Deodorant... never in my life suka deodorant...

Pernah dulu2 cuba pakai yg biasa beli kat kedai tu... jenis roll-on lah.. jenis spray lah, jenis stick lah... NO! NO! NO!... tak suka... tak suka.. tak suka!


I don't like the feeling lepas sapu deodorant... tak suka bau dia jugak...


So I decided guna bedak talkum jer.... setiap kali lepas mandi.. saya mandi bedak pulak.. abis putih leher, tiak semua... 不不不


Ok.. I'm fine with bedak... cukup utk buat badan rasa selesa lepas mandi... dan peluh pun tak berbau sgt... Mujur saya bukan jenis org yg badan berbau...


So.. No.. No to deodorant... Deodorant tak best!...


Sampailah kenal dgn Forever Living Products... one of hot items dia adalah DEODORANT... sana sini orang kata deodorant dia best, tiak itam pun ilang, peluh tak bau lah, tak buat baju jd kuning lah, bau deodorant tu best lah, seketoi tu tahan sampai dekat setahun katanya....


And I was wondering... so curious... Deodorant jer pun.. apahal dipuji melambung lambung sampai gitu... hmmm... mula lah terfikir.. should I try it too?...


Sudahnya.. alahhh.. try jer lah.. kalo agak2 tak suka atau sama jer mcm deodorant2 lain tu.. nnt kasi jer lah kat husband.. dia mmg suka pakai deodorant... bertukar jenama one after another...


BUT... bila dah try... OMG!... no wonder la ramaiiiiiii nau yang bila dah try deodorant Aloe Ever Shield ni takmo beli dah yang lain...


Serius gaisssss.... si gedabak ni have turned my perceptions on deodorant 360°!


Dia punya best tu sampai tak tau nak citer... tak reti nk buat ayat... memang korang kena try sendiri baru korang faham apa yg saya cuba nk sampaikan ni...


Saya yang dah 43 tahun ni.. yang tak pernah suka deodorant... akhirnya... now wajib angkut deodorant Aloe Ever Shield ni kemana saja...


No more mandi bedak! 不不不




0 Comments