Monday, January 29, 2018

KHASIAT SUSU KAMBING ORGANIK



 1.Melancarkan sistem penghadaman dan usus
2.Kuatkan sistem imunisasi
3. Merawat elergi kulit, ulser, demam kuning, lelah, gastrik
4. Mencerdaskan otak
5. Bersifat Alkali
6. Imbangi gula dalam darah
7. Awet muda

www.wasap.my/60133703161

#susukambingorganik
#mikkaegoat


Sunday, January 21, 2018

APABILA ASID DALAM BADAN TINGGI

Beberapa bulan yang lalu, che kak pernah cek kesihatan.

Tak sangka asid dalam badan che kak tinggi.

Che kak bukan pakar kesihatan. Tak pandai nak royak pasal asid dalam badan tinggi dan kesan-kesannya.

Cuma, takut la weiii. Asid tinggi ni gak, boleh menyebabkan gout, kolestrol dan macam2 la jenis penyakit.

Tapi che kak malas nak makan ubat dan nak berpantang makan. Sehari dua boleh la pantang. Lepas tu pantang 'lepo' la jadinya.

Apabila bertemu susu kambing organik mikkae goat, maka che kak jadikan ianya minuman harian. Sedap.

Sambil minum, kesihatan dapat di jaga.

#susukambingorganik
#mikkaegoat


Friday, January 19, 2018

MANFAAT SUSU KAMBING MIKKAE GOAT

Setakat ni, kastemer yang beli susu kambing organik MIKKAE GOAT dengan che kak sebab:

✔ikhtiar hamil sebab tok bidan suruh amal minum susu kambing dengan kurma

✔nak bantu rawat anaknya yang athma@lelah

✔ kawal gastrik sebab susu kambing bersifat alkali

✔ nak minum susu kambing yang organik tanpa campuran krimer, gula dan sebagainya

✔ nak diet sebab bantu kenyang

✔ kulit alergi dan susu kambing dapat kurangkan alergi

✔ untuk kecergasan

Banyak lagi kebaikkan susu kambing. Tapi che kak tak nak overclaim. Nanti korang baca sendiri tulisan  Dr. Bernard Jensen.


#susukambingorganik
#mikkaegoat

0133703161


KENAPA SUSU KAMBING?


Banyak kajian tentang khasiat susu kambing yang telah dijalankan di pelbagai universiti serta beberapa orang pakar seluruh dunia.

Secara kolektifnya, semua kajian membawa kepada penemuan yang memeranjatkan tentang betapa berkhasiatnya susu kambing untuk kesihatan dan keseimbangan badan manusia.

KANDUNGAN PROTEIN TERBAIK SELEPAS SUSU IBU
✔Kandungan protein dalam susu kambing hampir menyamai dengan susu ibu di mana ia mengandungi 22 asid amino termasuk 8 jenis asid amino essential.

MENGUATKAN TULANG
✔Gabungan kalsium dan fosforus yang membentuk calsiumphosphate yang terdapat dalam komponen susu kambing penting untuk membentuk struktur dan kekuatan tulang serta beberapa fungsi tubuh yang lain.

MENGURANGKAN RISIKO KANSER PARU-PARU
✔Susu kambing juga mengandungi selenium yang dikatakan paling tinggi berbanding susu lembu serta lain-lain produk tenusu lain.

Selenium merupakan elemen efektif dalam melawan kanser. Hasil daripada kajian Dr. Larry Clark dari Arizona Cancer Centre menunjukkan tambahan selenium dapat mengurangkan risiko kanser paru-paru sebanyak 46%.

MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT JANTUNG KORONARI
✔Kajian yang dibuat di Universiti Reading di Cardiff dan Bristol mendapati yang meminum susu kambing berkesan mengurangkan risiko penyakit jantung koronari dan strok sebanyak 15-20%. Selain daripada itu, ia terbukti mengandungi probiotik.

