Friday, January 4, 2019

APA ITU DD CREAM

DD CREAM D'FRESHPICKS

Pengenalan Produk : Daily Defense/Dynamic-Do All Cream.

Sebelum kenal dengan DD Cream D'Freshpicks, che kak guna krim dari jenama yang terkenal juga. Apabila tiba-tiba berubah warna hitam, dah sah-sah cream tu ada mercury. Ayyaaa amma appaaa. Nasib baik tak sempat habis 1 bekas.

Apbila kenal dengan jenama D'Freshpicks yang semestinya bebas bahan cemical, che kak guna DD Cream. Memang best. Apa yang penting bebas mercury dan apa ke benda ntah nama bahan kimia yang satu lagi tu. Tak reti nak eja. Malas nak google ejaan. Ni tengah menaip pun sebab tunggu sup masak.

Apa itu DD Cream?

Seperti BB dan CC Cream , produk DD Cream bukan sahaja boleh bertindak sebagai tintedmoisturiser, sunblock (SPF50++), antioxidants dan color-correcting cream
malah DD cream ditambah dengan fungsi anti-penuaan , mengurangkan garisan halus serta membantu masalah jeragat.

Cara pakai: Boleh pakai guna brush, sponge, beautyblender atau jari.

Digalakkan dipakai bersama Arganne/Pure Argan Oil dari D'Freshpicks. Blend together sebelum sapu seluruh muka.

Uols boleh juga pakai serum dan pelembap apa brand yang uols suka. Sapu DD Cream  selepas uols pakai pelembap.


No comments: