Friday, March 20, 2020

APA YANG ADA PADA FOREVER BEE PRODUCTS

♥ FOREVER BEE PRODUCTS ♥

๐ŸŒธ BEE HONEY ๐ŸŒธ
→ Madu mentah yang 100% tulen.
→ Ia tidak dimasak, tidak ditapis, tidak diproses dan dikekalkan kandungan semulajadi jeli raja dan debunganya.
→ Ia mengandungi 16 jenis asid amino, karbohidrat, vitamin, mineral & enzim.
→ Setiap sudu besar mengandungi 70 kalori.
→ Mudah dicerna dan sangat sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa.
→ Pemanis semuajadi yang berkhasiat.

๐ŸŒธ BEE ROYAL JELLY ๐ŸŒธ
→ Royal Jelly merupakan makanan Ratu Lebah yang kaya dengan Vitamin A,C,D dan E dan juga Vitamin B kompleks yang tinggi termasuk Vitamin B5.
→ Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah hormon seperti sengugut dan haid tidak teratur.
→ Meningkatkan fungsi sistem peranakan.
→ Menghilangkan stress.
→ Mengurangkan migrain.
→ Mengawal hipotiroidism atau hipertiroid.
→ Gout
→ Anti penuaan
→ Ingin Hamil.

๐ŸŒธ BEE PROPOLIS ๐ŸŒธ
→ Membantu memerangi kuman.
→ Meningkatkan sistem ketahanan badan.
→ Kaya dengan pelbagai zat makanan seperti vitamin, galian dan enzim.
→ Diperkayakan dengan jeli raja.
→ Mengandungi 22 jenis asid amino, Vitamin B-kompleks.
→ Membantu menggalakkan sistem imun.
→ Mempertingkatkan ketahanan badan terhadap jangkitan.
→ Mempercepatkan proses penyembuhan.

๐ŸŒธ BEE POLLEN ๐ŸŒธ
→ Debunga lebah terdiri daripada 40% protein, mengandungi spektrum lengkap kesemua 22 jenis asid amino.
→ Amat kaya dengan vitamin-vitamin A,C,D,E dan K, enzim aktif, ko-enzim, unsur surih, garam galian dan bioflavonoids.
→ Mudah dihadam dan amat mudah diserap.
→ Penggalak tenaga yang baik, membantu meningkatkan kekuatan, ketahanan dan tenaga.
→ Membantu mengelakkan keradangan prostat. Zink penting bagi kesihatan prostat.
→ Membantu merangsangkan sistem reproduksi.
→Magnesium penting untuk menolong mengawal atur tekanan.


BAGAIMANA PRODUK FOREVER MEMBANTU MENGUATKAN SISTEM IMUNITI BADAN

Tak tau lah sempat ke tak nak order set immunity support #forever ni.  Tapi takpelah. Order je la kan. Bukan untuk kali ini saje.  Jadikan amalan untuk menguatkan sistem imuniti  badan sekeluarga.

๐ŸฏMadu tulen asli bertindak sebagai prebiotic.

๐Ÿ‹๐ŸŠVitamin C utk immune support.

๐ŸBee Propolis bantu badan hasilkan interferon secara semulajadi.

๐Ÿ€☘️AVG. Aloe vera gel as well as best known as great cleanser and great detoxifier, it really helps as it acts as a very good source of prebiotic.

๐Ÿฅ‘๐Ÿšฐ๐ŸšฟAmal basuh tangan dengan sabun Aloe Avocado or Aloe Handsoap.. buat doploh saat

#stayhomestaycleanstayforeverfit #FOREVER



Saturday, March 14, 2020

AVOCADO FACE & BODY SOAP - FOREVER LIVING

Sabun yang lembut ini mengandungi pati avocado yang menyubur dan melicinkan kulit muka dan badan anda dengan haruman sitrus yang segar. 

Selain itu, ianya kaya dengan Omega 3 yang sangat bagus untuk menyihatkan kulit dan mencantikkan permukaan kulit dari dlm hinggalah ke lapisan luar.