MEMUDAHKAN PENCERNAAN DAN PENGHADAMAN MAKANAN.
✔Mungkin ramai yang tidak mengetahui bahawa probiotik atau bakteria baik seperti Lactobacillus bermanfaat dalam merangsang kesihatan saluran usus. Bukti terkini menunjukkan Lactobacillus sebagai probiotik yang berpotensi besar untuk kesihatan imun.

Probiotik juga menghasilkan bahan antimikrob, iaitu nutrien yang dapat menentang jangkitan akibat patogen dalam salur pencernaan.

KAJIAN UMUM
➡Kajian saintifik juga mendapati yang susu kambing kaya dengan protein, enzim dan mengandungi faktor anti penuaan, artheritis serta anti barah.

➡Ianya juga mengandungi antibodi untuk merawat penyakit gastrik, demam kuning, lelah, penyakit kulit, sakit jantung peringkat awal, ulser perut serta membantu dalam pembentukan tulang dan gigi.

Menurut Dr. Javier Diaz Castro dari Jabatan Fisiologi Universiti Granada, susu kambing mempunyai lebih banyak khasiat untuk kesihatan badan berbanding susu lembu.

Kebaikan susu kambing di antaranya adalah untuk menolong mencegah anemia (kekurangan zat besi), tulang rapuh dan mencerdaskan minda kanak-kanak.

Fakta yang paling menarik tentang susu kambing adalah komposisinya yang mengandungi
13% lebih kalsium
25% lebih vitamin B-6
27% lebih antioksida selenium
47% lebih vitamin A
1.34% lebih pottasium
3.5% lebih niasin dan
bersifat Alkali.

Ini bermakna ia dapat membantu mengatasi masalah gout dan kandungan asid yang tinggi di dalam badan.

Pengambilan susu kambing 1 gelas pagi dan 1 gelas malam secara konsisten didapati dapat membantu sistem usus dan pencernaan, mencantikkan kulit, menguatkan tulang, mengawal masalah darah tinggi, mengelakkan masalah sakit jantung serta memberi keseimbangan kesihatan.

(Sebahagian daripada artikel ini merupakan petikan daripada buku "Goat Milk Magic" tulisan Dr. Bernard Jensen).


Sunday, January 14, 2018

KENAPA SUKA SLIMMING LOTION ORGANIK SVEL-TIYZ

Ado ore, suko losyen hok panas. Lagi panas, lagi suko. Ado ore xsuko panas. Che kak xsuko losyen hok panas. 3 hari xhile lagi pijar panas losyen.

Slimming lotion pilihan che kak ialah svel-tiyz. Slimming organik yang menggunakan bahan2 premium dan natural seperti halia bara, capsicum, ginseng dll. Takde bahan bahaya. Semua siap labtest. Ado vitamin E, aloe vera dan shea butter. Sesuai utk dry skin dan stretchmark. 2 dalam 1 la lebih kurang fungsi losyen ni.

 Dah la tu, cantik dalam Gold tube, tampak eksklusif gitteeww..

Halia Bara (red ginger) bertindak membakar lemak di bawah kulit sambil membuang lebihan angin dalam badan. Ia sangat efektif dalam membuang lebihan inci di badan anda.

Nak kesan yg lebih cepat ? Ambil "cling wrap plastic" dan balut kawasan badan yg ingin dibuang lebihan lemak dan inci setelah menyapu SVEL-TIYZ. Balut lah dalam 30minit ke sejam ke. Lagi lama lagi bagus. Biar berpeluh banyak !

Bauannya pun bestttt.. Bau apple green. Jadi kalau nak sapu lepas tu keluar rumah pun NO PROBLEM. Takyah risau badan berbau herba ke ape. πŸ˜‰

 Disebabkan natural aja bahan-bahannya, expiry date pun tak lama. 6 bulan je.

Produk organik ni, meme keno byk sabar dan istiqamah..

