Sunday, December 23, 2018

KENAPA SUSU KAMBING MIKKAE MENJADI PILIHAN


Susu kambing pure MIKKAE adalah 100% susu kambing baka saanen.

Tanpa campuran gula, krimer, maltodextrin.

Ianya adalah minuman harian yang penuh khasiat.

Terutama protin dan kalsium serta mengandungi asid amino yang penting untuk tisu-tisu tubuh.

Setakat ni,  kastemer che kak yang minum susu mikkae ni antara sebabnya ialah:

🐐Bantu diet. Mikkae bukan ubat kurus tapi ianya membantu kenyang lebih lama. Paling penting jangan takut minum mikkae walaupun diet. 

🐐Minum susu kambing tak gemuk pun. Mitos mengatakan susu kambing jadi gemuk tu sebab susu kambing dah bercampur dengan gula dan krimer.

🐐Pesakit gastrik, cuba amalkan minum susu kambing. Ianya bersifat alkali. Sebab tu mampu merawat sakit gastrik. Berbanding susu lembu, ianya bersifat asidik. Tak digalakkan minum susu lembu masa sakit gastrik. (Che kak lupa dah baca kat mana)

🐐Ibu-ibu yang hamil amat digalakkan minum susu kambing kerana tinggi kalsium dan protin. Bagus untuk baby dalam rahim. 

🐐Ibu menyusu yang mengamalkan susu kambing bagus untuk 'milk booster'.

 πŸUntuk ikhtiar hamil. Makan dengan kurma. Insya Allah, rezeki Allah bagi zuriat.

🐐Ada masalah HB rendah? Ianya amat bagus kerana mampu meningkatkan kadar hb.

🐐Anak-anak ada masalah asma pun boleh mengamalkan minum susu kambing. 

🐐Ramai juga kastemer  yang dah tukar susu formula dengan susu mikkae. Sebabnya, susu formula untuk kanak-kanak pun ada kandungan gula yang tinggi. 

🐐Katanya lagi jimat minum susu kambing mikkae. 1 scoop untuk 150 ml pun dah cukup lemak dan sedap. Yang penting bebas gula, krimer. I canister 250 gram bersamaan 25 hidangan (25 scoop).

🐐Pesakit alergik pun minum susu kambing mikkae. Sebab susu kambing mengandungi AHA semulajadi.

🐐Saje-saje nak minum sebab sedap katanya.  Sedap, lemak berkrim. Macam susu pure dalam botol yang fresh dari ladang kambing. Mikkae versi serbuk. 

🐐Katanya lagi, dah lama cari susu kambing bentuk serbuk tanpa campuran gula, krimer. Nak pure 100% susu. Senang nak bawa ke mana2 dan cepat disediakan.

Ok lah setakat ni dulu, ye. Yang pasti, Che kak nak ucapkan terima kasih sebab support susu kambing MIKKAE.

Susu premium harga mampu milik. 


www.wasap.my/60133703161
 www.wasap.my/60133703161
 www.wasap.my/60133703161
 www.wasap.my/60133703161
 www.wasap.my/60133703161

#sedapnyasusukambing #mikkae #dealersusukambingketereh #dealersusukambingpasirputeh