Keunikan Avocado Face & Body Soap :

Diperbuat daripada 100% mentega dari buah avocado yang tulen. Tanpa campuran. Maksudnya, tiada penggunaan bahan mentega dari lemak binatang mahupun sintetik. Hanya dari Avocado 100%


Fungsi utama :

✔Menghilangkan kesan-kesan gelap di bawah lengan, celah-celah peha dan belakang tengkok.
✔Menanggalkan daki dan kulit mati.
✔Melembut serta mencerahkan tona kulit.
✔Menyuburkan dan melicinkan kulit muka dan satu badan. Kulit yg kekurangan kolagen, akan dianjalkan secara semulajadi.
✔Membuat kulit lebih tegang dan muda.


Cara penggunaan :

Sapukan Avocado Face & Body soap pada muka atau badan untuk tujuan membersihkan kulit. Bilas secukupnya dan keringkan dengan tuala bersih.

Size 142g

#avocadosoap
#foreverlivingproducts
#forever
#foreverpasirputehkelantan
#chekakforever

Thursday, March 12, 2020

KENAPA FOREVER ALOE SCRUB MENJADI PILIHAN

Kebanyakkan scrub yang berada dipasaran adalah berasaskan kekacang.

Walaupun dikisar halus, namun permukaan teksturnya yang berbucu akan menyebabkan permukaan kulit kemerah-merahan & melukakan kulit kita.

Sebab itulah hanya disyorkan penggunaan hanya seminggu sekali....BETUL TAK?

FOREVER ALOE SCRUB dihasilkan dengan aloe yang banyak & dipaternkan dalam bentuk sfera @ bebola yang diadun dengan minyak jojoba (vitamin E).

Apabila scrub bersentuhan dengan kulit, bebola tadi akan pecah & kulit menerima vitamin E secukupnya.

Vitamin E mampu melembutkan kotoran pada permukaan kulit.

Biarpun penggunaan yang sedikit, ia mampu mengeluarkan daki & minyak yang tidak diingini pada kulit. Kulit kusam tiada lagi..

Boleh cuci muka setiap hari.



Manfaat Aloe Scrub adalah :

๐Ÿ‘ฉmenghilangkan white/blackhead tanpa rasa sakit
๐Ÿ‘ฉmengecilkan pori wajah
๐Ÿ‘ฉboleh digunakan diseluruh badan
๐Ÿ‘ฉmenghilangkan daki dan kulit mati
๐Ÿ‘ฉmerawat masalah bibir gelap
๐Ÿ‘ฉkulit muka semakin cerah.

#forever #chekakforever #foreverpasirputehkelantan #foreveraloescrub

PRODUK FOREVER LIVING ADA SET COMBO DAILY PACK

COMBO DAILY PACK (FOREVER)

✔UBAT GIGI FOREVER BRIGHT -

Mengandungi aloe vera dan propolis lebah yang sangat efektif dalam menghapuskan bakteria dalam mulut.

Tidak mempunyai florida - sangat sesuai bagi mereka mengidap tiroid dan berkesan dalam menghapuskan plak dan bakteria.

Formula yang  sangat sesuai untuk gigi yang sensitif.

Membersih, memutih dan menghilangkan kotoran pada gigi tanpa agen pemutih

Melegakan ulser mulut dan mengurangkan jangkitan pada gusi.

Menyembuh, melindungi dan menguatkan gigi serta menyihatkan gusi

Mengurangkan jangkitan pada gusi dan menghilangkan enamel.

 ✔AVOCADO FACE & BODY SOAP -

Sabun yang lembut ini mengandungi pati avocado yang menyubur dan melicinkan kulit muka dan badan anda dengan haruman sitrus yang segar.

 Diperbuat daripada 100% mentega dari buah avocado yang tulen. Tanpa campuran penggunaan bahan mentega dari lemak binatang mahupun sintetik. Hanya dari Avocado 100%.