Berminat:
☎️ www.wasap.my/+60133703161

#MNM #mommynoahmikail #slimminglotion #svel-tiyz

Thursday, January 11, 2018

MILK BOOSTER ORGANIK

Make gapo belako tgh ni? Che kak baru siap makan nasi bungkus gulai ayam berkuah bekok dalam nasi. Nasi beli pagi tadi. Standy utk kepala lutut yg akan menggigil.

Tapi, ok la.. Che kak tak rasa lapar. Pagi tadi makan roti dlm supik hijau dengan susu mikkae goat. Semoga che kak istiqamah.

Sibuk je nak bagitau kokrang 1 dunia pasal che kak makan ape. Haha..

Ni haaa.. tgh rehat ni. Rehat minda jap selepas berperang dengan line tenet.

Untuk ibu2 yang tgh mencari milk booster organik, che kak syorkan seperti gambar di bawah. Selain drp milk booster, nak bonus kulit cantik pun boleh juge..


Wednesday, January 10, 2018

COMBO SUPER SPECIAL JANUARI 2018

Asyik cerita susu kambing je. Asal jumpa sesape je, mesti cakap kak za susu kambing. Tak kisah la. Ni haaa. Che kak lupa nak habaq. Minta2 la belum terlambat lg che kak nak bagitau.

Ada combo super special 1 dan 2. Jimat banyakkkkkk!!! Semua saiz normal tau. Harga normal untuk setiap set ni RM310. Uols buleh dapat dgn harga RM150 sahaja!

Combo super special 1
😍 set baby MIKKAE (baby oil, baby wash, baby powder organik)
😍 Mikkae goat (susu kambing organik)
😍 svel-tiyz (slimming lotion organik)
😍 levs-kiyz (milk booster organik)


Combo super special 2
😍 set primo (milxo sabun susu kambing, face serum, argan face oil , semestinya organik)
 πŸ˜ Mikkae goat (susu kambing organik)
😍 svel-tiyz (slimming lotion organik)
😍 levs-kiyz (milk booster organik)


Stok terhad!

Free daftar premium dealer D'Freshpicks pulak tu. Freee yuran ahli.(RM50). Opss! Premium dealer tak semestinya kena jual. Nak beli untuk kegunaan sendiri pun ok je. Nak jual pun ok je, Tak yah stresss stress..

Produk organik yg menggunakan bahan premium dengan harga mampu milik!

www.wasap.my/+60133703161

#combosuperspecial
#dfreshpicks
#mnm
#premiumdealerketerehdanpasirputeh


Tuesday, January 9, 2018

PATI KURMA HOMEMADE

Bestnye susu kambing mikkae goat campur dengan pati kurma yang baru masak kat dapur. Senang je wat pati kurma ni.

Bahan2:
Kurma pemberian Yang Berhormat wakil rakyat masa bulan puasa dulu2.
Susu MIKKAE GOAT yang 100% susu kambing tanpa campuran.

Cara2 masak:
Rendam kurma dengan air suam. Sebelum tu, buang biji dulu. Pastikan bilangan kurma no ganjil.

Apabila dah lembut, blend kan dia dengan blender. Pastu masak atas dapur sampai pekat.

Dah sejuk, boleh simpan dalam peti ais wat stok.


Nak minum, ambil la  3 sudu pati kurma homemade dan 1 scoop susu mikkae goat. Campur dengan air suam. 1 scoop pun dah cukup sedap dan lemak.

#MIKKAEGOAT
#SUSUKAMBINGORGANIK


Monday, January 8, 2018

SARAPAN DENGAN ROTI DAN SUSU MIKKAE GOAT BANTU KENYANG

Sapo perut nasi macam che kak? Pagi2 dah bedal nasi gulai ayam. Kadang2 gulai ikan ayo. Standard sarapan ore Kelate. Kadang2 lauk ayam paprik, ayam kampung goreng.

Ingat lagi masa memula menjejakkan kaki kat Pasir Mas. Memula tu steady lagi sarapan dengan oat dan air milo. Lama2 dah terikut dengan budaya makan nasi pepagi. Makan nasi tak banyak pun. Tapi nak juga makan nasi.

