sendiri.

www.wasap.my/601333161


#Dfreshpicks #feelbrautifulnaturally #premiumaffordable


Thursday, March 8, 2018

BAGAIMANAKAH INCHLOSS SET MIKKAE BANTU DIET DAN TURUNKAN BERAT BADAN

Koleksi MNM ni ada INCHLOSS SET.

Iaitu SVEL-TIYZ Slimming lotion dan dan tak asing lagi susu viral MIKKAE GOAT. Susu kambing organik bentuk serbuk 100% susu kambing tanpa campuran gula, krimer, maltodextrin.

Susu kambing mikkae tinggi protin iaitu 26-28g untuk setiap 100g.

Apabila tinggi protin, ia mengenyangkan perut untuk masa yang lebih lama dan bagus untuk mereka yang nak berdiet atau mengawal berat badan ni.

Protin juga penting untuk mereka yang bersenam dan kaki gym.  Sebab  untuk repair balik sel otot dan membina otot baru.

Protin dari susu kambing berbeza daripada protin daripada sumber lain kerana ia lebih mudah dihadam, dicerna dan diproses untuk kegunaan badan.

Tahukah anda?

Linoleic acid dalam susu kambing juga boleh membantu mengurangkan lemak badan tau.

Jadi jangan takut untuk minum susu kambing walaupun sedang DIET.

Manakala SVEL-TIYZ slimming lotion mengandungi 8 bahan premium untuk membakar lemak dan mengurangkan inci  perut, peha dan lengan.

Selain itu, bonus bantu kulit halus.

Bauan apple green yang segar. Ada not no KKM dan lulus labtest.

Slimming lotion ni sesuai untuk ibu2 yang menyusukan baby kerana tidak panas.



www.wasap.my/60133703161

#inchlossset #mikkaegoat #slimminglotion #sveltiyz, sedapnyasusukambing #diet #buanglemakperutpahalengan

Tuesday, March 6, 2018

BAGAIMANA SUSU KAMBING MIKKAE GOAT MEMBANTU DIET TANPA LAPAR DAN GASTRIK

Susu kambing organik mikkae goat bukanlah ubat kurus.

Walau bagaimanapun ianya membantu anda yang nak diet untuk kurus.

Bagaimana???

Ianya adalah minuman harian yang sesuai untuk semua peringkat umur kecuali baby bawah 6 bulan.

Minuman harian yang mempunyai khasiat yang bermanfaat untuk kesihatan. Antaranya tinggi protein.

Apabila minum susu mikke, perut akan rasa kenyang. Apabila rasa kenyang, maka kita tak akan makan banyak. Makan tetap makan tau! Tapi kuantiti yang sikit sahaja.

Pengalaman che kak sendiri apabila menjadikan amalan minum susu mikkae.

Nak diet, tapi selalunye ke laut sebab tak tahan lapar, mudah kena gastrik apabila lewat makan.

Che kak dapat meneruskan misi diet dengan baik tanpa lapar, tanpa gastrik.

Dah la susu mikkae sedap. Susu kambing bersifat alkali. Susu lembu bersifat asidik. Sebab tu ianya mampu merawat sakit gastrik.

Terima kasih mikkae goat. Susu pure 100% tanpa gula, krimer, maltodextrin.


#misidiet6minggu #sedapnyasusukambing #mikkaegoat #sedapnyasusukambingmikkae #dealerpasirputeh #dealerketereh

Saturday, March 3, 2018

TESTIMONI SUSU KAMBING MIKKAE BANTU IBU HAMIL YANG HB RENDAH

(SUSU KAMBING SESUAI UNTUK IBU HAMIL)

Alhamdulillah, seronok apabila dapat testimoni susu kambing mikkae goat dapat membantu ibu hamil.

Che kak bukan nak overclaim sebab susu kambing bukan ubat. Tapi khasiatnya amat membantu ibu2 hamil. Antaranya ialah membantu meningkatkan kadar hb.

Membantu ibu2 hamil rasa sihat tubuh badan.


Amalan meminum susu semasa hamil, ibu2 akan mendapat manfaat bukan sahaja untuk ibu, malah khasiatnya untuk baby juga yang kongsi dengan ibunya.

Susu kambing adalah minuman sunnah yang mempunyai banyak khasiat.

 Susu kambing mengandungi kalsium yang sangat tinggi.

Dengan mengamalkan minum susu kambing, ibu hamil mendapat bekalan kalsium yang lebih sekaligus menggalakkan pembekalan kalsium yang cukup untuk bayi malah mengelakkan masalah kejang kaki pada wanita itu sendiri.

Selain itu, susu kambing dapat menghasilkan kulit bayi yang cantik. Pasti semua ibu hamil suka melihat bayi yang bersih dan cantik serta bebas dari pelbagai penyakit.

Amalan minum susu kambing diawal kehamilan dapat membantu bayi jauh daripada risiko penyakit kulit.

Jom kita minum susu kambing. Sedapnya susu kambing.

Che kak pilih susu kambing mikkae goat kerana susu ini 100% kandungan susu tanpa gula, krimer dan maltodextrin.

Nilai wang yang dibayar amat berbaloi dengan kualiti premiumnya.

Che kak beli, che kak minum, che kak amal, che kak jual.

www.wasap.my/60133703161

#sedapnyasusukambing #mikkaegoat #puresusukambing #susukambingketereh #susukambingpasirputeh

Friday, March 2, 2018

SUSU KAMBING MIKKAE GOAT BANTU CERGAS

Selamat petang dan selamat bercuti..

Walaupun cuti, che kak tetap bizi dengan aktiviti harian. Tak sempat nak tido siang hari.

Pagi tadi hanya sempat minum oat dengan susu kambing je.

Lepas cod frozen food, singgah beli lauk pauk untuk stok.

Lepas tu ambil suami kat opis dia, lepas terus ke opis che kak pula. Ada beberapa tugasan hakiki yang kena selesai hari ni juga.

Pukul 2.30 ptg baru dapat makan nasi. Lauk ikan patin masak tempoyak. Ikan segar kat pasar Selising tadi.

Alhamdulillah, che kak takde rasa lapar dan takde rasa ketar lutut ke apa ke. Susu kambing mikkae banyak membantu.

Sejak susu kambing mikkae viral walaupun baru beberapa bulan ada dalam pasaran, stok kat hq cepat habis. Stok dengan che kak pun tak banyak. Berjimat cermat sementara stok hq ada nanti.

Susu kambing bukan ubat. Ianya adalah minuman harian yang penuh dengan khasiat dan manfaat untuk kesihatan.

Susu kambing mikkae menjadi pilihan che kak kerana ianya 100% susu, tanpa gula, krimer, maltodextrin.


#sedapnyasusukambing #mikkaegoat #susukambingorganik #susukambingtanpagulakrimer