Kaya dengan Omega 3 yang sangat bagus untuk menyihatkan kulit dan mencantikkan permukaan kulit dari dalam hinggalah ke lapisan luar.


 ✔ ALOE EVER-SHIELD DEODORANT

 ๐Ÿ‘‰ Deodorant Forever Living ini mengandungi Aloe Vera, Vitamin C dan banyak lagi kandungan yang mampu mencerah, melembut dan sekaligus membasmi bakteria yang menjadi punca bau badan.

๐Ÿ‘‰ Tiada bahan kimia yang bahaya seperti garam alumunium yang boleh menyumbat liang pori kulit

๐Ÿ‘‰ Tahan lama lebih 6 bulan

๐Ÿ‘‰ Tak melekit- selesa je rasa

๐Ÿ‘‰ Bahagian ketiak baju tidak lagi kuning

๐Ÿ‘‰ Tidak jadikan baju keras di bahagian bawah lengan tu

Yang paling best takkan membuat bahagian bawah lengan anda hitam .. tapi semakin cerah dan cerah ๐Ÿ˜

 ✔ ALOE LIPS

 Forever Living Aloe Lips adalah lip balm @ pelembab bibir terbaik untuk mencegah bibir kering, bibir pecah-pecah & bibir menggelupas.

๐Ÿ’‹ Mengandungi Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil.

๐Ÿ’‹ Sesuai untuk melembabkan bibir semasa aktiviti luar & bersukan.

๐Ÿ’‹ First aid segera yang melegakan gigitan nyamuk, luka terbakar, luka kecil, kegatalan & selaran matahari.

๐Ÿ’‹ Sebagai pelindung bibir @ lip gloss menjadikan bibir bersinar.

๐Ÿ’‹ Membantu masalah bibir kering & menggelupas — ubat bibir luka, ubat bibir kering, ubat bibir pecah-pecah.



#foreverliving #chekakforever #foreverpasirputeh #foreverkelantan #ubatgigi #sabunavocado #aloelips #deodorant

Wednesday, March 11, 2020

10 SEBAB UTAMA KENAPA PERLU MENGAMALKAN PATI ALOE VERA

Aloe vera / lidah buaya / daun sabir terkenal sebagai penawar semulajadi untuk pelbagai jenis penyakit dalam dan luar.




Jom baca sedikit info tentang aloe vera ๐Ÿ‘‡

1. MEMBINA BADAN - Ia mengandungi 20 JENIS asid amino termasuk 7 asid amino PERLU yang tidak boleh di hasilkan oleh badan. Asid Amino adalah blok binaan bagi membina badan.

2. SIFAT PEMULIHAN - Ia mengandungi 12 unsur semulajadi yang dapat membantu memulihkan luka akibat calar calar , luka luka kecil, luka terbakar dan lain-lain .

3. KESIHATAN DAN KEBERSIHAN GIGI - Mengalakkan gusi dan mulut yang sihat. Satu kajian pada 2008 yang di terbitkan dalam JURNAL APPLIED ORAL SCIENCE mendapati bahawa Aloe vera adalah berkesan daripada 2 jenama ubat gigi yang utama. Menggabungkan penggunaan FOREVER BRIGHT TOOTHGEL dengan pengambilan GEL ALOEVERA berpotensi menyokong kesihatan dan kebersihan mulut dan gigi anda.

4.MEMPERCEPATKAN PENYEMBUHAN DAN PEMBAIKPULIHAN - GEL ALOE VERA meningkatkan fungsi fibroblas iaitu sel yang membantu pembentukan KOLAGEN dan ia juga menolong melegakan kelecuran, luka luka dan calar calar kecil serta kegatalan kulit.

5. PEMBAIKPULIH ELASTIN & KOLAGEN- Ia dapat menokok bekalan bahan bahan binaan untuk menghasilkan dan mengekalkan kulit yang sihat.