Kalau tak makan nasi pagi, pukul 10 pagi dah berlaga kepala lutut. Menggigil satu badan. LAPAQ!

Masa memula nekad nak makan roti je masa sarapan, risau juga. Boleh ke aku bertahan sampai tengahari ni. Standby juga nasi sebungkus. Haha. Kot2 kepala lutut ketaq!

Hari ni hari kedua makan roti dan susu MIKKAE GOAT. Sehingga jam 1.10 tgh masih bertahan tak berlaga kepala lutut.



Erkkk .. Baru kenyang makan nasi ayam goreng. Arman Rider mai hantar kat opis tadi.


#bukandiet
#cabaranharike2




Saturday, January 6, 2018

ANAK-ANAK SUKA SUSU MIKKAE GOAT SUSU KAMBING ORGANIK

Semua anak che kak suka minum susu MIKKAE GOAT. Rasa sedap, lemak berkrim dan tak hamis yang membuatkan diorang suka. Kalau tak "catu", 1 tin ni sekali hadap diorang bancuh. Sekejap sekejap bancuh. Yang malas pun jadi rajin bancuh sendiri.

#MIKKAEGOAT
#Anak2Arman


CHOCOFFEE D'FRESHPICKS FACE MASK DAN SCRUB

Produk Katalog : Chocoffee, Face Mask + Scrub
Saiz : 50g
Harga Runcit : RM 20


Pengenalan Produk :

Chocoffee Face Mask + Scrub adalah satu produk dengan DUA fungsi. Mulanya disapukan keseluruh muka sebagai Face Mask, kemudian boleh Scrub muka selepas selesai.

Produk ini adalah salah satu produk istimewa “Special Appearance” keluaran D’Freshpicks.

Fungsi Produk :
Face Mask
Face Scrub

Kelebihan Produk :
1. JIMAT duit dengan fungsinya yang DWIfungsi – Face Mask + Scrub
2. Melembutkan dan menghaluskan kulit
3. Membuang sel-sel kulit mati, kotoran dan membersihkan pori
4. Mencerahkan wajah
5. Merawat blackhead dan white head
6. Merawat jeragat
7. Menggalakkan kulit yang sihat dan berseri-seri
8. Sesuai untuk semua jenis kulit

Bahan :
Natural Cocoa Powder, Fine Coffee, Pure Olive Oil

Berminat nak mencuba ? Boleh klik link ini untuk pesanan atau pertanyaan.

WHATSAPP : ww.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : ww.wasap.my/+60133703161


Friday, January 5, 2018

BAGAIMANA UNTUK MENGENALI JENIS SUSU KAMBING

Basically, ada 5 jenis susu kambing

1-yg fresh bentuk liquid baru perah
2- yg dari fresh liquid di tukar serbuk dgn proses spraydried dan tak cmpur ape2
3- yg segar baru perah tp dipasteurized
4-yg jenis serbuk dicampur creamer bagai
5- yg jenis formula (functional food),ada maltodextrin minyak sayur,etc

Susu MIKKAE GOAT yg no 2..

Pilih lah susu yang 100% organik tanpa sebarang campuran gula, krimer, maltodextrin dan pelbagai jenis campuran.

Berbaloi dengan nilai wang yang anda bayar..

www.wasap.my/+60133703161

#susukambingorganik
#MIKKAEGOAT


Thursday, January 4, 2018

KEGUNAAN BAKING SODA DALAM PEMBUATAN DEODORANT D'FRESHPICKS

Selain bahan2 pembuatan deodoran :

✅Arrowroot Powder (Ubi Garut)
✅Coconut Oil
✅Shea Butter

Deodorant D'Freshpicks juga menggunakan Baking Soda. 

Baking Soda mampu menyahkan bauan yang kurang enak jadi ia sangat sesuai untuk dijadikan salah satu bahan dalam natural deodoran.