6. MENGEKALKAN BERAT BADAN YANG SIHAT & MENINGKATKAN TAHAP TENAGA - Secara semula jadi dapat menggalakkan pembersihan sistem penghadaman kita.Dengan demikian meningkatkan tahap tenaga serta membantu mengekalkan BERAT BADAN yang IDEAL.

7. MENYOKONG & MENGGALAKKAN FUNGSI SISTEM KETAHANAN BADAN.- Kandungan unsur unsur perangsang dapat membantu menggalakkan fungsi sistem pertahanan badan kita.

8. SISTEM PENGHADAMAN YANG SEMULAJADI - Secara semulajadi nya. GEL ALOE VERA mempunyai keupayaan membersihkan, dengan demikian membantu pergerakan usus dan meningkatkan penyerapan protein serta nutrien lain.

9. MEMBEKALKAN MINERAL SURIH - Ia mengandungi 20 mineral semula jadi termasuk kromium , magnesium, mangan, kuprum dan zink.

10. MEMBEKALKAN VITAMIN SEMULAJADI - Ia mengandungi vitamin yang diperlukan dalam diet harian kita termasuk vitamin B12, asid folik, niasin , B6, B2, B1, C, E dan A.



Ingat!!
80% Punca penyakit datang dari usus yang kotor..
20% dari salur darah yang tersumbat

Bantu diri sendiri..
Mencegah lebih baik dari merawat ๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘

FOREVER ARCTIC SEA

Forever Arctic Sea adalah softgel @ kapsul gel lembut yg mengandungi campuran Minyak Ikan (Omega 3) dan Minyak Zaitun (Omega 9) 

Kandungan FOREVER ARCTIC SEA

✔Minyak ikan 750mg - ikan salmon, ikan bilis & ikan kod lautan arctic
✔Minyak zaitun 250mg
✔dengan tambahan Vitamin E (antioksidan) bagi mengekalkan kesegaran dan khasiatnya. 

Artic Sea adalah supplement yang  MEMBANTU-
❤ melancarkan aliran darah
❤ menstabilkan kuantiti kolestrol jahat (LDL) dlm darah
❤mengurangkan berat badan
❤meningkatkan kualiti kehidupan pesakit jantung
❤membantu menstabilkan tekanan darah 
❤meninggikan tahap kecerdasan otak 
❤mencantikkan kulit
❤mencerahkan penglihatan
❤melegakan kesakitan kerana ia bersifat anti keradangan
❤membantu masalah senggugut 
❤bagus untuk meredakan sakit sendi dan merehatkan kejang otot
❤bagus untuk mengurangkan kebas kebas saraf.



Tuesday, March 10, 2020

BERBALOIKAH SIGN UP AHLI FOREVER LIVING

Kenapa che kak teringin sangat nak sign up ahli Forever? 

Walaupun masih ada lagi produk yang che kak belum beli dan cuba alami sendiri keberkesanannya, namun rasa sangat berbaloi.

Harga pun mampu milik. Impian che kak nak upgrade VIP supaya che kak dapat merasa harga less yang lagi berbaloi2. 

Walaupun masih blur dengan sistem, tapi che kak cuma nampak produknya yang sangat best.

Setakat ni, beli untuk guna sendiri je la kot. Tapi kalau nak order, nyiru tapak tangan che kak tadahkan. Che kak klik2 order terus hantar ke muka pintu rumah. Eh abang posmen la poskan. Kalau dekat che kak hantarkan.

Usianya dah 40 tahun berada dipasaran. Tapi che kak baru nak berkenalan. 

Apa yang macam2 produk ada tu? 

Nak detox bersihkan usus?
Ada Aloe Vera Gel (AVG) / NECTAR / PEACHES

Nak madu asli?
Ada FOREVER BEE HONEY

Nak multivitamin?
Ada BEE POLLEN

Nak standby antibotik semulajadi time demam?
Ada BEE PROPOLIS / BEE HONEY 

Nak bersihkan salur darah? Nak jaga jantung? Nak kulit cantik? Nak slim? Nak minyak ikan?
Ada FOREVER ARTIC SEA

Nak kulit cantik? Nak awet muda?
Ada ABSORBENT- C (vitamin c)/ POMESTEEN 

Nak suplemen untuk anak2
Ada ALOE PEACHES / chewable multivit

Nak suplemen tinggi antioksida?
Ada POMESTEEN / BEE PROPOLIS

Nak slim? Nak inchloss
SET CLEAN 9 

Ada masalah kulit?Nak Multipurpose 1st aid krim?
ALOE GELLY / PROPOLIS CREME/ Sunscreen

Nak buildup muscle ? Nak alas perut?
Ada FOREVER LITE PROTIN

Sakit lutut? Slipdisc?
Ada ALOEVERA FREEDOM

Lenguh? sakit sendi?
Ada ALOE HEAT LOTION

Cepat penat? Lesu? Nak detox?Masalah kesihatan?
Ada minuman ALOE VERA GEL

Nak kulit bersih cantik awet muda?
Ada skincare SET SONYA/ INFINITE / ALOE

Nak  mandian?
Ada AVOCADO FACE & BODY SOAP/ 
ALOE HANDSOAP(showercreme)

Nak shampoo?
Ada set syampoo ALOE- JOJOBA 

Nak jaga ketiak ?gigi? Bibir?
Ada ALOE SHIELD DEODORANT STICK
Ada BRIGHT TOOTH GEL 
Ada ALOE LIP
Ada Aloe Scrub

Nak cuci umah?
Ada MPD ULTRA  (multipurpose detergent)

Nak essential oil
Ada EO lemon/ EO lavender

Nak minum kopi?
Ada white coffee brown sugar

Berbaloi kan? Macam-macam ada.  Nak guna sendiri atau nak buat side income terpulang lah pada diri masing2. 



#chekakforever
#foreverbest

BAGAIMANA SET IMMUNITY SUPPORT BOLEH MEMBANTU MENINGKATKAN DAYA TAHAN BADAN

Sekarang ni musim pelbagai penyakit bawaan kuman, virus, bakteria dan macam-macam lagi la segala bawaan penyakit. 

Tapi tak salahkan kalau kita amalkan supplement bagi menguatkan antibodi kita. Sistem dalam badan kena kuat untuk lawan virus. 

Forever ni ada juga set Immunity Support yang terdiri daripada Aloe Vera Gel (AVG), Madu Asli, Vit C Chewable dan Bee Propolis bertujuan untuk membantu meningkatkan daya tahan badan. 


Minum AVG bertujuan untuk detoks. Rugi je telan segala supplement tapi usus kita tak didetoks terlebih dahulu. 


Madu asli memang orang dah tau khasiatnya. Telah terbukti baik untuk rawatan, meningkatkan kekuatan badan dan digunakan untuk kecantikan. Madu asli dari lebah gurun Sonoran sangat berbaloi diambil sebagai makanan kesihatan. 


Manakala khasiat Bee Propolis sangat kaya dengan bioflavonoid yang merangsang badan untuk melawan jangkitan serta membantu untuk merangsang badan menghasilkan interferon untuk menguatkan sistem imun secara semulajadi.


Vitamin C Forever sangat berbaloi kerana dapat menyokong sistem imun dalam tubuh badan.



#Immunitysupport
#forever





Monday, March 9, 2020

7 KATEGORI PRODUK FOREVER

Best juga layan produk FOREVER yang berasaskan aloe vera dan madu.  Semua produk mampu milik dan terjamin kualitinya.

7 KATEGORI produk FOREVER:

๐ŸŒฑProduk minuman Aloevera
-aloevera gel,
-aloe peach untuk kids,
-aloe pomesteen- jus gabungan buah delima, manggis, raspberry, pear, beri biru, beri hitam dan ekstrak biji anggur yang kandungan ORAC tertinggi.