Nak tahu apa lagi sebab kami gunakan Baking Soda di dalam pembuatan Natural Refreshing Deodorant dari D'Freshpicks ?

Jom baca 8 fungsi baking soda untuk ketiak anda πŸ™ˆ

✅ Meneutralkan bauan badan

✅ Meneutralkan pH level kulit supaya kulit kekal sihat

✅ Membantu supaya tona kulit sama rata

✅ Menghalang penghasilan melanin berlebihan supaya kulit 
 tidak gelap. (melanin punca kulit gelap)

✅Anti-microbial, melindungi kulit dari jangkitan bakteria

✅ Menghalang penghasilan minyak berlebihan dari kulit

✅  Menghalang badan berpeluh secara berlebihan

✅Membantu menghilangkan kesan daki hitam di ketiak dari sel kulit mati

 REFRESHING DEODORANT by D’Freshpicks ini adalah natural deodoran stick yang tidak melekit dan tidak meninggalkan kesan pada baju. 


WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161



#dfreshpicks #naturalandsafe #naturalandsafeskincare #refreshingdeodorant #naturaldeodorantmalaysia #naturaldeodorant #bakingsoda #feelconfidentinyourownskin #feelbeautifulnaturally

BAHAN PREMIUM DALAM PEMBUATAN DEODORANT HOMEMADE D'FRESHPICKS

Deodorant  D’freshpicks diformulasi dari 8 bahan premium kualiti tinggi. Pagi ni admin kongsikan 3 bahan dahulu /

✅Arrowroot Powder (Ubi Garut)
✅Coconut Oil
✅Shea Butter

Arrowroot Powder adalah alternatif sihat berbanding penggunaan talc yg berfungsi untuk menyerap lembapan. Kenapa alternatif sihat ? Kerana ia adalah hasil dari tumbuhan, ubi garut namanya. Kalau talc pula, ia sebenarnya berasal dari mineral.

Coconut Oil. Selain daripada melembutkan dan merawat kulit, ia bersifat anti-bakterial dan anti-fungal. Jadi ia dapat mengelakkan jangkitan bakteria yg boleh menyebabkan jerawat dan jangkitan kulat (fungus) lain.

Shea Butter sememangnya bagus dalam melembutkan dan menghaluskan kulit malah merawat kawasan underarms yang gelap. Juga merawat jerawat dan ruam di kawasan tersebut tanpa menyumbat pori.

REFRESHING DEODORANT by D’Freshpicks ini adalah natural deodoran stick yang tidak melekit dan tidak meninggalkan kesan pada baju.

www.wasap.my/+60133703161


APA YANG MENARIK TENTANG FACE OIL D'FRESHPICKS

Apa yang menarik sangat tentang Face Oil ni ? Perlu ke tak tambah produk Face Oil dalam rutin penjagaan muka anda? Pernah terfikir tak ?

Jom baca LIMA sebab kenapa ANDA harus gunakan Arganne Face Oil didalam rutin penjagaan muka anda !

✅  PENUH dengan ESSENTIAL FATTY ACID yg tidak dapat dihasilkan oleh badan seperti Omega 6 dan Omega 3 yg sangat penting dalam menguatkan struktur kulit, menghalang kehilangan air dan menyeimbangkan penghasilan minyak di kulit.

✅  Mengandungi Jojoba & Argan Oil yang merupakan diantara “carrier oil” yg paling sesuai untuk mereka yang bermasalah dengan jerawat.

✅ . Minyak yang dipilih didalam Arganne Face Oil tidak akan menyumbat pori anda malah akan turut membantu anda mengecilkan pori !

✅  Face Oil TERBAIK untuk memberikan nafas baru pada kulit kering berbanding moisturiser biasa

✅  Mempunyai sifat anti-inflammatory natural yg dapat mengurangkan kemerahan dimuka anda sambil memberi kelegaan pada kulit

Sebab inilah RAMAI yang mula bertukar kepada ARGANNE FACE OIL tau !