๐ŸŠProduk makanan tambahan
-Artic Sea- satu-satunya minyak ikan yang ada campuran minyak zaitun
-Vit C chewable -satu-satunya vit C with bran oat, madu, ekstrak betik, oren.

๐ŸProduk lebah
-bee honey, madu asli kandungan air sangat rendah,
-royaljelly,
-bee propolis,
-bee pollen,
bagus untuk imuniti, energy

๐ŸŒฑProduk pengurusan berat badan
protin powder.
Pakej c9 siap FREE jadual pemakanan

๐Ÿ€Produk penjagaan diri
toothgel, lipbalm, deodorant, aloevera gelly, propolis cream, shampoo, conditioner.
produk jenis sapu semuanya berasaskan bahan dari ALOEVERA dan MADU.
sangat bagus untuk kulit sensitif/normal/ eczema

๐ŸŒนEssential oil - lavender, lemon, peppermint.

๐ŸSkincare, Face& Bodysoap (sabun avocado)
berasaskan aloevera dan madu


HARGA RUNCIT PRODUK MIKKAE 1 JANUARY 2020 - 30 JUN 2020 ๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›๐Ÿฅ›

 MIKKAE MILK POWDER
1 pek 500g RM69. Offer RM66 (available)

SPECIAL : 9 pack 500g free postage

RM550  Free kurma 1 pack

COMBO I - RM75 freepos (LIMITED)
1 PEK 500G + 1 pek kurma ajwa (WHILE STOCK LAST)

COMBO III -RM150 freepos
2 PEK 500G + 1 pek kurma ajwa (WHILE STOCK LAST)

COMBO IV -RM290 freepos
4 PEK 500G + 1 pek kurma ajwa (WHILE STOCK LAST)

๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช
MIKKAE HEALTHY SNACKS
Kurma Mariami 1 pek RM16
Kurma Ajwa 1pek RM30
 Size 250g. Fresh batch

Mikkae Cookies
Offer RM36 -7pack (pre - order)

☕️☕️☕️☕️

Ingin harga special.
Daftar sebagai ahli/dealer dan nikmati potongan diskaun harga istimewa
Pesanan/Pertanyaan klik www.wasap.my/60133703161


Kurma premium


Mikkae Milk 500 gram




Mikkae Cookies


Friday, March 6, 2020

BIARKAN PRODUK FOREVER LIVING BERBICARA SENDIRI

Setiap hari ada je posting pasal produk aloe vera duk lalu lalang kat fb che kak.

Che kak pula tak jemu baca apa yang best sangat tentang produk aloe vera.  Setakat baca je la. 


Tapi takde la pula nak pm ejen Forever nak beli produk,  walaupun produk nampak macam best je. Produk head to toe kata orang. Ada produk untuk penjagaan diri, makanan kesihatan, vitamin dan macam-macam lagi la ada. 

Pada suatu hari, mami noah ada bagi sample ubat gigi dan lotion dalam kotak susu kambing mikkae. Che kak memang suka kalau dapat free gift. 

Gosok gigi dengan sample ubat gigi forever. Wahhh bestnya. Terasa licin dan segar lain macam. Ini baru la ubat gigiii. ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

Lotion pun che kak suka. Try sapu kat muka. Tak rasa berminyak pun. 

Che kak order ubat gigi, sabun avocado dan deodorant. Daftar ahli dapat la sebotol aloe vera gel. 


Sabun avocado tu che kak potong kecil-kecil dan bagi kat anak-anak sorang satu. Maklum la 4 orang anak remaja che kak request pencuci muka. Tapi che kak blur tak tahu nak beli pencuci muka jenama apa. 

Banyak masalah negara yang che kak nak fikir daripada fikir skincare apa yang sesuai untuk korang.

Haaa korang pakai la sabun avocado tu. Sabun yang sesuai untuk muka dan badan. Baunya sangat lembut. 


Che kak memang suka kalau sabun yang sesuai untuk pakai kat badan dan muka.  Senangkan hidup. Malas nak sakitkan kepala duk mikir.