Boleh menggantikan moisturiser sepenuhnya dan boleh juga digunakan sekali dengan moisturiser yang sedia ada. Nak pakai jadi cleanser menggunakan Oil Cleansing Method pun bolehh. Arganne Face Oil mempunyai banyak khasiat dan banyak kegunaan !

Berminat ?

WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161
 WHATSAPP : www.wasap.my/+60133703161



#dfreshpicks #argannefaceoil #faceoilmalaysia #naturalorganikskincare #skincareorganik #skincarenatural #feelbeautifulnaturally

ADA APA DENGAN SUSU KAMBING

ADA APA DENGAN SUSU KAMBING.

1. Tidak menyebabkan alahan kerana tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) yang menjadi penyebab utama alahan.

2. Susu kambing merupakan sumber yang kaya mineral selenium sebagai nutrisi yang diperlukan untuk kekebalan tubuh dan bersifat antioksidan.

3. Membantu sistem imunisasi tubuh dan membantu sistem penghadaman.

4. Bersifat alkali sama seperti pH susu ibu berbanding susu lembu yang asid.

5. Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan.

6. Menguatkan jisim tubuh yang sihat (tulang, otot, sendi, kulit & tisu saraf).

7. Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu.

8. Molekul-molekul lemak susu kambing hanya sebesar 1/9 berbanding molekul susu lembu.

9. Molekul lemak dalam susu kambing yang lebih halus menjadikan ianya mudah dihadam 20 minit sahaja berbanding susu lembu lebih daripada 2 jam.

Saya cadangkan susu kambing organik MIKKAE GOAT.Kandungannya 100% asli susu.


Susu kambing MIKKAE GOAT tanpa campuran perasa tiruan, tanpa campuran gula dan krimer bukan tenusu

Sesuai untuk semua kanak2, dewasa, lelaki , wanita, ibu menyusu ibu hamil

#MIKKAEGOAT
#SerbukSusuKambingOrganik
#EjenKeterehdanPasirPuteh

www.wasap.my/+60133703161


Tuesday, January 2, 2018

COMBO SPECIAL JANUARY 2018 KOLEKSI MNM

COMBO SPECIAL JANUARY 2018

Terhad 100set sahaja.
1 set baby mikkae,
1 canistee Mikkae goat,
1 Sveltiyz lotion1,
1 Levskiyz,

only RM150 freepos (SAVE RM160.Np RM310)

Wowwwww!!!! Hebatnyaaaaa!!!


 www.wasap.my/+60133703161


Monday, January 1, 2018

SET SKINCARE ORGANIK D'FRESHPICKS PROMOSI JANUARI 2018

Set PRIMO

-set skincare mewah exclusively homemade, premium kualiti mampu milik .. (sabun susu kambing organik MILXO, face serum, arganne face oil).

 Berperanan :-
1. Merawat dan membaiki kulit bermasalah
2. Mengurangkan parut, jerawat dan jeragat
3. Mencerahkan dan melembutkan kulit
4. Menyeimbangkan produksi sebum di muka

Bulan lepas, D'freshpicks bagi free rosewater facemist.

Bulan Januari 2018 D'freshpicks bagi free Chocofee (facial mask + scrub).... 2 in 1..

Pakai 5-10minit sebagai MASK, selepas tu..anda SCRUB dan urut-urut muka pastu bilas).

Harga Offer Set Primo JANUARI masih RM150 ! Anda akan dapat :
✅ Handmade Facial Soap MILXO sabun susu kambing
✅ Hyaluronic Face Serum, 15ml
✅ Arganne Face Oil, 15ml
✅ FREE Chocoffee (Mask + Scrub) 15g
✅ FREE Clear Cosmetic Bag !
✅ ...dan akhir sekali pengeposan adalah PERCUMA !!
SAVE up to RM30

www.wasap.my/60133703161


#Dfreshpicks #feelbeautifulnaturally