Gosok gigi, dah. Mandi dan cuci muka dengan sabun avocado pun dah. Lepas mandi, nak la sapu deodorant. Che kak memang cerewet bab deodorant. Sakit hati je kalau pakai deodorant tapi ketiak tetap bau masam. 


Setakat ni deodorant homemade d'freshpicks je yang serasi dengan ketiak che kak. Kadang kala beli deodorant vaseline serum. 

Tertarik dengan depa duk share aloe ever-shield deodorant stick. Nak try la juga.

Tu dioooo. Besar yak amat deodorant. Patut la depa kata besar, 6 bulan baru habis. Memang besar. Nak sapu ketiak pun senang. Sekali harung je sapu ketiak. ๐Ÿ™Š

Balik kerja, try bau ketiak. Eh tak masyam la ketiak kiter. Wahhh memang best. Mahal? Berbaloi beli sebab besar dan ketiak tak bau masyam. 

Harga memang mampu milik. 

Ni che kak duk intai-intai madu gurun. Nanti ada order banyak-banyak che kak nak beli madu gurun. Cam best je madu depa. 


Suami ada juga tanya bila nak bagi madu? Nak cari madu untuk ditelan pun che kak cerewet giler. Inikan pula madu untuk kongsi cinta suami. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

APAKAH KEISTIMEWAAN MADU MENTAH GURUN

MADU MENTAH GURUN???

Che kak sangat tertarik apabila tengok orang duk share betapa pekat dan hitam madu mentah gurun Sonoron.

Maka gigih lah che kak membaca tentang apa keistimewaan madu lebah gurun ni dan apa kebenda la gurun Sonoron tu. Sebut gurun mesti la kita terbayangkan padang pasir.

Forever Living mempunyai ladang penternakan Lebah yang terbesar di dunia di Sonoran Desert, USA.

Lebah diternak di kawasan tanah tinggi dan persekitarannya bebas daripada pencemaran kerana jauh dari bandar dan kawasan perindustrian.

Di Sonoran Desert juga terdapat sekitar 3,000 ke 7,000 jenis tanaman bunga yang ditanam bagi membekalkan sumber manisan kepada Lebah yang diternak.

Pokok-pokok bunga yang ditanam di sini bebas daripada penggunaan racun serangga bagi menjaga kualiti Madu yang bakal dihasilkan.

Forever Honey Bee ialah madu mentah yang 100% tulen. Ia tidak dimasak, tidak ditapis, tidak diproses, dan dikekalkan kandungan semulajadi royal jelly dan debunganya.

Ia mengandungi 16 jenis asid amino, karbohidrat, vitamin, mineral dan enzim, dan adalah sesuai untuk kanak2 dan dewasa.

 Forever Bee Honey mempunyai Pengikhtirafan KOSHER dan HALAL IFANCA. 

Forever Bee Honey hanya mempunyai kepekatan kurang daripada 17% air menjadikan ianya sangat likat.

Rekabentuk botol Forever Bee Honey yang telah di reka khas supaya kalis cahaya (tinted) bagi membendung cahaya matahari daripada merosakkan khasiat Madu Forever Bee Honey.



KHASIAT DAN KEGUNAAN MADU
==============================
Antara kelebihan madu yang perlu anda tahu ialah

1. Membekalkan tenaga kepada hati dan otak
2. Mencegah batuk yang berpanjangan atau asma
3. Meningkatkan penyerapan dan mengurangkan masalah gastrik
4. Merawat luka akibat kencing manis
5. Mengekalkan tenaga dan kecergasan
6. Sentiasa kekal sihat dan kuat

Khasiat madu asli telah terbukti baik untuk rawatan, meningkatkan kekuatan badan dan digunakan untuk kecantikan.

#Che kak nak kumpul order madu forever ni. Jom sape nak, boleh pm che kak. 

#maduasli
#foreverbeehoney